Hakan Markupçu

Hakan Markupçu

Penaltılarla 1 puan!

Penaltılarla 1 puan!

Dünya Kupası nedeniyle çok ama çok uzun bir aranın ardından yeniden lig maçları başladı hasretle beklenen Konyaspor da seyircisi ile buluştu Alanyaspor maçıyla..

İnanılmaz kötü oynayan, penaltı golüyle 1-0 öne geçmesine rağmen 2-1 mağlup duruma düşen ve 12 dakika uzayan maçta bir penaltı daha kazanarak durumu 2-2'ye getiren Konyaspor evinde 1 puanı zor kurtardı.

Son derece temkinli başlayan ve rakip alanda pres yapan her iki takım da uzun süre birbirini tarttı adeta bu da oyun kurmanın imkansız hale geldiği ve resmen kilitlendiği bir görüntü ortaya çıkartıyordu.

Derken Michalak ile gerçekleşen atakta ceza sahası içinde elle oynama ve VAR'ın izle tavsiyesi sonrası hakem mecburen penaltı noktasını gösterdi. Vücuttan seken değil neticede o topa elle oynama demek daha doğruydu ve bana göre hakem doğrusunu yapıyordu ki birçok maçta bu vücuttan seken toplarda genelde çifte standart yaşanırdı.

Amir penaltıyı gole çevirince kilitlenen oyunda çilingir vazifesi gördü 1-0 öne geçti Konyaspor..

Bu gol sonrası Alanyaspor daha etkin ataklar geliştiren taraf oluyordu..

37'de Amir müthiş vurdu kaleci güçlükle kornere attı..

Alanyaspor adına Efkanın direkten auta giden şutuyla Sehic'in kurtardığı pozisyonu, kalecisinin pas vermek için sık sık orta sahaya kadar gelmesi, daha olgun ataklarıyla direkten dönen topları vardı ve Konyaspor adına da 11'de başlayan Pavicic'in neredeyse hiç varlık gösterememesi dışında golün de haricinde tek bir not alabildik o da Amir'in şutu oldu ne yazık ki ilk 45 dakikada, bu da işin özeti..!!

2. yarıya etkisiz isim Pavicic'i kenara alıp yerine Bruno Paz'la başlayan Teknik Direktör İlhan Palut, topa daha çok sahip olmak arzusundaydı.

Alanyspor'un oyunda hakimiyeti tamamen ele geçirmesi bir türlü önlenemiyordu 1-0 önde olmanın rahatlığıyla olsa gerek..!

Defansın bunaldığı dakikalar izledik uzun süre.

Günün Alanyaspor adına şanssız ismi Efkan'ın oyundan alınması da Konyaspor adına şanstı belki..!

61'de Michalak kendi çabalarıyla getirtiği topla çektiği şut direğin dininden auta giderken Konyaspor'un 2. yarıdaki ilk tehlikeli atağı oluyordu bu..

65'te gelen gol Alanyaspor'un topa daha çok sahip olmasına alınamayan önlemlerin adeta cezası olarak ağları sarsıyordu..

1-1'e gelen maç sonrası Soner oyundan alındı Mame Diouf gol silahı olarak sahaya sürüldü.

Ne varki Konyaspor'dan gol beklenen dakikalarda Alanyaspor daha tehlikeli olmayı sürdürüyordu ve 75'de gelen penaltıyı Ahmet Hassan gole çevirdi Alanyaspor 2-1 öne geçti..

Bir türlü beklenen futbolunu sergileyemedi organize olmakta son derece güçlük çekti Konyaspor. 12 dakika uzatma verilmesi çok ilginç oldu belki ama Konyaspor'un sergilediği futbol daha ilginçti..

Dakikalar 90+8'i gösterdiğinde Diouf çok iyi yükseldi kaleciden önce topa vurdu kaleci müdahale etti ve penaltı verildi atışı kullanan Amir durumu 2-2'ye getirdi.

Neticede son derece zorlu maçta 2-2 berabere sonuçlanırken, doğrusu Amir'in devre arası satılma ihtimaline karşı Pavicic'i 11'e monte etmeye çalışan İlhan Palut bu oyuncuya 45 dakika tahammül ederek ve rakip hocanın etkili oyununa bir türlü önlem alamayarak dikkat çekti.

Oyun çok kötüydü ve penaltılarla gelen 1 puan çok iyi oldu..

BEŞTAV'A AYIP EDİLDİ

Her ne olursa olsun bir insan geçmişte kulübe hizmet etmiş bir büyüğüne başkan da olsa hiç kimse alaycı üslup takınmamalıydı..

Tüzük tadilatı için gerçekleştirilen kongrede Şemsettin Beştav delege neticede soru sormak hakkıydı, sorulara cevap vermek yerine alaycı üslup ile küçük düşürücü bir tutum sergilemesi hiç yakışmadı Fatih Özgökçen başkana..

Yıllarca bu kulübe hem sahada hem tribünde hizmetler vermiş hatta yönetimlerde görev almış bir isme yapılan tek kelime ile ayıp..!!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Markupçu Arşivi
SON YAZILAR