Hasan Durucan

Hasan Durucan

BİZ TEK, SİZİN ALAYINIZ

BİZ TEK, SİZİN ALAYINIZ

Konyalı futbolseverler olarak öyle muhteşem birkaç haftayı geride bıraktık ki özellikle Başakşehir ile oynadığımız müsabaka film olarak vizyona girse Oscar'a aday olur düşüncesindeyim. Önce ligde Trabzonspor ile oynadığımız ve muhteşem bir mücadeleye sahne olan maçı Orkan'ın ayağından son dakika frikik golüyle kurtardık. Araya talihsiz bir Gençlerbirliği mağlubiyetini sıkıştırıp kupada Galatasaray'ı konuk ettik ve yine son dakika muhteşem bir Jahoviç kafa golüyle yarı final iddiamızı İstanbul'a taşıdık. Şimdi ise muhteşem bir oyun ortaya koyarak lideri avucumuzun içerisine alıp son dakika bulduğumuz golle bir puana sevindik, direkte patlayan topla da kaçırdığımız üç puan için dizlerimizi dövdük.

İki haftada dört köşe yazısı yazıp yayınlamama rağmen öyle doluyum ki Orkan Çınar'dan mı başlasam, sanal mecrada dönen birkaç saçma sapan bulduğum yorumu mu ifade etsem. Halis Özkahya'yı mı yerden yere vursam yoksa takımın bazı noktalarda sahipsiz kaldığına mı değinsem bilemedim. O halde Cem Yılmaz'ın tabiriyle hepsinden azar azar, ortaya karışık diyerek birkaç kelâm edelim. Galatasaray maçı sonrası, Başakşehir maçı öncesi sosyal ağlarda bir ara gezinti yaparken bir grup sayfasında paylaşılmış gönderinin altında "Mehmet hoca oyunu okuyamıyor" şeklinde bir yoruma gözüm takıldı. Bu yorumu yazan profilin kim olduğunu merak edip tıklayarak öğrenmek istediğimde yaşını 19 olarak belirtmiş bir Konyaspor sevdalısı arkadaş çıktı. Bu arkadaşın yaşı kadar yeşil sahada top koşturan Mehmet Özdilek'i eleştireceksek en azından bu kadar basit olmamalı diye düşünüyorum.

Artık sosyal medya o kadar güçlü bir mecra haline geldi ki bunu ne kadar iyi değerlendirebilirsek o kadar güçlü oluruz. Değinmeden edemedim. Ara transfer sürecinin ardından takıma katılan yeni oyuncularla birlikte çok güçlü bir takım hüviyetine büründük. Ve bu durum takımın geneline de çok pozitif hava katıp moral motivasyon sağlamış. Bunu lider Başakşehir'e karşı mücadele ettiğimiz maçta ortaya koyulan oyunla gerçekten birçoğumuz doya doya yaşadı. Lakin bu güzel oyuna karşı fazla direnç gösteremeyen Başakşehir’li oyuncular sürekli olarak oyunu soğutmak adına birçok pozisyonda düştüğü yerden ayağa kalkmayarak rüştünü ortaya koydu. Yanlı olduğunu düşündüğüm hakem Halis Özkahya da hem buna çanak tuttu hem de ortak oldu. Hepiniz biliyorsunuz ki bir pozisyonda Mehdi kontra atağa kalkmış gole doğru koşarken rakibi Epureanu’dan topu kurtardı ama kendini kurtaramadı. Yani bodoslama oyuncumuzun önünü kesip çarpıştılar. Ama maalesef hakem Halis Özkahya (!) bu pozisyonda takdir hakkını tamamen yanlış kullanarak Konya aleyhine düdük çaldı. Üstelik bu pozisyon sonrası her iki oyuncu da yerde kalmıştı ki Mehdi'nin sağlık durumunu kontrol etmek için yanına bile gitmedi, sadece Epureanu ile ilgilendi. Bir takımın hakkı göz göre göre nasıl yenilir derlerse hiç çekinmeden bu maçı gösterebilirsiniz ve Özkahya'nın sırf bu yüzden bu işi bırakması gerekir. Bir iletişimci olarak küfrü kesinlikle tasnif etmesem de senin dilinden bir Emre Belözoğlu anladı (!) onu da gözünün içine baka baka sana küfrettiği için sarıdan sonra direkt kırmızı kart gösteremeden, sadece ikinci sarıyla dizlerin titreyerek atabildin. Hırsız olduğunuz kadar futbolun da katilisiniz.

Hızımı almışken bir eleştiri de Beinsports'a yapmak istiyorum. Hiç şüphesiz haftanın en iyi müsabakası olan Konyaspor Başakşehir mücadelesine sadece 2 dakika 51 saniye mi özet ayırabildiniz? İnanın şaşkınlığımı gizleyemiyorum. Tüm bunları bir torbaya toplayınca beş yaşındaki çocuğun masumluğu ile biz tek, sizin ise alayınız diyorum. Yeşil beyazlı renklere altı aylığına imza atan Orkan'ın gözyaşları ile birçok Konyalıdan fazla Konya'yı yüreğine basan teknik patronumuz Mehmet Özdilek'in o olağanüstü özgüveni sizi daha çok rahatsız edecek. Son olarak spora siyasetin dahil edilmesinden yana bir tutumum olmasa da yeri geldiğinde Konyalı bürokratların sesini çıkartarak bu takımın yanında olduğunu göstermesi gerekir. Bazı haksızlıklar yenilir yutulur cinsten değilken iki milyon Konyalının sesini duyuracak bu milletin vekilleridir. Çünkü Konyaspor sadece bir futbol takımı değil; Konya'nın dışa açık yüzü, reklamı belki de en görkemli markasıdır. Ülkemizin içinde bulunduğu zorlu süreçten ötürü yaptığınız fazla mesaiyi anlıyor, saygı duyuyor, güç kuvvet temenni ediyor ama yine de ben bu hatırlatmayı yapmayı üzerime vazife olarak görüyorum. Rabbim tüm Müslümanları korusun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Durucan Arşivi
SON YAZILAR