Prof. Dr. Fikret Akınerdem

Prof. Dr. Fikret Akınerdem

Erdoğan “II. Atatürk oldum” diyecek

Erdoğan “II. Atatürk oldum” diyecek

Aklı hiç olmayana deli, aklı olup da kullanmayana veya kullanamayana AHMAK denir. Ahmak, aklı az, görüşü kısa, basiretsiz, kötü huylu kimsedir. Kârını ve zararını iyi düşünemez. Hikmet ise iyiyi kötüden, hakkı bâtıldan ayıran kuvvettir. Hikmetin lüzumundan az olmasına AHMAKLIK denir.

Ahmak ve ahmaklığı, SÖZCÜ gazetesinde okuduğum bir habere göre ele aldım. Bir Alman gazeteci (Steinbach) ERDOĞAN için “tek amacı var, kendini II. Atatürk olarak ilan etmek istiyor, bunun için her şeyi yapar” demiş. Haberin devamında;

“Almanya’dan PKK ve geçen haftaki IŞİD operasyonu ile ilgili tepkiler gelmeye devam ediyor. NATO’nun Türkiye’yi, iki yerde birden cephe açmaması konusunda uyardığını belirten Bild Gazetesi, “Erdoğan ateşle mi oynuyor? Kaosu körüklüyor, NATO’nun ve oradaki ortaklarının tüm uyarılarına rağmen iki cephede birden savaş başlatma riskini alıyor”.

Gazete daha sonra, son gelişmeleri Yeşiller Eş Başkanı Cem Özdemir ve Türkiye ve IŞİD uzmanı diye tanıttığı Prof. Dr. Steinbach’ın sözlerine yer vererek, “Erdoğan’ın IŞİD’le savaşı sembolik. Asıl amacı 2023’e kadar iktidarda kalıp II. Atatürk olduğunu ilan etmek” yorumunu yapıyor.

Tokatlı Çerkez kökenli bir ailenin oğlu olan Cem Özdemir, Almanya'da dünyaya geldi.  Sosyal pedagoji eğitimi aldı. 1987'den itibaren eğitimci ve serbest gazeteci olarak çalışıyor. Almanya’da birçok siyasetçinin, IŞİD’le Erdoğan’ın başlattığı savaşın sözde olduğuna, asıl hedefin ise Kürtler olduğuna inandığı belirten Özdemir açıklaması: “Daha düne kadar Avrupa Birliği’nin kapısında olan bir ülkenin, otoriter bir yönetici tarafından Avrupa sınırlarında bir mini Pakistan’a dönüşmesini görmemezlikten gelemeyiz. Artık, bir ülkeyi freni olmadan ona hükmeden biri tarafından karışıklığa sürüklendiğini görmemek mümkün değil. Erdoğan şimdiye karşı IŞİD’e karşı iki gözünü birden kapadı.

Cem efendi, önce sen, ağa babalarının IŞİD ve PKK’ya verdiği desteği sorgula da ondan sonra milleti ve vatanının askeri ile savaşan PKK teröristlerine karşı verilen savaşı irdele. Türkiye YOLGEÇEN HANI mı da, önüne gelene geç denecek, vatanımı korumakla görevli yasal savaşçılara “yanlış yapıyorlar” diyeceksin.

Terörist yaksın yıksın, gazeteci gizli evrakları ve istihbari çalışmaları uluorta ifşa etsin. Değil mi ki, son zamanlarda istihbarata dair belgeleri yayınladığı için 2 Alman gazeteci kendi ülkesinde “vatana ihanet” suçundan yargılanıyor. Almanya’da HAİN, Türkiye’de MİT sırlarını ifşa eden CAN, öyle mi?

Alman vatandaşı ve gazeteleri olarak öncelikle kendi ülkende olan gazetecilik olaylarına müdahil olunuz. Muhtevası aynı hareket Almanya da yanlışsa, Türkiye’de de yanlış; yok doğru ise her iki tarafta da doğru. Olay güvenlik ise insan hakkı falan olmaz. Ülkelerin güvenlik meseleleri o ülkenin tüm vatandaşının hakkını korumak içindir.

Biri Türkiye, diğeri Almanya kökenli gazeteciler her ne kadar Türkiye için bir görüş sunsa da, Türkiye’de ne olduğu belli olmayan ancak solcu ve doğrulukçu geçinen bir gazete ülke aleyhtarı bir yazıyı üzerine basa basa DÜNYAYA ŞİKÂYET EDİYOR.

Gel de yanma, bir Alman’a başka ülkede kendi ülkesinin aleyhine yazı yazdırman mümkün değil. Ne kadar da meraklısınız Erdoğan ile uğraşmaya. Takke düştü, kel göründü. Yazılarınızın ne derinliği, ne muhtevası ne de bir anlamı var. Sadece TAYYİP düşmanlığı ile kalıpsız, yüzeysel, basit ifadelerle noktalanan notlar.

Sırriyi Sekati Hazretleri ne güzel tarif ediyor ahmaklığı: Ahmaklığın alameti, kendi ayıbını bırakıp, başkasının ayıbıyla uğraşmaktır.

Seyyid Abdülhakim Arvasi Hz. de “Hatasında ısrar eden ahmaktır” diyor.

Biz HİKMET kültürün temsilcileriyiz, ya siz?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Prof. Dr. Fikret Akınerdem Arşivi
SON YAZILAR