Nurullah Çetinkaya

Nurullah Çetinkaya

Leyla’dan sonra iyilik de gitmesin!

Leyla’dan sonra iyilik de gitmesin!

Leyla’dan Sonra oluşumu hastanelerde yatmakta olan çocukların bazı isteklerini gerçekleştirerek onları mutlu edip birazda olsa acılarını hafifletmek isteyen bir iyilik birlikteliği. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tümör tedavisi gören Leyla isimli bir bebeğin vefatından sonra İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğrenci olan üç tıbbiyeli tarafından başlatılan iyilik hareketi. İşin sevindirici yanı ise bu iyilik çemberi sadece bir üniversite ve üç öğrenci ile sınırlı kalmamış pek çok iyiliksever tıbbiyelinin katılımıyla günden güne büyüyerek kocaman bir aile olmuş. Bu iyiliksever dev aileyi merak ederseniz www.leyladansonra.com adresini ziyaret ederek ayrıntılara ulaşabilirsiniz.

Bizler de tıbbiyeli olmasak da bu iyilik hareketine dâhil olmak için çabalayanlardanız. Sosyal medya üzerinden ya da yüz yüze görüştüğümüz kişilerden bu oluşum adına hediyeler alıp onları çocuklara göndererek iyilik çemberine dâhil olduk. Ancak gerek sosyal medyada gerekse çevremizde pek çok insan olmasına rağmen bu iyilik hareketi için sadece “SEKİZ” gönüllü bulabildik ve bu sekiz gönüllü aracılığıyla birkaç hayal gerçekleştirebildik. Aslında gönüllü aramaya başladığımda bu kadarından bile umudum yoktu ancak sağ olsunlar bu sekiz kişi beni yalnız bırakmadı ve beni maddi ve manevi olarak desteklediler.

Kimseden zorla yardım toplama hakkımız yok şüphesiz, adı üzerinde yardım bu. İsteyen gönüllü olarak destekler istemeyen de kendi vicdanı ile baş başa kalmayı tercih eder. Yalnız bu yolda şunu bir kez daha anladım ki bizim insanımızın büyük çoğunluğu konuşmaya başlayınca mangalda kül bırakmayan ancak iş icraata gelince bir sigara parasından bile vazgeçemeyen kuru bir kalabalıktan meydana geliyor. Büyük insanların bile başa çıkamadığı kanserle mücadele eden, acının ne olduğunu anlamadan büyük acılara gark olmuş minicik bedenlere acılarını bir an olsun unutturacak küçük bir hediye bile almaktan aciz, kocaman kuru bir kalabalık.

Benim amacım kuru kalabalığa dâhil olmayan, kalbi iyilik için atan o küçük gruba erişmek. Eğer sizde iyilikte yarışan küçük gruptansanız yukarıda verdiğimiz adrese tıklayarak seçtiğiniz bir çocuğun hayalini gerçekleştirip onun yüzünde değeri parayla ölçülemeyecek gülücükler oluşturabilirsiniz. “Yok, kardeşim ben siteden falan anlamam madem bu yazıyı yazıp milleti payladın biz parasını verelim sen çocukların hayalini takip et” derseniz de başımla beraber! Bana [email protected] e-posta adresinden ulaşabilirsiniz. Öyle büyük paralar vermenize de gerek yok gönlünüzden ne koparsa. Siz ve sizin gibi iyilikseverlerden gelen bağışlar toplandıkça bizler takip ettiğimiz çocukların hayallerini gerçekleştirir ve size gerekli bilgiyi veririz.

Unutmayın değerli kardeşlerim, bu dünya geçici. Kefenimizden başka bir şey götürme ihtimalimiz yok bu dünyadan. Kaldı ki o bile diğer tarafta bir işimize yaramayacak. Gelin bir sigara parasından vazgeçerek boyundan büyük hastalıklarla uğraşan çocukları mutlu edelim. İnanın bana o gülen yüzün karşısında cehennem ateşi bile söner! Sözümüze son verirken gelin Rabbimize kulak verelim. Bakalım O iyilik için bize nasıl sesleniyor yüce kitabında:

“Hayır, kim (güzel davranış ve) iyilikte bulunarak kendisini Allah’a teslim ederse, artık onun Rabbi katında ecri vardır. Onlar için korku yoktur ve onlar mahzun olmayacaklardır.” (Bakara Suresi, 112. Ayet)

Rabbim yapmış olduğunuz ve yapacağınız yardımları kabul etsin ve sizi cennete giren kullarından eylesin. Hayırlı Ramazanlar. Başka bir yazıda görüşmek dileğiyle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Nurullah Çetinkaya Arşivi
SON YAZILAR