Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

İSYANIM VAR!

İSYANIM VAR!

Konyaspor camia olarak zor günler geçiriyor. Futbolda da tıpkı hayatın içinde olduğu gibi inişler çıkışlar olacaktır.

Futbol takımımızın önceki başarılı sezon ile arasında uçurumlar yok sadece küçük farklar var.

Ne yapıyordu Konyaspor stoper ile oyunu başlatıp oyunu kanada yayıyordu. Ya da şöyle diyelim; Serkan Vukovic'e veriyor Ali Turan'a aktarıyor o Skubic'e kazandırıyor Skuba müsait ise bir süre sürüp Ömer Ali'ye topu atıyor birkaç kısa pasın ardından top Volkan ve Çamdalı'ya aktarılıyordu. Buraya kadar olan kısım aslında aynen devam ediyor. Şimdi işte biz o dönemki oyuna derinlik katan oyuncu kısmında saçmalıyoruz. Jevtovic ve Jonsson mükemmel gayretli ama defansif daha çok 6 numara pozisyonunda etkililer. Amir saç baş yolduruyor. Bilmiyorum içerdeki maçlarda tek 6 başlayıp Miya'yı bir görsek orada nasıl olur. Milo ise lige başladığı gibi serbest oynasa daha etkili olabilecek gibi.

Ertuğrul bende tamamen hayal kırıklığı oluşturdu. Ben eminim ki Aykut Kocaman, Fenerbahçe maçı sonrası Murat Hoca’ya durumlarını sormuştur. Keşke Ozan oynasaydı. Bir takımın ikinci kalecisi otuzlu yaşlarda 3. kalecisi 27-28 yaşlarında ise burada bir problem mi var diye düşünmek gerek. 

Aykut Kocaman, Türk futbolunun ümit bağlanması gereken özel değerlerden birisi ancak, böyle bir hoca yenilenen tesisler ile Avrupa standardı üzerinde bir kulüp olma özelliği taşıyor. Taraftarı her zaman yanında evinden ailesinden biri gibi hatta daha fazla sahipleniyor. Yönetim ise elinden gelenin fazlasını yapıyor. Ödemeler gecikmiyor ortamın güzel olduğuna inanıyorum. Futbolculardan istenen tek şey işlerini yapmaları özveri ile ama sahada isyan eden duruma terso yapan birini göremeyince insanın zoruna gidiyor. Eyüp maçında Ali Çamdalı'yı gördüğümde geçmişten kesitler izleyeceğiz diye mutlu olmuştum. Tamamen hayal kırıklığına uğradım. 

Tepki vermeyi bırakın bir kaptan ne yapmaz sorusuna cevap oldu. Ortama ayak uydurdu.

Kayseri maçını hatırlayın Skubic performans olarak mum ile geçmişi arasak da kart yeme pahasına gitti isyan etti aldı penaltıyı. Jevtovic ve Jonsson bir futbolcudan çok daha fazlası olduğunu hep hissettirdi. Belki de bu yüzden sahada kaldılar sistem o şekilde şekillendi.

Peki şimdi ne olacak;

Taraftar her zaman olduğu gibi üzerine düşeni yapacak buna eminim. Gençlerbirliği maçı aslında sıradan bir maç ama psikolojik baskısı fazla olduğundan zorlu geçecek. Skor ne olursa olsun destek verme zamanıdır. Tribünde aramızda belki de özel olarak içimize başarısızlıktan prim yapacak kişiler olabilir. Bunların provokasyonlarına gelmemek gerek. Herkes işini yaparsa devre arasına kadar maksimum puanı alırız.  Devre arasında bir takım beklediklerimiz var elbet fakat aklın yolu bir hoca, o konuda bizi şaşırtmaz diye umuyorum. İnanıyorum ki Gençlerbirliği maçını kazanıp kaostan nema yapanlara en güzel cevabı vereceğiz. Hocadan aslında özelde bir isteğim var okur mu görür mü bilmiyorum. Lakin böyle maçlarda (Eyüp) futbolun son demlerine gelmiş oyuncular yerine, çıkart hocam iki Konyalı çocuk oynasın. Yenileceksek öyle yenilelim. Hiç olmazsa canını dişine takar elinden geleni yapar.

Zaten küçümsemek için değil haddimde değildir, Konyaspor kadrosunda Süper Lig’de Eyüpspor’u yenemiyorsan Konyaspor'a boşuna duruyorsundur. İş kazası diyelim. Gelin beraber Gençler maçını alıp bu işe yeniden temiz bir sayfa açalım. Sadece maçı değil birçok şeyi kazanalım. İnanıyor ve güveniyorum... Hocanın kendilerini düşündüğü insanlar da hocaya layık olduğunda çok daha başarılı günler gelecektir.

Günün sözü;

Dev eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışmak gerekirmiş

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR