
Sadık Büyüksakarya
Sosyal İnovasyon Ajansı’nın gençlik araştırmaları
Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal İnovasyon Ajansı bir güzel programa daha imza attı.
23-25 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen ‘Gençlik Araştırmaları Yaz Okulu’ programı, alanında duayen eğitici ve idareci birçok isimle beraber lisansüstü eğitim gören öğrencileri kucaklamış oldu.
Gençliği ve geleceği önemseyip yenilikçiliği motto kabul eden SİA, bizzat bünyesinde çalışmalar yürüten mimarlarını tasarlayıcı kabul etmiş ve fiziki yapısını köz kamaştırıcı bir hale koymuş.
Çalışma alanları ve faaliyet durakları diyebileceğimiz belirli kapsamlar SİA’yı misafirleri nezdinde cazibesi yüksek bir yenilikçilik üssüne çevirmiş.
Gördüğüm üzere SİA, çok profesyonel bir ekip.
Programın başından sonuna kadar göstermiş oldukları ilgi alaka katılımcıların programa olan tercih sebebini haklı çıkarmış oldu.
Konaklama, servis ve ikram hizmetleri de oldukça kıymetliydi.
Program haricinde ziyaret edebileceğiniz ve fikir alışverişinde bulunabileceğiniz ayrı bir uzman ekip de söz konusu.
Grup çalışmalarınızı gerçekleştirebileceğiniz, yüksek lisans ve doktora süreçlerinde ortaya koyacağınız sunum ve seminer programları da SİA’nın hizmet yelpazesine dahil.
SİA aynı zamanda dijital içerik üreticiliği noktasında adım atmak isteyen gençlere de olanak sağlıyor. ‘Podcast Odası’ olarak adlandırdıkları bu alan dijitale dayalı çalışmalarda gençlerin birincil mekânı olacak kanaatindeyim.
Yenilikçi anlayışa mütemadiyen vurgu yapan SİA, konuklarıyla da interaktif yaparak bünyesini inovasyona dayalı dönüştürmenin derdinde.
Misafirlere sunulan pafta soru-cevap alanı bu niyetin en somut belirtisi diyebilirim.
Velhasıl çok değerli bir çatı.
Yazı vesilesiyle SİA ekibine çalışmalarında kolaylıklar dileyelim.
Ayaklarına taş değmesin inşaAllah.
YALAN İFŞA OLDU
CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, Türkiye-Irak Ham Petrol Boru Hattı Anlaşması ve Uluslararası Tahkim süreciyle ilgili yalan yanlış iddialarıyla kamuoyunu yanıltma çabalarına devam ediyor.
İki yıl önce kamuya açılmış, herkesin erişebileceği belgeleri "gizli dosya" gibi sunarak Başkan Recep Tayyip Erdoğan 'ı "Yüce Divanlık skandal" yalanıyla hedef alan Yavuzyılmaz, gerçekler bir bir ortaya dökülmesine rağmen iftira kampanyasına devam ediyor.
"TEK İMZAYLA ANLAŞMA İPTALİ" YALANI ÇÖKTÜ
Yavuzyılmaz, sosyal medya platformu X'te, Türkiye-Irak Ham Petrol Boru Hattı Anlaşması'nın "bir gece yarısı, tek bir imzayla iptal edildiğini" iddia ederek algı operasyonuna girişti. Gerçekler ise açık: 1973'te imzalanan ve 2010'da güncellenen anlaşma, 27 Temmuz 2026'da sona erecek şekilde Resmî Gazete'de duyuruldu.
"GİZLİ BELGE" YALANI
Yavuzyılmaz'ın "gizlenen karar" diye sunduğu 277 sayfalık tahkim kararı, 4 Ekim 2023'te Washington Bölge Mahkemesi'nde kamuya açılmış, hatta akademik makalelerde ve medya analizlerinde yer almış bir belge. Enerji ve Tabi Kaynaklar Banaklığı, Mart 2023'te resmi bir açıklamayla kararı kamuoyuna duyurdu; bilgiler Bakanlığın internet sitesinde de herkesin erişimine açık.
KESİNLEŞMEMİŞ KARARI "1,4 MİLYAR DOLAR CEZA" DİYE YUTTURMAYA ÇALIŞTI
Yavuzyılmaz, 2023'te ICC Hakem Heyeti'nin aldığı ve henüz kesinleşmemiş tahkim kararını "Türkiye 1,4 milyar dolar tazminata mahkûm oldu" diye çarpıtarak gündem yaratmaya çalıştı. Oysa karar, Irak'ın 5 talebinden 4'ünü reddetmiş, Türkiye'nin taleplerinin büyük kısmını kabul etmiş ve karşılıklı tazminata hükmetmişti. Üstelik bu karar kesinleşmedi; Türkiye, Irak lehine olan kısmına Paris mahkemelerinde itiraz etti ve süreç devam ediyor.
TÜRKİYE'NİN ALACAKLARINI GÖRMEZDEN GELDİ
Yavuzyılmaz, Türkiye'nin 1990'lı yıllardan kalma ve faize tabi alacaklarını kasıtlı olarak yok sayıyor. Türkiye'nin bu alacakları, ICC kararındaki miktarın çok üzerinde ve faizle büyümeye devam ediyor. Washington'daki tenfiz davasında bu fark değerlendiriliyor. CHP'li vekil, Türkiye'nin lehine olan bu kritik detayı gizleyerek yalnızca kendi siyasi ajandasına hizmet ediyor.
SİYASİ ŞOV, DİPLOMASİYE DE ZARAR VERİYOR
Yavuzyılmaz'ın kesinleşmemiş bir hukuki süreci siyasi malzeme yapması, sadece kamuoyunu yanıltmakla kalmıyor, aynı zamanda Türkiye ile Irak arasında devam eden enerji iş birliği görüşmelerine zarar verme riski taşıyor.
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) (25 Temmuz) yaptığı açıklama ile Yavuzyılmaz'ın iddialarını tek tek çürütmüştü.
DMM'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:
‘CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'ın Türkiye-Irak Ham Petrol Boru Hattı Anlaşması ve bu hatta ilişkin Uluslararası Tahkim süreciyle ilgili açıklamaları, teknik ve hukuki gerçeklikten uzak olup kamuoyunu yanıltıcı nitelikte açık bir dezenformasyondur.
Öncelikle, "Cumhurbaşkanı'nın bir imzasıyla 50 yıllık anlaşma iptal edildi" ve "Meclis'e açıklama yapılmadı" iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Söz konusu anlaşma 1973'te yürürlüğe girmiş, 2010'da yenilenmiş; değişen bölgesel koşullar ve enerji piyasalarındaki gelişmeler çerçevesinde güncelliğini yitirmiştir.’
GERÇEKLER SIRALANDI
Türkiye ile Irak arasında daha kapsamlı bir enerji iş birliği süreci başlatılmış, bu doğrultuda mevcut anlaşmanın 27 Temmuz 2026 itibarıyla sona ereceğine dair Cumhurbaşkanı Kararı Resmî Gazete'de yayımlanmıştır. Dolayısıyla kamuoyuna açıklama yapılmadığı iddiası gerçeği yansıtmamaktadır.
Peki karşı taraf mutmain mi?
Tartışılır.
Selâmetle…
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.