Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

STATTAN ŞİFRELİ YAYIN!

STATTAN ŞİFRELİ YAYIN!

Konyaspor ağır bir travma geçirmeme adına evinde çok uzun süredir galip gelememe psikolojisini atmak için mutlaka galip gelmesi gereken bir maça çıktı. Bu maçta yaşanabilecek olası puan kaybının camia içinde çatırtılara neden olacağından şüphemiz yoktu.

Konyaspor taraftarları, gönül verenleri ya da sırf Konya’da bulunduğu için maça gelenleri bana kızmasınlar futbol ve tribün hakkında sadece kuzey tribünün ya da belli kesimlerin ağzına bakılmaz. Zira onlar da insandır ve onlar da gününde olmadığında tatsız bir ortam oluşuyor. Futbolcuya tepki verirsin ancak o tepki gaza gelinerek oyunun ilk yarısında verilmez. Maç biter yaparsın tepkini ya da skora göre 5 olmuştur maç etkilenecek durum yoktur o zaman verirsin.  Oyuncuyu beğenmeyebilirsin, fakat başkaları hata yaparken görmezden gelirken sırf o diye tepki vermezsin. Bajic çok formsuz olabilir ama bu hep böyle gitmeyecek, bunu hepimiz biliyoruz. Amir daha oyuna girerken ıslıkladınız! Mücahit bu takımın oyuncusu değil diyoruz, şu anki performansı ile kumaşı o formaya yetmiyor diyoruz ama top ayağına her geldiğinde tepki verirseniz hatırlarsanız birkaç ay önce Kylian Mbappe de oynayamadı. Bu bir virüs gibi yavaş yavaş tüm takımı kaplamaya başladı. Ali Turan hata yapınca yerin dibine sokuyorsunuz, ipten alınca o kadar para alıyor yapacak tabi! Kusura bakmayın taraftar skor taraftarı olursa totalde başarı asla gelmez. Soru şu; 3. olduğumuz sene başarılı olduğumuz için mi desteklediniz? Yoksa destek olduğunuz için mi başarı geldi?

Gelelim sevgili yönetim kurulumuza bilet fiyatları ile çok farklı söylemler vs olsa da ben haklı bir gerekçelerinin olduğunu bundan sonra bu şekilde devam edebileceğini düşünüyorum. Lakin kale arkasında maça destek vermeye gelen insana da o gemi bağlanan halatlarla stadyumda şifreli yayında maç izleme eziyetinden vazgeçin derim!

Arada sevgili federasyona ya da yayıncı kuruluşa da dokunalım. Konyaspor’da gündüz maç oynasın fakat stadın konumunu baz alarak güneşin insanları yakmayacağı havalar için 2 maç kadar beklemek gerek ne olur yani iki maç daha 16:00’dan sonra olsa? Düşünün güneş tepeden vurmuş sahayı puslu görüyorsun, oradan ağlama duvarı gibi halattan bir duvar örülmüş daha da kötü duruma düş, göreme diye, yandan birileri ıslık çalıyor öbür taraf yuhalıyor kale arkasında adam statta ne oluyor diyor. Yani görüntü o kadar kötü idi ki, bir ara Shengelia kendi kalesine röveşata ile gol attı söylentisi çıktı. Lütfen bu hatadan dönelim.

Gelelim maça; Konya’ya birçok takım geldi, kimisi oyunu soğuttu, kimisi çirkinleştirdi, bazısı çatır çatır oynadı, ya da eyyam yaptılar vs fakat hiçbiri maçın ilk düdüğünden itibaren oyunu bu kadar kötüleştirmedi. Hani insanların ağzında bir söylem var ya çağ dışı futbol diye yahu siz at gözlüğümü takıyorsunuz çağ dışı oyunu kim oynuyor göremez misiniz yoksa görmek mi istemezsiniz. Dikkat ettiniz mi? 90+8 gol attığımızda zafer sarhoşluğu ile tüm oyuncularımız sahayı terk etti Umut hep topu ortaya doğru götürdü. Serkan neyse ki durumu fark etti ve takım arkadaşları gelene kadar yarı sahada bekledi. Bu kaliteli bir oyuncunun o dakika da düşünebileceği kadar estetik bir hamle idi. Kayseri takımı ise kaliteli oyunculardan kurulmasına karşı bu oyun anlayışı ile kaç hafta giderler bilmiyorum.

Bizim insanımızda da var biraz eğriye eğri doğruya doğru, gider kötüleyen insanları dinler, onların ağzıyla konuşuyor, sen öyle değil böyle dediğinde de seni bu işten anlamamak ile itham eder. Maalesef malzeme bu. 5 dakika önce ağır küfürler ettiği kişi golü atar ve bakmışsınız en çok küfür edenler omuzlamış. Oyuna baktım Topa yüzde 63 sahip olmuşsun, bütün istatistikler tavan en önemli şey gol yok! O olmayınca bunların bir anlamı kalmıyor insanların gözünde. Allah aşkına opta verilerine girin Kayserispor’un ısı haritasına bir bakın benim yazdıklarımdan çok daha fazlası orada görünüyor.

Sonuç olarak; Kayserispor maçını ne şekilde olursa olsun kazanmak gerekiyordu. Oyun olarak değil psikolojik olarak bu çok önemli idi. Sezonun daha başında sırf bir gönül bağıda kurduğu bir oyuncu için bu kadar tepki vermek çok yanlıştı. Neyse ki Nalçacılılar tribünü hem oyuncuyu çağırıp gönlünü almasını bildi, hem de üçlü çektirerek moral seviyesini artırdı. Unutmayın taraftar bir silahtır fakat bütün silahlar kendinize sıkınca da ateş eder. Oyuncunuza zarar vermeyin verenlere de fırsat vermeyin artık. Kasımpaşa maçından puan ya da puanlarla döneceğimizi umuyorum. Milli aradan sonra çok daha iyi takım olacağız. Ama hep beraber olursak!

Maçın sözü; zorluklara hükmeden kolaylıklara ulaşır

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR