Hakan Markupçu

Hakan Markupçu

Pastırma yazı!

Pastırma yazı!


5 maçtır galibiyete hasret Konyaspor, ligde fırtına gibi esen zorlu Kayseri deplasmanından 2-1'lik zaferle dönerek, gidişatı itibariyle tabiri caizse soğuk günlerin ardından adeta pastırma yazı yaşadı..


Konyaspor geçen sezon Kayserispor ile oynadığı son iki maçı da kazanmıştı maç öncesi istatistiklere baktığımız zaman, son beş maçını kaybetmeyen Kayserispor da evinde oynadığı son üç maçı da gol yemeden kazanmayı bilmişti ama Konyaspor da son üç maçından da beraberlikle ayrılıp mağlubiyet görmezken 5 maçtır galibiyeti de unutmuştu, yani her iki takım da çok zorlu bir mücadeleye çıkıyordu..


Böyle bir havada yoğun seyirci desteğini de arkasına alarak deplasmana gelen Konyaspor, Muhammet Demir ve Çekici'nin sakatlıkları nedeniyle kadroda olmadığı mücadeleye cezalı Adil'in yerine Uğurcan Yazgılı ile başladı, bu oyuncu daha 7. dakikada mutlak bir golü önledi kornere attığı top dönüşte ağlara gidiyordu Paz'ın hatalı pası ile başlayan pozisyonda..


8. dakikada bu golle mağlup duruma düşen Konyaspor 9. dakikada kanattan kullanılan faul atışına çok iyi yükselip kafa vuran Calvo ile beraberliği yakaladı..


17'de Diouf'un harika indirdiği topta kaleci ile karşı karşıya kalan Zymer, Emrah Bassan tarafından indirildi ve VAR devreye girdi hakeme incele dedi izleyen hakem de penaltı noktasını gösterdi, atışı kullanan Diouf 22'de Konyaspor'u deplasmanda 2-1 öne geçiren golü attı..


Hızlı başlayan maçta karşılıklı atılan bu goller sonrası mücadele o kadar ağır oynanır bir hale geldi ki son derece dikkatli oynayan Konyaspor'un işine gelen bu durağanlık ile soyunma odasına 2-1 üstün girdi..


Zorlu mücadelenin 2. yarısına daha derli toplu başlayan taraf Konyaspor oldu. Galibiyet golü sonrası daha sağlam oynayan ancak defans güvenliğini de elden bırakmayan Konyaspor'du..


İlerleyen dakikalarda seyircisinin de desteği ile oyuna ağırlık koymaya başlayan ev sahibi oldu. 53'te Konyaspor kalesi büyük tehlike atlattı, Mensah'ın ortası 90'dan geri döndü sahaya büyük şanstı.


65'te Paz'ı oyundan alan İlhan hoca Oğulcan'ı sahaya sürdü bu oyuncu daha ilk topla buluşmasında öyle bir sert hareket yaptı ki sarı görmesi de bir başka şanstı doğrusu..


70'de bu kez Konyaspor'un topu direkten döndü Oğulcan çok güzel vurmuştu ama şans yanında değildi bu kez..


78'de Michalak da yerini Amilton'a bırakırken Kayseri atakları daha cesurca yapmaya başladığı dakikalar izledik..


Son derece gergin geçen son dakikada Zymer ve Soner'i kenara alan İlhan Palut, Muriç ve Kahraman'ı sahaya sürdü 7 dakika uzayan maçta başka gol olmayınca galibiyete hasret Konyaspor deplasmandan 3 altın puanla dönmeyi başaran taraf oluyordu.


Tebrikler Anadolu Kartalı..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Markupçu Arşivi
SON YAZILAR