Ahmet Çapanoğlu

Ahmet Çapanoğlu

KÖTÜ GÜN DOSTU

KÖTÜ GÜN DOSTU

Ne kadar dostunuz vardır bilmem ama yüreğinize dokunan bir tane adam gibi adam olsun yeter. Çok olmasını da beklemeyin zaten. Onlar türünün son örneğidir. Kötü gün dostudur.  Karanlık gecede yönünüzü gösteren, ruhunuzu aydınlatan insandır onlar. İnsanın zor zamanlarında olup, hiç beklemediği anda koşarak gelen bu insanlarla hayatınız güzelleşir, zorluklar kolaylıkla aşılır.

Dert ortağındır, sırdaşındır, kendi başınayken bile kendine söyleyemediklerini onlara söylersiniz. Elinden tutmazlar, yüreğinden tutarlar. Gözleriyle bakmazlar, gönül gözüyle hitap ederler. Öyle güzel insanlardır ki, onlar sizi kötü gününüzde yalnız bırakmazlar ama iyi gününüze ortak etmek istersiniz de onlar sizin mutluluğunuzu doya doya yaşamanız için yanınız da olmazlar.

Onlar hep kötü günde yanınızdadırlar. Sevgilinizden ayrıldınız, işiniz kötü gitti, parasız kaldınız ve kendinizi gönülden yorgun hissettiğiniz anlarda daha sen çağırmadan yanı başınızda olurlar. İşte o zaman sıkıntınız geçmese bile onların varlığını, yanınızda olduğunu hissetmeniz size mutluluk verir.

Eğer dostum dediğiniz insan sevincinizi paylaştıklarında yanınızda olup, mutsuzluklarınızı paylaşmıyorlarsa vefanın ne demek olduğunu işte o zaman görürsünüz. Onlar iyi gün dostudurlar. Çünkü iyi gün dostları, zorluklarda yardımlaşmayı ve yanınızda olmayı değil kaçmakla kendilerini iyi hisseder, yükten kurtulduklarını zannederek sevinirler.

Eğer iyi günde yanınızda olup kötü günde sizden uzak duruyorlarsa siz de bir an önce onlardan uzaklaşın. En iyisi siz dostunuzun varlığını hissetmeden önce kendi mutluluğunuzu yaşamayı deneyin, acınızla da baş başa kalıp kendi mücadelenizle, kimseden bir şey beklemeden tekrar mutluluğu yakalamayı çalışın. Çünkü beklentiler gelişmezse mutsuz olmanız kaçınılmaz olacaktır.

Unutmayın; kötü günde herkes akıl veren olur, öğütleriyle sizi bunaltırlar. Bilin ki dost; akıl veren değil ne hissediyorsan onu hissedendir. Eğer hissettiklerinizi hissetmiyorsa o zaten egosunu tatmin ediyor, sizin mutsuzluğunuzdan yararlanarak kendince akıl vererek mutlu oluyor demektir.

Yani sizi her düşüşünüzde yerden kaldıran dost değildir, dikkat edin. Onun bu kaldırışında belki bir yaralama belki yararlanma vardır. Hayatta öyle değil mi? Bugün yüzün gülerken zannedersin ki yarın da aynı şekilde güleceksin ama hayat size o gülüşü vermez, imtihana tabi tutar.

Sana kızdığı halde bir kötülükte bulunmayan insanı kendine arkadaş edin.

Çünkü öfke, insanın bilinçaltında yatanı ortaya çıkartır.

Rabbim karanlığımızı aydınlatacak insanlara dost eylesin bizi.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Ahmet Çapanoğlu Arşivi
SON YAZILAR