Hakan Markupçu

Hakan Markupçu

Konyaspor'un feda yılı..!

Konyaspor'un feda yılı..!

Konyaspor yönetim kurulu basınla biraraya geldiği toplantıda, kaybedecek zaman yok vurgusuyla göreve devam kararı aldıklarını ve herkesin fedakarlık yapacağı bir yıl olacağını ilan etti.

Kulüp Başkanı Ömer Korkmaz yorucu bir 6 ayı geride bıraktıklarını dile getirerek, yeni sezonda da Teknik Direktör olarak Ali Çamdalı ile devam kararı aldıklarını açıkladı.

830 milyon borçla devraldıkları Konyaspor'un şu anda 1 milyar 50 milyon lira borcu olduğunu vurgulayan ve ''Konyaspor yönetimi olarak ek işimiz değil ilk işimiz anlayışı ile hareket ediyoruz tüm yönetim de eksiksiz bir heyecanla işimizi yapmaya devam ediyoruz..'' diyen Ömer Korkmaz, ''Ne kadar görev yaparız bilmiyorum ama Konyaspor olarak, siyasetten ve hatta belediyelerden destek bekleyen bir kulüp yapısından uzaklaşmak istiyoruz. Bu konuda örnek bir yönetim olsun istiyoruz, siyasetten belediyelerden bağımsız. Çünkü onların da bu süreçte zorlandığını yaşayarak gördük..'' ifadeleriyle çok önemli bir konuya da dikkat çekti..!

Özellikle Fatih Özgökçen dönemine de gönderme yapan Ömer Korkmaz, ''Her başkanın bir yönetme şekli var, 2. başkan Adem Bulut da dahil olmak üzere biz o dönem şu anki yönetimdem 8 kişi son dakika o yönetime ilave olduk ve birçok transferi o kongre salonunda otururken öğrendik. Siz orada değilmiydiniz, neden şöyle oldu neden böyle oldu eleştirilerine maruz kaldık..'' diyerek ''siz de o dönemde görevdeydiniz..'' eleştirilerine ilginç bir göndermede bulundu..!

Bugün yaşanan bir çok sıkıntı o dönemin eseri ise kimse kusura bakmasın ama doğrusu bu geçmişte kalan o eleştirilere kulak tıkamak, üstünü çizmek ne kadar haklı olur orası malum bana göre..!

Önceliklerinin yeni sezon bütçesi ve planlaması olduğunu, ilk hedeflerinin de 2 milyon 162 bin euro olan ki faizi de işlediği için bir 2 milyon daha artacağı muhtemel dediği transfer yasağını kaldırmak olduğunu söyledi.

Galatasaray maçı öncesi finansal fair play kural ihlali cezası da aldıklarını ama dillendirmediklerini kadroda yabancı oyuncu sınırlamasında yüzde 25 daha kısıtlama anlamına gelen bu cezanın o önemli maç öncesi bildirildiğini söyledi.

Kulüp borcunun azaltılması için çaba göstereceklerini dile getiren Korkmaz ayrıca kötü görünse de karamsar bir tablo çıkartılmamasını istedi.

Ali Çamdalı ile iyi bir iletişimleri olduğunu belirten başkan Korkmaz, ''Bizim ihtiyacımız olan iyi iletişim, Konyaspor takımının belirlediği bütçelere uygun bir takım oluşturmak için iletişimde olacak bir hoca.. Elimizdeki değerlere sahip çıkacağız. Uygun bütçe ile takım yaratmaya çalışacağız. Bu riski alacağız. Telafi noktası olacak onun için riski alacağız, sezon içinde devre arasında telafi noktası olacak.''

Yani tablo ortada özellikle Ali Çamdalı ile devam kararı risk mi evet risk, ki kendisi de bu riski kabul ettiklerini üstüne basa basa vurguladı. Çünkü başka hoca böylesi bir tablo karşısında ne ister neler planlar orası da malum dedi..

Yönetimin tam kadro katıldığı basın toplantısında özellikle sponsorluklar konusunda çıtayı yükselttiklerini ifade eden Ömer Korkmaz isim sponsoru Tümosan konusuna da değinerek 3 yıllık bir sözleşme olsa da feda yılı olarak gördükleri yeni sezonda istedikleri şartlar olursa yeni bir anlaşma yapmak üzere görüşmelerin sürdüğünü belirtti ve ''Bizim beklentilerimiz ile Tümosan'ın düşünceleri arasında farklar var. Yani ekonomik şartlar ortada tefe tüfe ile enflasyon farkı ile bir anlaşma yapamayacağımızı, yeni dönemde gelen teklifleri değerlendireceğimizi kendilerine ilettik. Umarın onlar da bizim istediğimiz şartlara gelir. Daha hiç görüşemedik ama..'' dedi. Yani beklentilerinin büyüklüğünü vurguladı.

Geliri artıracak hamleleri olduğunu, kombinelerin en pahalısının 25 bin, locaların da en pahalısının bu sezon 2 milyon 40 bin TL'den satılacağını dile getiren Korkmaz, mevcut loca sahiplerine teklif verdiklerini pazartesi akşamına kadar da cevap için süre verdiklerini açıkladı.

Konyaspor için feda yılı olacak yeni sezon neler getirir neler götürür zamanla göreceğiz. Elbette öncelikle transfer tahtasının açılması akabinde yapılanlara bakacağız, hayırlısı olsun diyelim..!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Markupçu Arşivi
SON YAZILAR