Ali Dutal

Ali Dutal

Süper Kupanın S.Arabistan’da oynanmasına tepkiler

Süper Kupanın S.Arabistan’da oynanmasına tepkiler

Türkiye Futbol Federasyonunun Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa'nın 29 Aralık 2023 tarihinde Suudi Arabistan'da oynanacağını açıklaması sonrası bazı kesimler tepki gösterdiler.

Bu tepkileri üzerine:

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek:

"Cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye'de oynanması yönünde divan kararı aldık" dedi.

Fenerbahçe Divan Kurulu:

"Cumhuriyet'in 100. yılında Süper Kupa Finali'nin, Atatürk ilke ve devrimlerine karşı bir ülkede oynanması, Atatürk ilke ve devrimlerinin yılmaz savunucusu Fenerbahçe'nin tarihine, şan ve şerefine bağdaşmayacağından, finalin Atatürk Olimpiyat Stadı'nda ya da Samsun 19 Mayıs Stadı'nda oynanması,” kararı aldı.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi:

"Süper Kupa maçının neden Suudi Arabistan'da oynanacağını soruyorlar. Biz önce kulüplerimizle konuştuk, istiyoruz dediler. Biz de bunun üzerine görüşmelere başladık. Şu anda Suudi Arabistan'da maç yapmak sadece ekonomik değil, imaj olarak da çok değerli. Neymar, Ronaldo ve birçok dünya yıldızı Suudi Arabistan'da oynuyor. Biz Süper Kupa'yı Almanya'da yapmak istedik. Almanya, güvenlik gerekçesiyle iki Türk takımının maç yapmasına izin vermedi. İngiltere'de yapalım dedik. Aynı durum... Hiçbir Avrupa ülkesi izin vermiyor. Azerbaycan 'Gelin bizde yapın' diyor ancak orada da para yok." Dedi.

Genelde tepki gösterenler, "Cumhuriyet'in 100. Yılını” gerekçe gösteriyorlar.

Bu tepkilerin genel değerlendirmesine geçmeden önce şunu özellikle belirteyim; Süper Kupanın ülkemiz veya ülkemiz dışında nerede oynanırsa oynansın benim için hiç önemli değil, isterlerse hiç oynatmasınlar.

TFF Başkanının açıklamalarında, Süper Kupa'nın Almanya, İngiltere ve diğer Avrupa ülkelerinde oynanmasını istedikleri ve onların güvenlik gerekçesiyle kabul etmedikleri görülmektedir.

Şimdi soruyorum:

1-Avrupa ülkelerinden biri kupanın kendi ülkelerinde oynanmasını kabul etselerdi “Cumhuriyet'in 100. Yılını” gerekçe göstererek yine tepki gösterecekler miydi?

2-Cumuhuriyetin 99. Yılı’nda bu maç Suudi Arabistan’da oynansaydı tepki göstermeyecekler miydi?

Kesinlikle bir Avrupa ülkesinde oynansaydı “Cumhuriyetin 100. Yılı” gerekçesiyle tepki göstermeyecekler; Cumhuriyetin 99. Yılında Suudi Arabistan’da oynanacak olsaydı yine aynı tepkiyi vereceklerdi.

Çünkü, bunların derdi cumhuriyet değil; İslama olan karşıtlıklarını İslama uygun olsun olmasın her fırsatta ortaya koymaktır.

Oysa ki, Suudi Arabistan’ı idare edenlerin Süper Kupa’nın oynanmasına karşı çıkanların yaşam biçimleri olan seküler yaşam tarzlarına yöneldiklerini de bilmiyorlar.

Eğer sizin düşündüğünüz gibi bir devlet olsaydı dünya kumar sektörünün en önemli araçlarından biri olan futbola büyük paralar harcayarak İngiltere ve Fransa’nın büyük kulüplerine, dünya çapındaki futbolculara milyarlarca dolar para harcamazlardı.

Esasında Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Süper Kupanın Suudi Arabistan’da oynanmasına karşı çıkacakları yerde tam tersi desteklemeleri gerekirken tepki gösteriyorlar.

İnanın, bunların derdi başka olup bunların derdinin ne olduğunu sizlerde gayet iyi biliyorsunuz.

Bunlar lafını duyunca kırmızı görmüş boğa gibi gözlerini kan bürüyor!

Araba küfretmek, hakaret etmek bir Müslümana yakışmaz; çünkü, âlemlere rahmet benim Peygamberim Hz. Muhammed(sav) Arap olup her Müslüman her türlü durumda Arapları sevmeli, en azından aşağılama ve hakaretten kendini beri tutmalıdır.

Bütün içtenliğimle, Arap olan Ebu Cehil, Ebu Leheb ve diğer İslam düşmanlarına duyduğum nefret çok büyük ve onları sevmiyorum; ancak, Peygamber Efendimiz(sav)’e duyduğum sınırsız sevgiden dolayı Müslüman olan Arapları seviyor ve saygı duyuyorum.

Efendimiz(sav); “Üç hasletten dolayı Arabı seviniz; çünkü, ben Arabım; Kur’an-ı Kerim Arapça olarak nazil olmuştur; Cennet ehlinin konuştuğu dil Arapçadır” buyurmaktadır.

Sosyal medyada yer alan bazı mesajları görünce inanın üzülüyorum. Bunların büyük kısmı bu ümmetin evlatlarının çocukları.

Elbette ki, Arap Ülkelerini idare edenleri eleştirebilirsiniz, ben de çok eleştiriyorum eleştirilmeli de bunu saygıyla karşılıyorum; ancak, Arap milletine olan ön yargıyı saygıyla karşılamıyor; ayrıca, insani de bulmuyorum.

Bir de Arap ırkını kötüleyerek Müslümanları, Müslümanlığı kötüleyenler var ki, bunlara acıyor, hidayetleri için dua ediyorum.

Sonuç olarak; gönlümüzün sultanı başımızın tacı Kabe-i Muazzama ve Efendimiz Hz. Muhammed(sav)’in bulunduğu Mekke-i Mükerreme ve Medine-i Münevvere şehirlerinin ülkesi Suud-i Arabistan’da futbol gibi kumar aracı olan bir oyunun oynanmasını istemiyorum; ancak, oynanacak boşu boşuna kendinizi yormayın!

Müsterih olun, bu maç bu ülkede oynandı diye Türkiye Cumhuriyetinin rejimine bir zarar gelmez!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali Dutal Arşivi
SON YAZILAR