Muammer Bingöl

Muammer Bingöl

FED DE TERÖR DE PİYASALARI ENDİŞELENDİRİYOR

FED DE TERÖR DE PİYASALARI ENDİŞELENDİRİYOR

Para piyasaları yılsonunu fiyatlamaya başladı. Gelinen nokta gelişmekte olan ülkelerle yaşadığımız bire bir aynıdır. Dışarıda ve içeride yaşanan gelişmelerin yansıması denilebilir.

    Geçtiğimiz haftalarda yazmış olduğum köşemde dolar almak için uygun seviyeler diye belirttiğim yerleri çok çabuk geçtik. Hızlı ve emin adımlarla ilk söylediğimiz ve beklediğimiz seviye olan 3,123 yani rekor seviyeyi test ettik. Bu seviyelerden bir miktar geri çekilmeler olacaktır. Örneğin 3,086-3,060 ve 3,040 gibi, bu seviyelerden kademeli olarak dolar alınabilir. Daha sonra beklediğimiz yeni rekor seviyeler hedeflenebilir. Dolar/TL yukarı yönlü harekete başladığında da ilk hedefimiz 3,143 ve3,186 seviyeleri beklenilebilir. Bu seviyeler beklenirken nedenleri de sıralayalım. Dolar/TL son bir aydır yükselen bir trendde bunun başlıca sebebi ABD merkez bankası FED’in yapacağı faiz artırımları beklentisi, bu sebep başta dolar endeksinde yükselişleri beraberinde getiriyor. Dolar endeksi 98,30 seviyelerinde dolar tüm dünyada talep görüyor. Gelişmekte olan ülkeler başta olmak üzere diğer para birimleri karşısında da değer kazanmaya devam ediyor. Biz de nasibimizi alıyoruz. Tabii ki FED ile beraber bizim bir de terör sorumunuz ve bu terörle savaşımız devam ediyor. İçeride ve dışarıda yoğun bir mesai veriliyor. PKK terörünün yanına Fetö ve Deaş terörü de eklendi. Büyük Türk Milleti 93 yıllık Cumhuriyet tarihinde görmediği kadar bir terör belasıyla mücadele ediyor. Devletimizin yerinde ve zamanında müdahalesiyle kahraman askerimizin kararlı ve emin duruşuyla teröre içeride ve dışarıda gereken ders veriliyor. Burada en büyük duruşu da büyük bir komutan duruşuyla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yapıyor. Başta Fetö darbesindeki dik ve kararlı duruşu Irak’ta ve Suriye’deki terör yuvalanmalarına asla müsaade edilmeyecek diyerek Fırat Kalkanı Harekatını başlatması tarihi kahramanlıklarla dolu olan büyük Türk Milletinin göğsünü kabartmaktadır. İçeride ve dışarıda bunlar yaşanınca da bir miktar da olsa para piyasalarında endişe ve hareket olmaktadır. Dövizde yaşadığımız bu hareketlerde normal karşılanmalıdır. Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci’nin de dediği gibi dolardaki yükselişler endişeyi gerektirecek bir durum değil açıklaması da mevcut durumun özeti olsa gerek.

      Önümüzdeki günlerde dolar/TL 3,030-3,186 bandında hareket etmesini bekliyorum. Euro/TL için ise 3,360-3,477 bandında hareket bekliyorum.    

      YAZIK OLDU AMA GÖKHAN DARILMAZ’A DEĞİL

   Yazımın başlığından da anlaşılacağı gibi kimden bahsettiğim belli, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op Dr. Gökhan Darılmaz soyadı gibi kimseye kızmayan darılmayan bir Konya sevdalısı, yeşil-beyaz aşığı, dışarıdan gelen bir bürokratın bu kadar Konyaspor sevdalısı olması bir Konyaspor galibiyeti sonrası beni kucaklayıp beş dakika havalarda uçurması unutabileceğim bir anı değil.

   Göreve başladığından beri yapmış olduğu hizmetleri buraya yazmaya kalksam inanın buna sayfalar yetmez. Günlük 80-100 tane hasta sayısı olan hastaneyi 4000 hasta sayısına yükselten Beyhekim Devlet Hastanesinde hizmet aşkıyla yanıp tutuşan bir ekip yaratan Beyhekim Devlet Hastanesini  Türkiye’de rekortmen yapan, Genel Sekreter olarak göreve  başlar başlamaz Konya’daki hastaneleri Türkiye’de başarı sıralamasında en üst noktalara taşıyan bir bürokrattan bahsediyorum. İnanın sadece başarılarından bir kaçı dedim ya bu sayfalara haftalarca yazılacak başarı hikayesi dolu Gökhan hocanın, gecenin 3’ü sabahın 5’i demeden hastaneleri gezen hiçbir ayrım yapmadan herkesin telefonuna çıkıp derdini kendi derdi gibi görüp ilgilenen mükemmel bir dost, arkadaş, abi, kardeş ve aile babası olan böyle bir bürokratı maalesef kaybettik. Konya olarak kaybettik. Hastanelerine milyarlarca yardım toplayıp devletin bir lirasına halel getirmeyen dürüst bir insan devlet millet aşkıyla çalışan görevi ibadet gören Elazığ’ın gakkoşu,

Bu Konya’da Konyalıda ne seni ne de yaptığın hizmetleri ne de bu duruma sebep olanları asla unutmayacaktır. Kim bilir belki yarın belki yarından da yakın bu millet seni bir başka görevde görecektir. Ben de o zaman bir Konyalı bir Konya sevdalısı diye gururlanacağım.

Gözlerim doldu,

Keşke gitme kal diyebilseydim Gakkoşum

İçin rahat olsun Gökhan Hoca arkandan herkes Allah razı olsun diyecektir.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Muammer Bingöl Arşivi
SON YAZILAR