Bahri Kılınçel

Bahri Kılınçel

Hepimize Düşen Sorumluluk

Hepimize Düşen Sorumluluk

Ülkemizde  genellikle siyasal iktidar tarafından gerilim politikası üzerine kurulan  siyaset  yönetimi sonucunda İstanbul’da gösteriler  çoğalmakta  bu gösterilerden medet uman yüzleri maskeli, elleri molotoflu, karanlık vücutlarıyla yabancı istihbarat servislerinin yönlendirdiği provokatörler küçük marjinal sol parti veya illegal örgütlerin paçavralarıyla sahnede yerlerini alıyorlar  ve caddelerde  yakıp, yıkıp, polislerimize saldırıyorlar.

Gösteri hakkı herkes için demokratik bir haktır bu hakkı kullanmak isteyenlerin  en büyük düşmanı ise içlerine karışan, camları kıran, her yere saldıran, ellerindeki Molotofları kullanarak her yeri yakan kışkırtıcı ajanlardır. Seksen öncesi bu ajan provokatörleri çokça gördük bunlar demokrasinin, insan haklarının, özgürlüklerin en büyük düşmanıdırlar. Halkın yanında değil içlerine sızmış yabancı istihbarat ajanlarının emirlerini yerine getiren  kan içicidirler. Bunları deşifre etmek  her vatandaşın hakkı olduğu kadar demokratik hakkını kullanarak  özgürce  gösteri yapmak isteyen demokratik kitle örgütlerinin de görevidir.

Bu tür ajan provokatörler haklı mücadeleyi haksız hale getirdiği gibi, gösterilere  kontrol görevi olan emniyet güçlerimizi  provoke ederek yanlış davranışlara  yönelterek kitleleri ajite etmek ve kargaşa yaratmak, kitleri bezginliğe yönelterek halkı güvenlik güçlerine karşı kışkırtmaya çalışmaktır.

Son olarak gösteride cemevine cenazeye giden bir vatandaşımız serseri bir kurşunla hayatını kaybetmiştir. Bu alevi vatandaşımızın seçilmesi bir tesadüf değil. Bence alevi vatandaşlarımızı kışkırtmak için yaratılmak istenen  kaotik ortamlar planlamasıdır. Her vatandaş olarak bu konuda dikkatli, duyarlı olmalıyız. Bu konuda iktidar cephesi özellikle ölen insanlar arasında ayrım yapmadan herkesi kucaklamalıdır. Kirli bir sanal alemin olduğu neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilmeden gerilim politikaları oy getiriyor düşüncesi son derece tehlikeli ve yanlıştır. Zaten yeterince kutuplaşan toplumda bunu körüklemek ateşle oynamaktır bu tür yanlışlar öylesine gelişir ki bir gün gelir hiçbir şeyi kontrol altına alınamaz durumlara düşülebilinir. İktidar tüm insanlarımızı kucaklayıcı tavırlarla  toplumsal  barışımıza katkıda bulunmaya başlamalıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahri Kılınçel Arşivi
SON YAZILAR