Muzaffer Kırmacı

Muzaffer Kırmacı

“İti öldürene sürütürler”

“İti öldürene sürütürler”

Milletimiz, gelişen olayları ibretle, ferasetle ve hakem anlayışıyla seyrediyor.

Kim vatansever, kim şovmen, kim günü kurtarmanın peşinde bütün bunların çetelesi tutuluyor milletin deruni dünyasında. Günü geldiğinde kullanılmak üzere bir tarafa not ediliyor.

Elini taşın altına sokmaya korkanların kimler olduğunu, kimlerin “yalancı pehlivan” gibi sureten görüntü verdiğini aklını kullanan herkes çok iyi biliyor, çok iyi görüyor.

Seçim meydanlarında “Arslan” kesilenlerin, seçimden sonra nasıl “İğdiş” olduğu herkesin malumu. Kabuğuna çekilerek, etliye-sütlüye karışmama politikası vatanseverliğin neresinde var, onu da gerektiği zaman vatandaş değerlendirecektir.

Son günlerde meydana gelen üzüntü verici olaylarda bile hâlâ siyaset yapan, siyasi ikbal peşinde koşanları gördükçe, “Bu insanlar çıldırmış olmalı” diyorum. Bu insanların “Akıl tutulması” yaşadıklarını düşünüyorum. Bazıları aynı gemide olduğumuzu fark etmemiş gibi davranıyor. Kendisine avantaj kazandırmak için öteki kamaranın altına delik açmak nasıl bir mantıktır?

Bu coğrafya binlerce yıldan beri her inanca kucak açmıştır. Farklı anlayış ve inanışların, bu toprakların zenginliği olarak görülmesi gerekirken bu zenginlikten kimler neden rahatsız olmaktadırlar? Oysa “et tırnaktan ayrılmaz” derler. Hemen herkes bir şekilde diğeri ile ayrılmaz bir bütün olmuştur. Ya kız almışızdır, ya kız vermişizdir. Öyleyse herkesin aklını başına alması gerekmiyor mu?

Milletimizin sağduyuyu elden bırakmadan, dikkatli olması ve her şartta da teyakkuzda bulunması gereken günlerdeyiz. Bu günler de geçecek inşallah. Her ne kadar bazı guruplar –siyaseten- ülkenin kötüye gittiğini söylese de saldıranların saldırma maksatları ülkenin iyiye gittiğinin bir göstergesidir. Korku dağları sarmıştır. “Yeniden bir Osmanlı mı” endişesi bu saldırıları artırmaktadır.

Hülasa edecek olursak:

Vatanını sevdiğini söyleyen herkesin bu günlerde siyasetten uzak durması, birlik ve beraberlik içinde kenetlenmesi, vatanın dışında her şeyi teferruat olarak görmesi gerekmektedir. İş işten geçerse,  korkarım ki bu günleri çok ararız.

Allah bu günleri aratmasın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Muzaffer Kırmacı Arşivi
SON YAZILAR