Hakan Markupçu

Hakan Markupçu

Konya milli takıma yine uğurlu geldi

Konya milli takıma yine uğurlu geldi

Milli takım yuvasında yine muhteşemdi..

Konya da muhteşemdi tabi ki her Milli maçta olduğu gibi yine üzerine düşeni layıkıyla yaptı.

Milli takıma hep uğurlu gelen ve daha önce de birçok zaferin elde edildiği Konya bu kez de Türkiye'nin Letonya'yı 4-0 yendiği maçın ev sahibi oldu ve daha da önemlisi bu galibiyetle Almanya'da düzenlenecek 2024 Avrupa Şampiyonası'na gönderilmesini sağladı.

Yunus Akgün ile gelen gol uzun uğraşlar sonucu VAR incelemesinde çekilen çok ama çok ince çizgide ayak parmakucu dersek yeridir ofsaytta diye iptal edildi.

Konya'da her zaman çoşkulu ve baskılı oynayan Milli takımımız yine böylesi bir destek ile başladığı maçta Letonyanın dirençli savunmasını aşmak için yoğun çaba gösterdi.

O çoşkulu seyircinin desteği arttıkça baskısını da arttıran Milli takım ardı ardına pozisyonlar buldu, Abdülkerim'in müthiş kafa vuruşunda top üst direkten geri döndü, 45'te Kerem çok iyi çalımlarla girdi çok da iyi vurdu ancak kaleci müthiş başarılıydı kornere çeldi, tüm bu pozisyonlar gelecek olan golün hatta gollerin habercisiydi ilk yarıda..

Mücadelenin 2. yarısında sabırla pas yapan Milli takım, sağlı sollu ataklarla bunalttığı Letonya savunmasını Yunus Akgün'ün olağanüstü golüyle aşmayı başardı.

Bu beklenen ancak geciken golde doğrusu Montella'nın bir önceki maçta oynayan İrfancan'ın yerine bu kez şans verdiği Yunus seçiminin ne kadar yerinde olduğunun da ispatı niteliğindeydi ki Yunus çok iştahlı oynadı..

Öne geçtikten sonra anlamsız bir şekilde ceza sahamızda baskı yedik hatta bunlardan birisinde Uğurcan müthiş refleks ile golü kurtardı.

Montella'nın son dakikalarda sahaya sürdüğü Cenk Tosun topla buluştuğu ilk pozisyonda stoper Samet'in harika asistinde skoru 2-0 yapan golü attı..

Kerem de harika sarktığı pozisyonda bulduğu golle skoru 3-0 yapan isim olurken, Cenk Tosun uzatma dakikalarında skoru 4-0 yapan o şahane golü de attı ve Konya Milli takıma yine uğurlu geldi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Markupçu Arşivi
SON YAZILAR