Prof. Dr. Fikret Akınerdem

Prof. Dr. Fikret Akınerdem

TÜRK YILDIZLARI, TÜRK’ÜN YILDIZLARI

TÜRK YILDIZLARI, TÜRK’ÜN YILDIZLARI

Gökte kuşlar uçuşur, çelik kanatlarıyla,

Sanki Tuna’da yüzer, doru-kır atlarıyla,

Yedi çelikten kanat, hepsi de yedi yıldız,

Türk yıldızı diyorlar, anladın mı be ıldız,

Savurarak dumanı, selamlıyor halkını,

Korkutuyor itini, köpeği, çakalını.

Rengi bayraktan gelir beyazıyla alıyla,

Yarıyor gökyüzünü pilotun imanıyla,

Bitmesin semamızda uçuşsunlar ak ve pak,

Kanatlarda açsın hep beyaz benizli zambak,

Böylece gider Türk yıldızlarının hikâyesi.

Bitmez bu hikâye Vatan ve iman var oldukça, İnşallah.

Cumartesi günü Büyükşehir Belediyesinin güzel bir organizasyonu ile henüz tamamlanan Türk Yıldızları Parkını açtık. Hayırlı olsun. Güzel olmuş. Tüm büyük şehirlerin girişlerinde şehrin imajını yansıtan eserler vardır. Türk Yıldızlarının merkezi olması ile bu park Konya için yeni bir imaj olacaktır.

Konya için esas imaj göstergesi Selçuklu başkenti olması sebebiyle girişlerden birine bir Selçuklu kapısı yapılması idi. Yıllar önce Tahir Başkan’a söylemiştim, ancak Melih Gökçek yaptı bunu. Kültür ve mirası sahiplenme budur işte. Antalya girişine Selçuklu motifli bir kapı yapılması yine de olabilir.

Bu eserinden dolayı başta Tahir Başkan olmak üzere emeği geçen tüm dostları özellikle meslektaşımız Ceylani Kılıç, Cemil Yalçın, Senayi Adıyaman ve tüm teknik elemanlar ile çalışanları tebrik ederim.

Bu arada şehrimizin gözbebeği Akyokuş tesislerinin tuvaleti bunca yerli ve yabancı misafir çeken Konya’ya yakışmıyor. Her zaman dolu bu koca tesise bir an önce el atılması, tuvaletin büyütülmesi, temizliğine dikkat edilmesi gerekiyor.

Ayrıca bu tesise yeni ilaveler yapılıyor ama yeşil alanların kaldırarak çevrenin beton ve asfalt yükün çekeceğini sanmıyorum. Biraz daha dikkat ve yeşil. 

Allah’a emanet hayra muhatab olunuz efendim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Prof. Dr. Fikret Akınerdem Arşivi
SON YAZILAR