Emre Tanrıver

Emre Tanrıver

Dünyanın Kupası

Dünyanın Kupası

Eski İngiliz oyuncu Gary Lineker’in efsaneleşen “Futbol, 22 kişiyle oynanan ve sonunda Almanların kazandığı bir oyundur” sözü bir kez daha gerçekleşti. Bunun gerçekleşmemesi için hiçbir sebep yoktu zaten. 2006’dan sonra bir türlü toparlanamayan İtalya, ulusal ligiyle ters oranda kaliteye sahip İngiltere, sadece Messi’ye bel bağlamış Arjantin, 2002’deki jenerasyonu mumla arayan ev sahibi Brezilya ve artık herkes tarafından futbolu ezbere bilinen  ‘tiki taka’ İspanya’nın Almanya’ya oranla şampiyonluk şansı daha düşüktü. 2002’den itibaren katıldığı 6 turnuvada (Avrupa Şampiyonaları dahil) iki kez ikinci, üç kez de üçüncü olan Panzerler bu kupayı herkesten çok hak ederek dördüncü kez kazandı, helal olsun!

İspanya’nın gruptan çıkamaması ve Kosta Rika’nın çeyrek finale yükselmesinin yanında Hollanda’nın Arjantin’e elenmesi başka bir sürprizdi benim için. Finale kadar karşılaşmamaları halinde Almanya ve Hollanda’nın final oynayacağını düşünüyordum açıkçası. Bununla birlikte Kosta Rika’nın çeyrek final oynadığı bir turnuvada biz niye yokuz diye sordum kendi kendime. Sahi biz niye yoktuk? Biz Dünya’dan değil miyiz?

 

LÖW VE DEL BOSQUE

2006’da Almanya’nın başına geçen, 5 turnuvada 1 şampiyonluk, 1 ikincilik ve 3 üçüncülük yaşayan Joachim Löw’ün 1998’de Fenerbahçe’den, 2001’de Adanaspor’dan; bu sene turnuvaya fiyasko bir şekilde veda etse de 2008 ve 2012’de Avrupa şampiyonu, 2010’da Dünya Kupası şampiyonu olan İspanya Teknik Direktörü Del Bosque’nin 2005’te Beşiktaş’tan ‘kovulması’ bize bir tek şeyi gösteriyor: Elimizdekinin değerini bilmiyoruz. Bu takımlarımız istikrardan yana olup sabretselerdi belki Galatasaray dışında bir Avrupa şampiyonu daha çıkarırdık, kim bilir.

 

MESUT ÖZİL KİM, NİYE GURUR DUYARIZ?

Almanya’nın şampiyonluğundan sonra sosyal medyada sıkça Mesut Özil ile ilgili övgü dolu paylaşımlar yapıldı. İnsanlar niye Mesut ile gurur duyar anlamıyorum. Bizim ona bir katkımız oldu mu? Ya da onun bize bir katkısı oldu mu? Almanya’da doğup büyüyen, bütün eğitimini orada alan, Türkçeyi sadece sahada küfrederken kullanan birinin benim için diğer Alman futbolculardan hiçbir farkı yok. Ülke olarak bu turnuvada tek gurur kaynağımız ligdekinin aksine aslanlar gibi 3 maç yöneten Cüneyt Çakır olmalı. Sana da helal olsun Cüneyt Çakır!

 

İnşallah bundan sonraki turnuvalarda tek gurur kaynağımız hakemlerimiz olmaz. Başarı için istikrar şart!

Süper Lig’in yeni sezonunda görüşmek üzere, selametle...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emre Tanrıver Arşivi
SON YAZILAR