Mücahit Yaprakcı

Mücahit Yaprakcı

Hakem bak top

Hakem bak top

Yabancı ligleri takip eden biri olarak çok net söyleyebilirim ki, hakemlerimiz berbat. Nasıl profesyonel hakem olduklarını anlamadığım, futbol bilgilerinin olmadığına emin olduğum onlarca hakem ne yazık ki ülkemizde, en üst seviyede maçlar yönetiyorlar. Basketbolda bile faul olarak değerlendirilmeyecek, 2 oyuncunun mücadelesine faul diyen facia bir hakemle tanıştık bu hafta. İsmi Murat Özcan. Süper Lig’de bu sezon ilk, totalde ikinci kez maç yöneten Murat Özcan’ın üst klasman hakem olduğunu görünce, ülkemizdeki hakemlik adına utandım. Her ikili mücadelede faul çalan, avantaja bırakmayı günah zanneden, oyuncularla münakaşaya girmemek için taraftarın küfürlerine razı olan hakeme rağmen futbol oynadıkları için iki takımın futbolcuları da üstün hizmet madalyası ile ödüllendirilmeli.

Maça gelecek olursak, Konyaspor beni her geçen gün kendisine biraz daha bağlıyor. Arsenal, Ajax hatta Bayern Münih gibi top oynayan Konyaspor’u gördükçe “neden olmasın” diyorum. Neden Konyaspor’dan bir Bursaspor çıkmasın, neden Avrupa’ya gidemeyelim.

Topu ayağına alan beklerimizin orta yapma konusundaki istekli ancak aynı oranda beceriksiz halleri sadece bizi değil Aykut Hoca’yı da çıldırtmış olacak ki oyuncularına orta yapmalarını yasaklamış. Mehmet Uslu’nun ilk dakikalarda yaptığı orta hariç bekler orta yapmak zorunda kalmadığı müddetçe orta yapmadılar. Topu alıp, tekniklerini kullanarak ya çizgiye indiler ya da içeri dripling ettiler. Bu hafta gördüğüm ve en çok beğendiğim yönü de buydu Konyaspor’un.

Maçın her dakikasında hırslı, mücadeleci görüntüsünü elden bırakmayan Konyaspor artık daha kolektif bir şekilde oynuyor, bu oyununu da galibiyetle süslemeyi ihmal etmiyor. E dolayısıyla bu da taraftarı memnun ediyor. Transferin son anında gelen Holmen’in takımı değiştirdiği gerçeğini de atlamamak gerek tabi.

4 haftada 10 puan toplayan, 3 büyüklerin ardından sıralamada kendisine yer bulan, oynadığı oyunla her kesimin beğenisini kazanan, taraftarı ile yine kral dairesinde olan Konyaspor’u artık daha fazla desteklemek gerekli. Taraftar demişken, yazıyı taraftarın hakeme sitemi ile bitirmek gerekir. “Hakem simit sat, onurlu yaşa.” Bence de sayın Özcan, o elindeki düdüğü yavaşça yere bırak. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Mücahit Yaprakcı Arşivi
SON YAZILAR