Hakan Markupçu

Hakan Markupçu

Konyaspor zirveye süzülüşünü sürdürdü

Konyaspor zirveye süzülüşünü sürdürdü

Hatayspor'u 1-0 mağlup eden Konyaspor zirveye kararlı süzülüşünü sürdürdü.
Eskişehir'de son maç olmasını ümit ederek çıktığımız Hatayspor mücadelesi öncesinde notlara baktığımızda rakibi karşısında ezici bir galibiyet üstünlüğü olan taraf temsilcimiz Konyaspor'du ve gelenek devam etti.


Bu sezon 5 maçta hiç gol yemeden namağlup unvanı ile başladığı maçta da ilk dakikalardan itibaren Hatayspor karşısında ilk dakikalarda topa daha çok sahip olan taraf olsa da istediği ritmi bir türlü yakalayamadı tehlikeli olabilecek pozisyon üretkenliğinden uzak kaldı.


Amir'in bir şutu ve iki kez de Çekici ile pozisyon bulan Konyaspor ilk yarıda başka pozisyon üretemedi.
32'de orta sahada yaşanan faul pozisyonu sonrası Kamil Ahmet'in Zymer'e savurduğu yumruğu görmeyen hakem iki oyuncuya da sarı kart vererek pozisyonu geçiştirmesini anlamakta güçlük çekiyorum doğrusu burada kırmızı herhalde yumruk değmediği için çıkmadı..!!


37'de büyük tehlike atlatan bu kez Konyaspor olacaktı ki Muriç neredeyse 50 metre depar atarak topu kornere çelmeyi başarırken, bir serbest vuruşta da kaleci Sehic klasını konuşturarak Hatayspor'a gol şansı tanımadı, bu arada özellikle orta sahada Soner top kayıpları ile dikkat çekti ilk 45 dakikada..
Müsabakanın 2. yarısına Bruno Paz - Muric değişikliği ile başlayan Teknik Direktör İlhan Palut, bu değişiklik ile Çekici'yi sağa Amir'i de ileriye sürerek farklı bir başlangıç yaptı orta saha oyuncularının bile bu farklı başlangıçta kenar oyuncularla yer değişmeye başladığı ataklar izledik..


Bu anlayış ile topa daha çok sahip olmayı sürdüren Konyaspor baskısını artırarak aradığı golü de buluyordu. 66'da Bruno Paz attığı güzel gol ile Konyaspor'u 1-0 öne geçirdi. Bu gol sonrası yavaşlayan takımda top biraz rakibe bırakılmaya başlandı. Gelişen nadir ataklarda ise 74'de Soner golü kaçırdı.
78'de Muhammet Demir yerini son transfer Mame Diouf'a bıraktı..


87'de Soner bencillik yaparak takımının 2. golünü kaçırdığı pozisyonda pasını bomboş pozisyondaki Diouf'a vermeyerek büyük tepki çekiyordu..


90'da Zymer-Uche Çekici-Cebrail, uzatmalarda da Soner-Uğurcan değişiklikleri yapıldı.
4 dakikaya uzayan maçta Konyaspor 3 puanı attığı tek golle kazanmayı başararak, gol yemeden namağlup ünvanını da koruyarak zirve yarışını sürdürdü.


Tebrikler Anadolu Kartalı…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Hakan Markupçu Arşivi
SON YAZILAR