İlker Kırnaz

İlker Kırnaz

Esas İtibariyle, Önümüzde Çok Sert Bir Süreç Var Gibi Gözüküyor

Esas İtibariyle, Önümüzde Çok Sert Bir Süreç Var Gibi Gözüküyor

Konyaspor’umuz, G.Saray mücadelesine geçtiğimiz hafta yapmış olduğu teknik heyet değişikliği ile çıkmıştı. Rakibin sakat ve cezalar kaynaklı eksik oyuncusunun fazla olması ile birlikte Aykut Kocaman’ın gelişinin şehirde oluşturduğu enerji, birçok futbol otoritesine göre mücadele öncesinde Konyaspor’u bir adım daha öne çıkarıyordu. Nitekim oyunun genelinde de bu beklentiye benzer bir tablo vardı. Çok ciddi 4-5 gol pozisyonundan faydalanamayan Konyaspor, oldukça şanssız bir şekilde yediği golü, son dakikadaki tartışmalı bir penaltı golüyle telafi ederek 1 puanı cebine koydu.

Karşılaşmanın ilk 15-20 dakikalık bölümünde ev sahibi G.Saray’ın daha istekli olduğunu gördük ancak dakikalar ilerledikçe hem sahaya daha iyi yayılan, hem de fizik gücünü rakibine göre daha olumlu kullanan Konyaspor’umuz, oyunun tek hakimi olmaya başladı. İkinci yarının ortalarında yediğimiz o “garip” golden sonra da oyun disiplininden taviz vermeyen ve şablonunu bozmayarak golü arayan Konyaspor, bu dirayetinin meyvesini son dakikada bulmuş olduğu golle aldı diyebiliriz.

Karşılaşmanın bir kazananı olacaksa bunun Konyaspor olması gerektiği noktasında herkes hemfikir olmuştu aslında ama son dakikadaki tartışmalı penaltı kararı nedeniyle yine o goygoycu medya olayı çok farklı boyutlara taşıyarak reytingine reyting kattı. Şahsi görüşüm bu penaltı pozisyonunun VAR teknolojisi kullanılarak iptal edilebileceği yönünde. Ancak pozisyonun akabinde Serdar Aziz’in topu hakeme fırlatması ve hakemin de bu oyuncuyu haklı olarak kırmızı kartla cezalandırması neticesinde bu iptal ihtimali de ortadan kalkmış oldu. Yani sağa sola kızan arkadaşlar bence önce kendi oyuncularını sorgulamalılar. Bu pozisyon ile ilgili olarak ortaya atılan safsatalar hakkında fazla yorum yapmanın da gereksiz olduğunu düşünüyorum. Tıpkı Fatih Terim’in kazandıkları Antalyaspor karşılaşması sonrası dediği gibi; “VAR’dı, Yok’tu geçelim onları...” Evet geçtik hocam...

Aykut Kocaman’ın gelişi ile birlikte şehirde inanılmaz pozitif bir hava var şu ara. Allah bozmasın inşallah. Bu hem takıma hem de tribünlere olumlu yansıyacak diye düşünüyorum. Geçen haftaki yazımda oynanacak 5 karşılaşmanın çok zorlu geçeceğini söylemiştim. Cuma günü bu karşılaşmalardan biriyle daha devam edeceğiz yürüyüşümüze. Alanyaspor lige yükseldiği günden bu yana kazanmayı isteyen rakiplere karşı hep tehdit oluşturacak bir performans çiziyor. Geçtiğimiz hafta Sergen Yalçın ile anlaşarak bu tehdidi de güçlendirmiş oldular. Konyaspor taraftarının Alanyaspor karşılaşmasının tamamında çok sabırlı davranması gerekiyor. Zor bir sürece girdik demiştim, bundan sonra oynanacak her maç çok daha zor olacak. Takımın Aykut Kocaman’ın istediklerini tam olarak yapmaya başlaması biraz zaman alabilir. Şuan kamuoyunda gördüğüm o çıtanın “anormal noktalara yükselmesi” ve “beklentilerin bulutların üstüne çıkması” durumu, hem takım hem de Aykut Kocaman üstünde baskı oluşturursa, bu pembe tablo bir anda değişebilir. Tüm Konya olarak bunun önüne geçmemiz ve her ne sonuç alınırsa alınsın, bu ekibe sabretmemiz gerekiyor.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlker Kırnaz Arşivi
SON YAZILAR