Tuba Yüksel Ulutaş

Tuba Yüksel Ulutaş

Ramazan da kilo verelim mi?

Ramazan da kilo verelim mi?

Ramazan maddi manevi açıdan dolu dolu geçirmemiz gereken çok özel bir ay. Ve Ramazan da kilo almak veya vermek standardı diye bir şey yok, kişi özelinde değerlendirilmeli, tıpkı bazılarımızın bu ibadetten muaf tutulması gibi.

15 saat oruç süresi kilo verme açısından değerlendirildiğinde;

  • Öğün sayısı azalıyor, metabolizmalar yavaşlıyor, özellikle tek öğün beslenenlerde bu daha fazla oluyor. Sindirim sistemi bile yavaşlayabiliyor.
  • Uyku saatlerindeki düzensizlik, hormonları etkiliyor. Bazen sahur bekliyoruz, beklerken de yeme devam ediyor.
  • İftar da sabırsız davranıp hızlı ve fazlaca besin alınıyor, güzel kokusuyla büyülendiğimiz sıcak pideler abartılıyor ve neredeyse tatlısız akşam geçmiyor
  • Azalan su tüketimi, sıvı ve elektrolit dengesinde bozukluğa neden oluyor
  • İftar ve sahurun daha az hareket edilen zamana denk gelmesi, Gün içinde ‘ben orucum’ diye yavaşlayan hayatlar, acıkma-susama korkusuyla azalan hareketler bonus oluyor.

Bu parametreler içinde kilo vermekten çok, kilo korumak ve almamak asıl hedef olmalı.

Oruç sırasında baş ağrısı ve hazımsızlık gibi minör, böbrek ve sindirim sorunları gibi ciddi sağlık sorunları ortaya çıkabilir. Bu nedenle sağlıklı kalmak, dengeli bir beslenme programı sürdürmek ve sedanter (hareketsiz) olmadan bir yaşam tarzını devam ettirmek önemlidir.

Bunun için

1) Doğru besini doğru miktarda tüketmek, 2)Sahur iftar arası süre dağılımını yapmak önemlidir.

√√Oruç Süresi 15-16 saat ve mide ve sindirim sistemi inaktif olduğu için sabırlı ve sakin kalabilmek en önemlisi.

√√ Önce su, hafif iftariyelikler ve çorba ile başlamak ilk önemli aşama. Sonra en az 10 dk ara verilmeli ve ana yemeğe geçilmeli. Yiyecekler çok çiğneyerek(püre kıvamına gelene kadar) tüketilmeli.

√√ Akşama kadar aç ve susuz olmak ağır yeme hakkını vermez metabolizmalarımıza, besin seçimleri ona göre olmalı.. Sebze yemekleri, ızgara vb

√√ Meyve tüketimine dikkat edilmeli. .şekersiz komposto vb gibi de tüketilebilir.

√√ Sahur-iftar arasında kilo başı en az 30-35ml su tüketilmeli

√√ Mutlaka iftar sonrası hareket olmalı

RAMAZAN DA ANDULASYONA GİREBİLİR MİYİZ?

Şiddetle tavsiyemdir. Sağlıklı bir lenf akışı, daha fazla toksik madde atılımını sağlar, bütüncül sağlığımıza birçok anlamda katkı sağlayan gerçek bir detoks olanağı sunar. Orucun vücuda olan faydalarını arttırır da diyebiliriz.

Çünkü Andumedic 3 Pro’nun 5 biyofiziksel çalışma prensibi vardır. Bunlar;

  • Hücre aktivasyonu
  • Endorfin sinyaller ile ağrı yönetimi
  • Daha iyi bir kan dolaşımı
  • Gevşeme mekanizmalarının aktivasyonu
  • Lenf akışının uyarılması

Bu beş çalışma prensibi ile andulasyon terapi; daha iyi bir kan dolaşımı ve daha hızlı iyileşme sağlar. Kan akışı düzenlenmiş ve güçlendirilmiş olup, organizmanın ihtiyaç duyduğu besin ögeleri ve oksijenin taşınımı daha sağlıklı hale gelir. Ayrıca aktif bir metabolizma, daha fazla enerji üretimi sağlar. Andulasyon ATP üretimini uyarmasının yanı sıra 15 dakikada 2,5 saatlik yürüyüş sonucu oluşan kazanıma eş değer fayda sağlar.

Ağrısız yaşamı destekleyen andulasyonun düzenli olarak uygulanması sonucunda “vücudun doğal ağrı gidericisi” olan endorfin salınımını sağlar. Atlamadan geçilemeyecek olan dengeli bir otonom sistemi sağlama, daha az stres ve daha iyi uyku sağlama gibi etkileri de vardır.

Andulasyon nasıl yapılır?

Danışanlarımız kıyafetleriyle beraber yatağa yüzüstü veya sırt üstü uzanıyor, hangi bölgeden incelme daha çok istiyorsa o bölgeye kemer de takıyoruz. Bundan sonrasında danışanımız sadece andulasyonun keyfini çıkarıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Tuba Yüksel Ulutaş Arşivi
SON YAZILAR