Naile Şeker

Naile Şeker

Sevginin gücü

Sevginin gücü

NAİLE ŞEKER ile ŞEKER TADINDA…

Dünyada sevilmek istemeyen yoktur herhalde. Peki sevgi nedir, nerede bulunur, nasıl alınır, bilen var mı?

Alışverişe gitmek üzere evden çıkan bir kadın kapısının karşısındaki kaldırımda oturan bembeyaz sakallı üç yaşlıyı görünce önce duraksar, sonra onları tüm içtenliği ile eve davet eder. Kadının davetine yaşlılardan biri cevap verir. “Biz hiçbir eve üçümüz birlikte gitmeyiz. Sağımda duran arkadaşımın adı ZENGİNLİK’tir, solumda duranın adı BAŞARI, benim adım da SEVGİ’dir. Şimdi evinize girin ve eşinizle baş başa verip hangimizi davet edeceğinize karar verin ve bize bildirin” der.

Kadın, “Sevgi”nin önerisini eşine anlattığında adamın keyifle “Zenginliği davet edelim, böylece bir an önce zengin oluruz” demesi üzerine eşinin kararına itiraz eden kadın, “Başarıyı davet etsek daha  mantıklı olmaz mı? Herkes bize imrenerek bakar” der. Bir süre daha düşünüp tartıştıktan sonra Sevgi’yi davet etmeye karar verirler. Ona yardımcı olmak kendilerini de mutlu edecektir.  Hem bu mutluluğa paha biçilemez ki.

Bu karar üzerine kadın kapıyı açarak Sevgi’yi evine buyur eder.  Sevgi ayağa kalkar ve yürümeye başlar. Arkadaşları da ayağa kalkarak Sevgi’nin arkasından eve doğru yürümeye başlarlar. Kadın büyük bir şaşkınlık içinde Zenginlik ve Başarı’ya sorar. Siz niçin geliyorsunuz? Hani sadece biriniz gelebilirdi. Kadının sorusuna üç yaşlı birlikte cevap verir.

“Zenginlik ya da Başarı’yı davet etmiş olsaydınız diğer ikimiz dışarıda kalacaktı. Ama siz Sevgi’yi seçtiniz. Sevgi’nin girdiği her yerde Zenginlik ve Başarı da yanında olur.”

Evet dostlar…

İnsanların barış içinde birbirini sevip sayarak yaşama isteği her gün biraz daha artmaktadır. Varlıklar içinde en şerefli ve en mükemmel olan insandır. Bunun içindir ki sevgiye de en çok layık olandır.

Yaratılanı yaratandan ötürü sevmeliyiz. Çünkü böyle bir sevgide çıkar olmaz, hata, kusur araştırılmaz. Hoşgörü ön planda olur. Düşmanını bile dost gözüyle gören, düşmanlığı içindeki düşmanlık duygusuna karşı kullanmayı öğütleyen Yunus ne güzel demiş.

Biz kimseye kin tutmayız ağyardaki dosttur bize

Nerde ıssız var ise mahalle vü şardır bize

Adımız miskindir düşmanımız kindir bizim

Biz kimseye kin tutmayız kamu alem birdir bize.

Sevgiyle kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Naile Şeker Arşivi
SON YAZILAR