Prof. Dr. Fikret Akınerdem

Prof. Dr. Fikret Akınerdem

Çocuk ve Siyaset

Çocuk ve Siyaset

Sağduyu, vicdan, ahlak sahibi olanlar için, yazması oldukça zor bir olayı ele almak istiyorum. Bu olayın toplum, özellikle çocuklar üzerine etkisini düşündüğüm zaman da  bırak yazmayı hani derler ya; haykırmak istiyorum diyebilirim.

Hatta bu olayın topluma nasıl yansıyacağını tahmin edemediğim için, yazma konusunda bir psikologa danıştım ve böylece kendimi ikna edebildim.

Daha evvel de söylemiştim Küçük bir operasyon için hastaneye yatmıştım. Klinik yönetimi özel oda olmadığı için, 2 kişilik bir odada 7 yaşında bir çocukla, aynı odada kalabileceğimi ifade etti ve bende kabul ettim. İşin bu tarafı gayet normal.

Yan yatakta, annesiyle beraber televizyonda çizgi film izleyen, akıllı, sempatik, sakin ve aktif görünümlü MK ile tanıştım.

Bir süre sonra MK nın annesi galiba sıkıldığımı düşünerek TV için nezaketle “istediğim kanalı izleyebileceğimi” söyledi. Ben de tercihimi çocuktan yana kullandım, ancak çocuğun annesi; “O siyasete ilgi duyar haberleri de izler” dedi. Bu söze karşı 7 yaşında bir çocuğun siyasete nasıl ilgi duyduğuna çok şaşırdım ve  belki de boş bulunarak “Tayyip amca ile aran iyi öyleyse” dedim.

Aldığım cevapla bundan sonrası düşündürücü, üzücü, kaygı verici, yorucu vs. vs. vs.

Anne: “Hayır iyi değil, ilçemizin AK Parti kurucusu olan dedesiyle de bu yüzden atışıyor” dedi. Merakla devamını sorduğumda Çocuk MK, kimsenin konuşmasına fırsat vermeden;

Çünkü O h..sız” dedi. Birden şok olmuştum ve kendimi toparlayarak“evladım başbakanlar h..sız olmaz, ancak bazıları h..sız lık yapabilir” dediğim halde, “ama 0 h..sız” diye tekrar etti.

Evet, çocuk aklı bu diyoruz ancak, çocuk aklını değil de, aklını bu hale getirenleri sorgulayın. Çocuğun kafasında hep başbakanlar, devlet adamları hep h..sız dır artık. Bunun o çocuğun beyninde bırakacağı derin izler, yaralar, defektleri düşünün. Siz çocuklara bu gibi anlayışları yükleyerek sonuçta çocuklarımız ve  geleceğimizi karartıyorsunuz.

Buna üzülen anne beni teyit edercesine ancak, “bak amca ne diyor” diyebildi. Sonuç nafile.

Ey millet, vatandaş, yurttaş, yandaş, candaş, yoldaş, arkadaş, klasik, çağdaş, her kimsen;

Ey arsızlar, soys..lar, hesapsızlar, ruhsuzlar, duygusuzlar, namuslu görünen na..suzlar.

Sadece kendi çıkarınız, ülkemin geleceğini çocukların beynine kötü yazanlar,

Geleceğimizi karartmak için devlet  adamını çocukların beynine yanlış kazanlar. 

Sizler boş laflar konuşurken, ülkemi birinci sınıf ülke yapanlara haksız yere kızanlar,

BUNA NE HAKKINI VAR

Bir eğitimci olarak bu çocuğun aklından bu defekti nasıl silerim,

Silmek zor da, sizin gibilerin her zaman kaybetmesini dilerim.

Ey zavallılar, bu çocuğun katili sizsiniz. Çünkü bunu milletin karşısında siz söylediniz,

Bir daha düşünün, geleceğimiz olan bu gençler için nasıl bir HALT eylediniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Prof. Dr. Fikret Akınerdem Arşivi
SON YAZILAR