Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

DİREKTEN DÖNDÜK

DİREKTEN DÖNDÜK

Gençlerbirliği ile oynadığımız kötü oyunu saymazsak son zamanlarda oyununu geliştiren ve özellikle iç saha maçlarında rakip kim olursa olsun rakibi bunaltan bir Konyaspor var. Devre arası transferleri hem mevcut oyuncuların nasılsa ben bu takımda oynarım havasını engellemesinin yanı sıra neredeyse her mevkii için muazzam bir rekabet başladı. Başakşehir maçında izlediğim Ömer Ali hırsını uzun zamandır görmüyordum, biraz da yetenekle alakalı orta ve paslarda başarı sağlasa inanın çok daha farklı olurdu.

Takımını yalnız bırakmayan binlerce Konyasporlu Galatasaray maçında bulduğu son dakika golü ile moralliyken, artık elinde sadece lig kalan Başakşehir ise rakiplerinin puan kaybettiği haftada zirvede tamamlamak istiyordu.

Sonra maç başladı, ama nasıl bir başlama. Öyle bir Konyaspor vardı ki yeminle Avrupa şampiyonlar ligi maçı izliyoruz havasına girdik hepimiz. Belki istatistiklere yansımadı ama muazzam bir oyun vardı ilk yarım saat. Pozisyonları bulan baskı kuran Konyaspor vardı.  Başakşehir bu sezon hiçbir maçta ezilmediği kadar ezilmişti. Ama tek pozisyon ile devreyi önde kapamayı da başardılar. İkinci yarı Başakşehir oyunu dinlendirme topu daha fazla ayakta tutma adına hamleler yapmaya çalıştı. Ama o kadar elleri boldu ki düşünün, yedek kulübesinde, Barcelona, Napoli, Fulham, Paris Saint Germain, Udinese ve Villeral’de top koşturmuş adamlar var. İşte birde sahaya çıkan on biri düşünün bu takıma adım attırmadı top yaptırmadı Konyaspor.

Taraflı tarafsız herkesin şampiyonluk favorilerinin başında gelen takımın hatta üç büyükleri tutanların bile biz olmayacaksak bunlar olsun dediği, oyuna kaleci dahil herkesin katıldığı kolay kolay uzun top göremeyeceğiniz takım aciz kalmıştı. Çünkü Konyaspor’un ortadaki 6 oyuncusu öyle bir baskı kurdu öyle bir kapattı ki açıkları elleri ayakları dolaştı. Başakşehir takımı kısa paslarla kanatlardan başladığında Miloseviç ve Ömer Ali ortadan stoperle başladıklarında Moke ve Mehdi nefes aldırmadı. Zaten önde basan özellikli bir de golcü olunca işler Başakşehir için çığırından çıkmıştı. Oyun nerede başlasa başlasın topun ulaşacağı yer Emre ve Mossoro’dan şekilleniyordu. Burayı da Konyaspor kapatınca kolları kanatları kırıldı.

Gelelim Halis muhlis yönetim göstermeyen maçın hakemine her pozisyonu geçtim. İlk yarının uzatma dakikalarında meydana gelen bir pozisyon var hani göstermeye dahi tenezzül etmediğiniz pozisyon. Ali Turan Skubic’e Skubic bekletmeden Mehdi’ye ortadan Jahovic defans oyuncularını kendine çekerken Ömer Ali sağdan bindiriyor, Ali Çamdalı ise Mehdi’nin hemen solunda en solda ise Ferhat işte burada Mehdi ince bir dokunuş yapıyor. Epureanu ise bu dokunuşla hareketsiz kalıyor futbol oyun kurallarında sarı kart ve frikik olması gereken pozisyon basketbol oyun kurallarına göre hücum faulü olan pozisyonda hakem basketbolu seçiyor. Bakınız Beinsport’un özetleri ve tartışmalı pozisyonları izleyen biri hakem on numara maç yönetmiş diyebilir fakat kırılma anlarını ve etkili hücuma giden pozisyonları ne yapacağız. O yüzden televizyonda yorum yapan arkadaşların maçın tamamını yoksa özetini mi izledi hemen anlayabilirsiniz. Eğer hakemin iyi maç yönettiğini düşünüyorsa bilin ki özetini izlemiştir. Bir şehrin bir takımın kaderiyle bu kadar oynanmaz.

Bu ülkede yıllarca birçok takım korundu, kollandı lobiler oluşturuldu, futbolun kötü yanlarını konuştuk ancak Başakşehir’in lobisini oluşturanlar sadece Başakşehirliler değil. Katar’a satılmak istenen kulübün diğer borç batağında olan takımlarında önünü açacağı görüşü hakim, bu durumda biz olmazsak bunlar olsuna geliyor iş.

Sonuç olarak; Taraftar dışında neredeyse Her kesimin sıfır yazdığı maçlarda etkili oyunumuzu sonuca yansıtmaya başladık. 90+2’nin sırrı ne bilmiyorum ama bu sezon bize 3. kez hayat verdiği kesin. Kupada Galatasaray’ı saf dışı bırakma şansımız sürüyor ama orada sonuç ne olursa olsun, bu oyunla artık ligde seri galibiyetler alacağımızı söyleyebilirim. Son 5 dakika da attığımız gol, direkten dönen top ve sonrasındaki faulü veremeden maçı bitmesi 90 dakikanın özeti olacak ki başka pozisyon göstermedi yayıncı kuruluş! Hakem camiasının da kendine gelmesi gerekiyor. Yurt dışından gelecek hakemleri desteklemiyorum çünkü yurt dışından gelecek hakem kendi liginde maç yönetemeyen hakem olacaktır. Elin kötüsü bizim iyimizden iyidir derse federasyon o başka. İyi yoldayız güzelde takım olduk. Kimse merak etmesin hak ettiğimiz yerlerde olacağız.

Maçın sözü; yokuş aşağı inmek kolaydır; ama manzara tepeden seyredilir. Bekleyeceğiz sabredeceğiz bu fırtına bitecek takımımız için yine bahar gelecek.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR