Tuba Yüksel Ulutaş

Tuba Yüksel Ulutaş

Yeni yılda yeni bir sen yerine daha sağlıklı bir sen

Yeni yılda yeni bir sen yerine daha sağlıklı bir sen

2023 yeni yılda yeni bir sen yerine daha sağlıklı bir senyeni bir yıl, yeni başlangıçlar, yeni umutlar derken ‘yeni bir sen’e doğru gidiyor konu genelde. Ama biliyoruz ki planların %80’i mart ayına kadar yok oluyor.

Her şeyin ultra hızlandığı ve kimsenin bir çok şeye vakit bulamadığı bu yıllarda ben size yavaşlamayı, emin ve sağlam adımlarla ilerlemeyi, bu yıl da jet hızıyla yeni bir sen bulmayı ya da yaratmayı değil de senin en iyi versiyonunu bulmayı tavsiye edeceğim.

Örneğin 2023 planında kilo vermek ya da daha sağlıklı olmak varsa; evet sana iyi gelecek gerçek besinleri hayatına ekle ama konuya süper besin seçmeye çalışarak ve de kusursuz beslenme planını uygulamaya çalışarak değil de daha çok evde yemek yiyerek, daha sağlıklı menü seçimleri yaparak başla. Ya da haftalık planla ilerle, bütün bunlar adım adım ama daha çok değişimi kucaklayan hareket olacaktır.

Daha çok hareket et, üşenme ama bunu zamana, güne, dakikalara parçala. Daha çok spor yapacağım gibi genel geçer cümleler yerine haftada 5 gün 30’ar dakika ekstra hareket edeceğim gibi zamana, bölümlere parçala ve bunları not et, olumlu her adım için kendini takdir et.

Daha kaliteli uyu, güne daha mutlu başla. Mesela telefonu eline almadan güne başla. Başta 5 dakika, 1 hafta sonra 10 dakika derken 3 ay sonunda ilk yarım saat eline almamak gibi.

Stresle baş etme yöntemlerini arttır, her zaman başkalarına daha çok evet, kendine daha çok hayır diyorsan, bunu biraz daha tersine evirmeyi dene ve bunu da kaydet.

Artık biliyoruz ki huzur ve mutluluk ona daha çok odaklanana, onu seçene daha çok geliyor. Odağını pozitife kaydır, çoğalttıklarına dikkat et.

İnsan ilişkilerini iyileştir, daha çok affet, daha çok hoş gör, daha çok sev.

Daha çok dua et, daha çok ibadet et, daha çok meditasyon yap.

Daha çok oku. Hiç alışkanlığın yoksa her gün 5 sayfa diye hedef koy mesela, zamanla arttırmayı dene.

Emin adımlarla değişimi içine sindirerek ilerle, telaşla ve yorularak, yıpranarak değil.

Ben sağlıklı olmak için gerekli maddelerden örneklemelerle bir liste yaptım sadece. 2023 listesi herkese göre değişecektir, listeni belirli aralıklarla yeniden düzenle, eyleme geçiremediklerin varsa demek ki bu değişime henüz hazır değilsin, kendine kızmak yerine üstünü çiz ve yeni maddeler ekle.

Endişesiz, telaşsız, sağlıklı, mutlu, uğurlu, neşeli, bereketli ve huzurlu yıl olsun hepimize.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Tuba Yüksel Ulutaş Arşivi
SON YAZILAR