Mehmet Akif K.

Mehmet Akif K.

Yalan Yazan Tarih Utansın!

Yalan Yazan Tarih Utansın!

Muhbir-i Sâdık (s.a.v.)’in hadîsleriyle övülmüş olan Fâtih Mehmed ve ordusu, 29 Mayıs Salı sabah namazından sonra Orta Çağı kapatan ve İslam coğrafyasını batıya açan büyük tarihi harekete tekbirlerle başladı. Gemileri karadan yürüten ecdadımız, “aşılmaz” denilen surları aştı, “alınmaz” denilen Kostantiniye’yi aldı. Bu andan itibaren bütün İslâm Dünyası, Seyyidü’l Beşer (s.a.v.)’in müjdesine mazhar olan Osmanlı Devleti’ni Müslümanlığın büyük temsilcisi olarak kabul etmeye başladı.

Geçtiğimiz hafta 29 Mayıs tarihinde Fetih Haftası kutlandı. Bende İstanbul’da Fatih Gençlik Vakfı tarafından organize edilen Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’in konuşmacılığını yaptığı “Fetih ve Fatih” isimli konferansa katıldım. Programlarını sürekli takip ettiğim Fatih Gençlik Vakfı, usta tarihçi Şimşirgil ile gençleri bir araya getirdi ve muhteşem bir tarih ziyafeti verdi.

Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, İstanbul’un fethi ve Sultan Fatih üzerine konuşuyor, bende konferans boyunca “ne kadar çok şey bilmiyormuşum” diye söyleniyordum. Bilenen yanlışları çürüten Ahmet Hoca, boşlukları dolduruyor, yanlış bilinen gerçekleri anlatıyordu ve her saniyesini heyecanla dinlediğim güzel bir konferans oldu.

Konferans sonrası bir kez daha anladım ki, yıllarca bizi ayakta okutmuşlardı. Kendi kendime başladım sormaya; “acaba kendi tarihini bu kadar çarpıtarak anlatan başka bir millet var mı? Kim daha çok suçlu? İstanbul’un fethini uyduruk bir sinema filminde gördüklerinden ibaret sananlar mı, yoksa şanlı tarihimizi kasıtlı olarak tahrip etmek isteyenler mi…?

Aslında Fetih Haftası’nda Galatasaray’a şampiyonluğu getiren topların, Fatih’in Bizans surlarını yerle bir eden toplarından daha çok konuşuluyor olması ne halde olduğumuzu ortaya koyuyordu. Kitleler futbol, sosyal medya gibi araçlarla uyuşturulmuş vaziyetteyken belki de bir Fetih Haftası daha Fatih’e ve şehitlerimize Fatiha okunmadan bitti.

Gerçekleri araştırmaya ilgisi az olan toplumumuzun, kaynağı bile belli olmayan sahte tarihçiler tarafından darp edildiği ve adına İngilizcesi “history” denen tarih kelimesinin “hi story” yani “selam hikâye!” diyerek kendi içinde çelişkiye düştüğü ortamda bir Fetih Haftası daha geçti, gitti.

İnşallah bir sonraki Fetih Haftası’na daha duyarlı ve tarih kalemize girmiş Truva atlarına kanmadan doğruyu doğru kaynaklardan öğrenerek gireriz.

Bu Dünya’nın cefasından sefasına nöbet gelmez. Gafil olma ilme çalış, geçen günler geri gelmez!” (Süleyman Hilmi Tunahan (k.s))

Allah (C.C.), çarşınıza pazar versin. Selametle...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Akif K. Arşivi
SON YAZILAR