Bahri Kılınçel

Bahri Kılınçel

2014 Yerel Seçiminin Hediyesi

2014 Yerel Seçiminin Hediyesi

2014 yerel seçimleri ilginçliklere sahne oldu, en çok sayım tekrarlarının, yolsuzluk ve kaset savaşlarına sebep olduğu gibi bu seçimde ilk defa ülkemize komünizm geldi. Şimdi bazılarınızın bir o eksikti dediğini duyuyorum. Tunceli’nin en yoksul ilçesi olan Ovacık’ta seçimi Türkiye Komünist Partisi adayı Fatih Mehmet Maçoğlu kazandı. Adayın babası Fatih Sultan Mehmet’e hayranlığından olsa adını Fatih Mehmet koymuş ve oğlu Ovacık’ı fethetmiş.

İsim benzerliği derken ilginç olan bir diğer husus Ovacık daha önce CHP tarafından yönetiliyordu. CHP adayı daha sonra CHP politikalarını protesto ederek BDP’ye geçmişti adı ise Mustafa Sarıgül’dü. Ovacık’ta 2008 yılında Mustafa Suphi’lerin geleneğinden gelen ve geçmişteki sol bir örgütün lideri olan İbrahim Kaypakkaya çizgisindeki demokratik haklar federasyonu kurulur ve bu federasyon bu seçimlerde Ovacık halkına şöyle seslenmiş  “Sevgili yoldaşlar sevgili dostlar bizler burjuva partilerini dersimden sileceğiz.“ İşte bu söylemden sonra çalışmalara koyulmuşlar 6500 nüfuslu bu fakir ve küçük ilçede bir miting düzenlenmiş miting Berkin Elvan, gezi şehitleri (!) ve devrim şehitlerine (!) saygı duruşuyla başlamış halka söz, yetki, karar sizindir denmiştir. Seçimlerde TKP adayı Fatih Mehmet Maçoğlu halka şunları söyledi: “Munzur’un kıyısında bu ilçede destanlar yaratan devrimci çabayı Munzur’un coşkusuyla birleştirerek güneşli güzel günleri birlikte yaratalım. Gelin bu umudu büyütmek için devrimci halk meclislerini birlikte kuralım.”

Yerel seçimler ülkemize komünizmi getirdi. Haydi hayırlısı bakalım. Bu yoksul ilçede küçük bir belediye binasında komünizm nasıl olunurmuş, nasıl yönetilirmiş hep beraber göreceğiz. Türkiye’de herkes bu deneysel belediyeciliği görecek, tanıyacak. Yıllardır komünizm gelecek gelecek derken  ülkeye 12 yıldır yöneten  muhafazakar bir partinin döneminde ve ülkenin en sancılı yöresinde, en küçük, en yoksul ilçesine komünizm gelmesi gerçekten ilginç bir demokrasi deneyi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahri Kılınçel Arşivi
SON YAZILAR