Hakan Markupçu

Hakan Markupçu

Hamsi sever Konyaspor

Hamsi sever Konyaspor


Geçen haftanın deplasman fatihi Konyaspor, evinde ağırladığı Trabzonspor'u 2. yarıdaki güzel oyunuyla 2-1 yendi.


1-0 mağlup duruma düşen, neredeyse ilk 30 dakika hiç rakip ceza sahasına giremeyen buna rağmen sabırla oynayan Konyaspor önce beraberliği ardından da son dakikalarda galibiyeti yakaladı bir de penaltısı verilmediği mücadeleden 3 puanla ayrılmayı başardı.


Maça oldukça tutuk başlayan Konyaspor henüz 12. dakikada ceza sahası içerisinde oluşan karambolde o kadar kalabalık arasında arkada boş bırakılan rakip topu ağlara gönderince 1-0 mağlup duruma düştü..


Aksayan orta saha, hiç çalışmayan sağ kanat ile hücumda gereken reaksiyonu göstermekte güçlük çeken Konyaspor rakip ceza sahasına hiç giremedi dakikalar boyunca...!


Buna rağmen sabırla pas yapmaya çalışan Konyaspor, öncelikle topla oynamada üstünlüğü ele geçirdi ve 33'te ilk kez girdiği ceza sahasında Pozuelo sert vurdu Uğurcan çıkardı, akabinde Diouf vurdu kornere çelindi..


Golün adeta habercisi olan bu pozisyonlar sonrası dakikalar 37'yi gösterirken Marlos Moreno rakibini adeta simit satmaya gönderdi harika sarktı ceza sahasına ve pası verdiği Pozuelo sert vurdu rakipten seken topa adeta yerde tekrar vurdu Pozuelo ve o güzel golle durumu 1-1'e getirdi..


Sözün özü enteresan bir gol yedik ama çok enteresan bir golle cevap verdik..!


42'de ceza sahamız içerisinde de enteresan bir pozisyon yaşandı 2 rakip de birden topa vurmayı başaramadı iyi ki..!


Uzatma dakikalarında Bakasetas, hamle yapan Soner'in kaval kemiğine çok sert vurdu buna rağmen bu sezon Süper Lig'de 6. kez maç yöneten genç hakem Cihan Aydın tarafından ilginç bir şekilde faul Trabzonspor lehine verildi, devreye giren VAR pozisyonu izlettirdi de kırmızı çıktı yerinde bir kararla..


Mücadelenin 2. yarısında Michalak ve Uğurcan'ı oyundan aldı Stanojevic hoca ve Mahir ile Kahraman oyuna dahil etti.


Haftaiçi gol atmayı çok istediğini açıklayan günün başarılı ismi Marlos Moreno 54'te topu ıskalamasa sanırım bu arzusuna erişecekti..!


10 kişi oynayan rakibi karşısında baskı kurmakta yine ilk yarının ilk dakikalarındaki gibi zorlanan bir Konyaspor izledik uzun süre, bunda en önemli etkenlerden birisi özellikle sağ kanadın bir türlü çalışmaması ve Bouchalakis'in orta sahada katkı verememesiydi hücuma..


63'te o Bouchalakis de oyundan alındı Bruno Paz girdi. Bu dakikada Diouf topu önünde buldu, boştaydı ama sert vuramayınca çizgi önünde engellendi Konyaspor da mutlak bir golden oldu.


75'de de Pozuelo kaçırdı önünde kalan topu az farkla üstten auta atarak.. 80'de üst üste rakip ceza sahasında pozistyonlar bulan Konyaspor'da en son Mahir sert vurdu elle çıkartıldı ama bu kez VAR devreye girmedi nedense görmezden geldi..!


Zorladıkça zorlayan Konyaspor 85'te nihayet aradığı gole arka direkte kendisini unutturan ve Guilherme'nin harika gördüğü pasa çok güzel bir kafa vuruşu yapan Soner ile kavuştu.


Bu sonuçla taraftarlarını da çok mutlu eden Konyaspor, haftaya yine evinde Kaysersispor ile oynayacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Markupçu Arşivi
SON YAZILAR