Hakan Markupçu

Hakan Markupçu

Konyaspor göz kamaştırıyor...

Konyaspor göz kamaştırıyor...

Konyaspor UEFA Konferans ligi 2. eleme turu ilk maçında 3 gollü bir galibiyet elde ederek çok önemli bir başarı gösterdi.

Bate Borisov karşısında Zymer, Michalak ve Muric'in golleri ile 3-0 galip gelen Arabamcom Konyaspor yeni sezon öncesi ilk resmi maçında sergilediği akılcı ve son derece sabırlı futbolu ile göz kamaştırdı.

Teknik Direktör İlhan Palut'un müthiş taktikleri ile önce rakibini tartan Konyaspor, sabırla oyuna hakim olmayı başarırken ilk gol sonrası 10 kişi de kalmasına rağmen maçın 2.yarısında da daha çok topa sahip oldu.

Yani İlhan hoca tarttı, ölçtü, biçti ve 3 güzel gol geldi...

Alınan 3 gollü muhteşem galibiyet haftaya oynanacak maç öncesi Konyaspor'a elbette müthiş bir avantaj sağladı ve doğrusu turu geçtik diyebiliriz.

3 bine yakın taraftarın da stad dışından desteklediği hatta seslerinin stadın içine kadar geldiği güzel futbolun da keyif verdiği maçta en çok merak edilen defans bloğunun göstereceği performanstı belki ve Guilherme, Ahmet Oğuz, Calvo ve Uğurcan başarılı oyunları ve müthiş uyumları ile rakibe hiç gözaçtırmadılar. İlk yarının son dakikalarında Uğurcan'ın kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakması elbet üzücü oldu.

Konyaspor'da yeniler Ahmet Oğuz, Calvo ve Muric müthiş futbolları ve sanki yıllardır birlikte gibi uyumları ile dikkat çekerken, özellikle Amir de dağıttığı harika paslarıyla ve ilk goldeki kilidi açan harika asisti ile göz kamaştıran bir oyun sergiledi.

Calvo'ya ayrı bir vurgu yapmak gerekirse doğrusu Abdülkerim Bardakçı sonrası ne olur sorusu daha ilk maçtan hem de fazlasıyla cevabını buldu demek sanırım yeterli olur..

Belki iki takım arasında kalite farkı var ve Konyaspor bu anlamda çok öndeydi ancak şu unutulmamalı ki Belarus ekibi Bate Borisov liginde 15. haftayı oynuyor, Konyaspor ise sezon öncesi antrenmanlarıyla sadece 3 hazırlık maçı yaptı ve 10 kişiyle sergilediği başarılı futbolla belki de sezona hazırım mesajını net şekilde verdiği bir 90 dakika çıkardı.

Bu başarı yönetim-teknik heyet-futbolcular olarak nasıl müthiş bir uyum sağlandığının da göstergesi olarak öne çıkıyor ve taraftar için büyük keyif veriyor.

Neticede 3-0 harika bir skor ve haftaya dolu tribünler önünde çok daha keyifli bir futbol akşamı olacaktır.

Tebrikler Anadolu Kartalı..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Markupçu Arşivi
SON YAZILAR