Hakan Markupçu

Hakan Markupçu

Çekici ortaladı, Calvo puanı kaptı

Çekici ortaladı, Calvo puanı kaptı

Topla oynamada bariz üstünlüğü olan ancak mağlup duruma düştüğü maçta rakip ceza sahasında tehlikeli ataklar bulsa da biraz bencillik biraz da şanssızlıkla gol atamayan Konyaspor 90+6'da Calvo ile 1 puanı kaptı..
Antalya deplasmanında maça çok kötü başladık, rakibin hızlı atakları karşısında bocalayan ancak savunmasında çok sağlam bir görüntü veren Konyaspor rakip ceza sahasına hiç giremedi ilk dakikalarda..
Maça son derece sert oynayarak Konyaspor'u sindirme stratejisi ile başlayan Antalyaspor hakemin de müsamaha göstermesi ile daha da cüretkar fauller yaptı.
Bu sert oyuna karşı özellikle savunmada çok başarılı olan Konyaspor, nedense aynı başarıyı rakip ceza sahasına girmekte bir türlü gösteremiyordu ilk yarım saatte..
Rakibin sert oyununa tölerans gösteren genç hakemin Calvo'yu cezalı duruma düşüren faulü çalması itiraz sonrası hemen kartını çıkarması inanılmazdı.
Calvo bu kartla cezalı duruma düşüyordu..!
38'de Soner'in şutu vardı kalecinin ellerinde eriyen..
42^de Soner bu kez güzel çalımlarla girdiği ceza sahasında kaleci ile karşı karşıya kaldı vurdu ancak kaleci çok başarılı müdahalesi ile gole izin vermedi.. Bu pozisyonda Muric'e pas tercihi olan Soner'in bencilliği belki de Konyaspor'u bir golden etti..
Amir'in toparladığı hücum hattı topa daha çok sahip olsa da sadece bu pozisyonla ilk yarıyı golsüz tamamlıyordu ya anlamak mümkün değildi..!
İlk yarıda olduğu gibi 2. yarıda da mücadeleye hızlı başlayan taraf Antalyaspor olurken, savunmada kalan Konyaspor 51. dakikada Fernando'nun golüne engel olamayınca 1-0 mağlup duruma düştü..
8 haftada sadece Galatasaray'dan gol yiyen diğer maçlarda kalesini gole kapatan Konyaspor'a bu gol hiç yakışmasa da ilerleyen dakikalarda oyundaki üstünlüğü ele aldı yeniden..
59'da Muric-Michalak ve Bruno Paz-Çekiçi değişiklikleri ile oyuna müdahale eden Teknik Direktör İlhan Palut takımın hücum yönünü oldukça güçlendiriyordu bu hamleleri ile..
68'de bencillik sırası bu kez Muhammet Demir'e geliyordu Konyaspor'da, rövaşata çok güzeldi belki ama zayıf top kalecide kaldı oysa iki arkadaşı birden pozisyon almıştı şut çekmek için ama vermedi..!
Topla oynamada büyük üstünlük kuran Konyaspor ataklarını sıklaştırdı 81'de inanılmaz şanssız olan Calvo çok iyi vurdu top direkten döndü Calvo bu kez şutla topu auta attı.
Son derece gergin geçen maçın son bölümlerinde cansiperane savunma yapan Antalya defansını aşamayan Konyaspor 6 dakika uzayan maçın son saniyelerinde Calvo dokundu ağlara giden topta hakem ofsayt bayrağını kaldırsa da VAr devreye girdi ve gol geçerli sayılınca maç 1-1 berabere sonuçlandı.
Biraz bencillik biraz şanssızlıkla geçen 90 dakika ama 6 dakika uzayan maçın son saniyelerinde gelen golle berabere biten bir maçta kazanılan 1 puan son derece sevindirici oluyordu doğrusu..
Neticede o son bölümde gösterilen cengaverce tepki çok ama çok değerliydi, tebrikler Anadolu Kartalı..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Markupçu Arşivi
SON YAZILAR