Rasim Atalay

Rasim Atalay

Yarış başladı! Pazar’dan sonra gaza basılacak

Yarış başladı! Pazar’dan sonra gaza basılacak

Siyasetin son çeyrek asrına imzasını atmış olan AK Parti’den kimlerin belediye başkan aday adayı olacağı merak konusu olmuştu.

22 Kasım tarihi, aday adaylığı müracaatı için son tarih olduğu için gözler, 22 Kasım tarihinde AK Parti kanadından gelecek listelerdeydi…

Gün içerisindeki tüm merakları giderecek liste akşam saatlerinde sızdı…

AK Parti’den Konya’da aday adayı olduğunu ilan eden isimlerin büyük bölümü ortaya çıktı.

Tabi her ne kadar başvuru süreci sona ermiş olsa da bu durum başkaca aday adaylığı başvurusu olmayacağı ya da başvurusunu yapıp ismi açıklananlar arasında adayların belirleneceği anlamına gelmiyor.

Bu aşamada genel merkezin tavrı önemli bir rol oynuyor. Hiç ummadığımız isimleri, ummadığımız yerlere aday görürsek şaşırmamak gerekiyor.

Aday adayı olduğunu ilan edenler üzerinden bir değerlendirme yapacak olursak, neredeyse hepsi tanıdık bildik, aday olma olasılığı yüksek, hizmet ehli, bilgi, beceri ve donanım sahibi isimler.

ALTINEKİN’İN EN GÜÇLÜ ADAY ADAYI BEKİR KAĞNICIOĞLU

Bunlardan biri de Altınekin Ziraat Odası Başkanı Bekir Kağnıcıoğlu…

2011 yılından bu yana Altınekin’de Ziraat Odası Başkanı olarak görev yapan Bekir Kağnıcıoğlu, AK Parti’de nasıl bir takdir görür bilemeyiz ama benim gözlemlediğim kadarıyla Altınekin’in en güçlü aday adayı…

Yapıp ettikleri ortada…

O kadar ortada ki, Altınekin’de olmayan, Altınekinli olmayan, Altınekin’le hiçbir ünsiyeti ve bağı bulunmayan kişiler bile Bekir Kağnıcıoğlu ismini tanıyor, biliyor.

Samimi kişiliği, açık yürekliliği, çalışkanlığı, üretkenliği, tuttuğunu koparan yapısı ile tanıyıp bildiğim Bekir Kağnıcıoğlu, benim nazarımda hakikaten sadece ziraat odası başkanlığı ile yetinebilecek biri değil. Bulunduğu kabın içine sığmayan meziyetlere sahip…

2011 yılında başkanlığa ilk seçildiğinde kendisini tarlada çalışırken tanıdığım, başkan olduğuna başta ikna olamadığım Bekir Ağabey, aradan geçen zamanda yaptığı hizmetlerle sadece Altınekin’de tanınan, bilinen, adından söz ettiren bir kişilik olmakla kalmayıp, civar ilçelerin oda başkanlarına da hizmetleriyle örnek teşkil etti.

Dolayısıyla yaptıklarının yapacaklarına teminat olduğunu söylemem gerekir. Tabi takdir siyasi erkte… Nasıl uygun görülürse öyle olacak…

ÖZKAN ÖZGÜVEN YENİDEN EREĞLİ DİYOR

Diğer yandan Ereğli’de Hüseyin Oprukçu’dan önce belediye başkanlığı görevini yürüten Özkan Özgüven de Ereğli Belediyesi için başkan aday adayı olduğunu açıklayan isimler arasında.

Yerel ittifak olur mu? Cumhur ittifakının adayı Ereğli’de AK Parti’den mi olur? Yoksa aldığı oy oranına bakılarak Ereğli’de MHP mi aday çıkarır? gibi sorulardan bağımsız bir şekilde aday adayı olduğunu açıklayan Özkan Özgüven için de sürecin hayırlı olmasını diliyoruz.

BOZKIRLI BAŞKAN BOZKIR’I İSTİYOR

Konya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Karabulut’un ismini etle ilgili bir konu gündeme geldiği dönemlerde sıklıkla duyarız. O da yıllardır birlik başkanlığı ile sivil toplumun önemli temsilcilerinden birisi. Konya Ticaret Borsası Meclis Üyesi ve aynı zamanda Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkan Vekili olan Nazif Karabulut da sürecin dikkat çeken isimleri arasında. Hayra vesile olsun.

Tabi isim çok… Bunları örnek olsun diye paylaştım. Hepsine yol açıklığı diliyorum.

ŞİMDİ GÖZLER TEMAYÜLE ÇEVRİLDİ

AK Parti’de gelenek olduğu üzere aday adaylarıyla ilgili süreç sona ererken temayül süreci başlıyor. Türkiye genelinde eş zamanlı olarak temayül yoklamaları yapılıyor. Bu süreç Konya’da da 26 Kasım Pazar günü gerçekleştirilecek.

Duyumlarımıza göre AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da Konya’da olacak. AK Parti teşkilatları içerisindeki yaklaşık 3 bin 200 kişi kendi ilçeleriyle ilgili başkan aday adaylarını oylayacak.

Tabi bir de Konya Büyükşehir Belediyesi ile ilgili bir yoklama olacak. Delegeler mevcut başkanların da hizmetlerini oylayacak.

Temayül yoklamasının adresi ise Karatay Kongre Merkezi olacak. Pazar günü saat 10:00’dan 16:00’ya kadar temayül heyecanı yaşanmış olacak.

Bundan sonraki süreçte siyasetin nabzı daha hızlı atacak gibi görünüyor.

Bütün siyasi partiler için süreç az çok adayların belirleneceği, şekilleneceği, kapalı kapılar ardında yapılan görüşmelerin neticelenip ortaya çıkacağı bir dönem olacak. Eminim ki bütün siyasi partiler, en güçlü isimleri en doğru bölgelerden aday gösterip kazanan taraf olmayı hedefleyecek.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Rasim Atalay Arşivi
SON YAZILAR