Muzaffer Kırmacı

Muzaffer Kırmacı

“DÖVLET SAHAT TAHMAYACAK…”

“DÖVLET SAHAT TAHMAYACAK…”

Eğer ki bizler Konya’da organize olsak, yollara barikatlar kursak elektrik sayaçlarının sökülmesini istesek “Dövlet sahat tahmayacak” diye anırsak, bizi anırdığımızla bırakmazlar,  Ağır Ceza’da yargılarlar. Ama bu işi yapanlar Devletin yaramaz, şımarık çocukları olunca devlet “şefkatli eliyle”  onların sırtını sıvazlar.

Adamlar yıllardan beri elektriği kaçak kullanır. Sayaç okuma memurları cesaret edip de sayaçları okuyamaz. (Gidip görmedik) dediklerine göre tuvaletlerini bile kaçak elektrikle ısıtırlar. Gusül abdestini de kaçak elektrikle ısıttıkları su ile alırlar. Devlet devlet olduğunu batı yakasına geçince anlar, elektrik parasını bir gün geciktireni anasından doğduğuna pişman eder. Bütün bunlara rağmen batı yakası vatandaşları yine de devletine sahip çıkar, saygı gösterir, hatta biraz da çekinir, korkar.

Adamların yaptığı normal bir hak arama değil. Bazı sıkıntıları da olabilir. Ama bu işin raconu  devlet yolunu kapatmak, devletin kurumlarını taşlamak, devletin memurunu tartaklamak  değil. Varsa bir sorunun medeni biçimde derdini anlat. Ama adamlar bedeviliği hayat biçimi haline getirmişler. Kaba kuvvetle her sorunu çözeceklerini sanıyorlar. Zaman-zaman bunda da başarılı oluyorlar. Geri adım atan devlet oluyor çoğu zaman. Oysa devlet, şefkatini gösterdiği kadar, demir yumruğunu da göstermeli değil midir?

Yukarıda anlattıklarım eşkiyalığın kısa bir özeti. Bu davranışların hoş görülebilecek hiç bir tarafı yok. Bu işin daha da vahim olanı nedir bilir misiniz? Bu olaylar karşısında CHP’nin aldığı pozisyon.

CHP, eşkıyanın yanında yer alıyor. “Dövlet sahat tahmayacak” diyenlerin haklı olduğunu söylüyor. Askere, polise taş atanların mağduriyetinden bahsediyor. Yani “Kaçak elektrik kullananlar haklı” diyor. CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen “CHP sessiz kalmayacak” diyerek bir de aba altından değnek gösteriyor. Her yasadışı olayda arzı endam eden Sezgin Tanrıkulu işi daha da ileri götürüyor ve Meclis Araştırması istiyor. Meclis Başkanlığı’na sunduğu teklifin gerekçesinde "Çiftçilerin elektrikleri kesilerek ekmekleri ile oynanıyor. Hükümet, elektrik kesintilerini kaçak elektrik kullanıma bağlayarak sorumluluğu üzerinden atmaya çalışmaktadır. Bölge insanının kaçak elektrik kullanımı bahane edilerek töhmet altında bırakılması doğru değildir" diyor.

CHP’nin bu tür vukuatları ne ilktir, ne de son olacaktır. Böyle davrandığı için de iki yakası bir araya gelmeyecektir. Hak’tan, adaletten ve devletten yana tavır almadığı için vatandaşın güvenine mazhar olamayacaktır. Yazık ki onca insan bu yapılanların yanlışını göremiyor.

Ne diyelim. İsteyene ölüm de şifa imiş.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Muzaffer Kırmacı Arşivi
SON YAZILAR