Rasim Atalay

Rasim Atalay

Çiftçinin duasına ‘amin’ demeli mi, bilemedim!

Çiftçinin duasına ‘amin’ demeli mi, bilemedim!

Yeni bir haftaya daha bismillah diyoruz bugün…

Bahar havasını yaşadığımız Haziran ayında, mevsimin yaza döndüğünü yavaştan hissetmeye başladık. Yağışlı periyod devam ediyor olsa da hava sıcaklığı yazın geldiğine işmar ediyor.

Meteoroloji uzmanlarının tahminlerine göre havamız bugün ve yarın da gök gürültülü ve sağanak yağmurlu olabilir. Sonrası için ise uzun vadeli konuşmak her ne kadar riskli olsa da hava sıcaklıklarının artması, güneşin sıcak yüzünü göstermesi bekleniyor.

Rahmetin sağanak bir şekilde düştüğü, oluk oluk aktığı, kuruyan ve belki yıllarca tek damla su akmayan dereler, arıklar ve kanallardan dahi su geldiği bir Mayıs – Haziran dönemi ile birlikte şükürler olsun ki su rezervlerimiz bir hayli doldu. Tabi toprağın altını bilemeyiz ama en azından Konya’nın en önemli su kaynaklarından biri olan Altınapa Barajı neredeyse tamamen doldu. Konya adeta suya doydu, elhamdülillah.

YAĞMUR YAĞMASIN DUASI!

Düne kadar yağmur için dua eden çiftçilerin gözleri endişeli bir şekilde gökyüzüne bakıyor bugünlerde. Özellikle hububat ekili tarlalar için bundan sonraki süreçte bol güneşlenmeye ihtiyaç duyulduğu, şimdiden sonra yağacak rahmetin riskleri de beraberinde getireceği ifade ediliyor. Kendi alanlarında uzman olan çiftçiler buna dayanarak, “Allah günah yazmasın, yaradanın işine karışılmaz ama inşallah bundan sonra en azından bir iki ay yağmur yağmaz” diye dua ediyor. Amin demek mi makbul dememek mi bilemedim.

PİYASALARDA BAYRAM HAVASI

Bahar havasının yerini yavaştan yaz havasına bıraktığı bugünlerde piyasalarda da usul usul Kurban Bayramı havası esmeye başladı. Kalmadı, önümüzdeki hafta Pazartesi günü Kurban Bayramı’nın arifesinde olacağız. Yani bir hafta kadar süre sonra Kurban Bayramı’nı idrak edeceğiz.

Büyükbaş hayvan için hisseye girecek olanlar çoktan o işi halletti. Küçükbaş alıp kurban edecekler ise arife gününü bekliyor. Hatta bir kısmı bayram sabahı almayı planlıyor. Geçtiğimiz yıllarda büyükbaşa büyük ilgi gösteren Konyalıların bu yıl küçükbaşa yöneldiklerini duyuyoruz. Kurbanlık satışı yapanlar da bu durumu doğruluyor. Sebebini araştırdığımızda ise ekonomik gerekçeler öne çıkıyor. Büyükbaş hisse bedeli ortalama 10 bin TL’den başlarken, küçükbaş bir kurbanlığı 5 bin liraya bile alabiliyorsunuz. Rabbim Kurban Bayramı’na kazasız, belasız ve felaketsiz bir şekilde ulaşmayı nasip etsin.

REİS-İ CUMHURDAN BAYRAMLIK BEKLENTİSİ

Kurban Bayramı’na giden bu bir haftalık süreçte kulaklar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kabartılmış olacak. Emekliler, emekli ikramiyelerini ve emekli maaşlarını çoktan almaya başladı bile. Bayramdan önce hepsi ikramiyelerini ve maaşlarını almış olacak.

Asgari ücrete Temmuz ayında yapılacak olan ara zamdan dolayı özellikle çalışan – işçi kesimi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kilitlenmiş durumda. Geçtiğimiz hafta Asgari Ücret Komisyonu toplanmış ama toplantı sonrasında herhangi bir rakam telaffuz edilmemişti. Kurban Bayramı’ndan önce asgari ücrete yapılacak olan zam miktarının belirlenmesi ve bunun ilan edilmesi yönünde beklenti büyük. Rakam olarak net asgari ücret Temmuz zammıyla birlikte çift haneyi görecek. Net rakamı ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ilan edecek. ‘İşçimizi enflasyona ezdirmeyiz’ açıklaması ile çalışanı umutlandıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni asgari ücretle ilgili net bilgiyi vermesi için hep birlikte bekleyeceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Rasim Atalay Arşivi
SON YAZILAR