Rasim Atalay

Rasim Atalay

4. Kez Bekliyoruz Sayın Cumhurbaşkanım

4. Kez Bekliyoruz Sayın Cumhurbaşkanım

Konya, bugünlerde gündemden hiç düşmüyor, düşürülmüyor…

Yapılan kamu yatırımları, yerel yönetimlerin başarılı çalışmaları, merkezi idare ile yerel yönetimler arasındaki muhteşem uyum şehre katma değer olarak yansıyor. Bu da Türkiye sınırlarını da aşarak dünyada örnek gösterilen bir şehir olmayı beraberinde getiriyor.

Tabi bu yükselişi kabullenemeyen, karnı kurtlanan, içi darlanan, fesatlanan ve kıskanan güruhlar da yok değil. Bu güruh, Konya’yı paçasından asılıp, yükselişini durdurmak için var gücüyle çalışıyor.

Yapılan ulusal ve uluslararası organizasyonlardaki başarısı ile de rüştünü ispat eden Konya, geçtiğimiz Cumartesi günü, önemli misafirlerini ağırladı. Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konyalı hemşerilerimiz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olmak üzere, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez devletin her bir kademesinden çok sayıda yönetici ve milletvekilleri Konya’daydı.

Cumhur İttifakı’nın ortağı olan MHP’nin Konya teşkilatının tam kadro Mevlana Meydanı’nda olduğu gözlerden kaçmazken, MHP kanadından sadece Konya değil Ankara ve çevre illerden de çok sayıda katılımcı vardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumartesi günü Konyalılarla buluştuğu ziyaretle birlikte 2022 yılı içerisinde Konya’ya 3. kez gelmiş oldu.

Hatırlayalım…

8 Ocak’ta Konya Karaman YHT’nin açılışı için Konya’ya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ağustos ayında yapılan 2021 Konya İslami Dayanışma Oyunları için de 9 Ağustos’ta Konyalılarla buluşmuştu.

Hadim Eğiste Viyadüğü, Millet Bahçesi, Afşar Barajı, Altın Çarşı, Ardıçlı TOKİ Konutları 1. Etabı, Konya KYK 2 bin kişilik yurt, Selçuklu YHT Garı, ASELSAN Konya Silah Sistemleri Fabrikası gibi kıymetli eserlerin açılışını yapan Erdoğan, Emirgazi, Yunak, Altınekin, Tuzlukçu ve Hadim ilçelerinin doğalgaz açılışının da aralarında bulunduğu çok sayıda ilçe yatırımını açtı.

DARÜL MÜLK VURGUSU

Geçtiğimiz hafta Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu’nun başkenti Konya’da yapılan ve yapılacak olan yatırımları anlatmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Darülmülk olan Konya’ya gelmiş olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, Konya’nın Darülmülk oluşuna vurgu yaptı.

KATLİAM DEĞİL, GÜZELLİK VAR!

Geçtiğimiz günlerde aslında ülkemizin en modern tesisi olan hayvan barınağında görevli iki vicdansızın sebep olduğu görüntüler, ülkenin gündemine bir anda düşüvermişti.

Tam da Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz haftalarda Konya’daki hayvan barınağını örnek göstermişken, tam da Cumhurbaşkanı Erdoğan Konya’yı ziyaret edecekken patlayan bu görüntülerin kasıtlı olabileceği endişesi kafamda hep yer buluyor. Ne hikmetse burada bir gariplik olduğu düşüncesini bir türlü atamıyorum.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşması esnasında, Konya’nın güzellikler şehri olduğuna vurgu yaptı. Sonrasında da, malum görüntüleri üzüntüyle izlediğini belirterek, “Sorumluları tutuklandı. Bir daha benzeri görüntülerin yaşanmaması için gereken tedbirler alındı. Dünyamızdaki canlı ve cansız tüm varlıklar gibi tüm hayvanlar da bize Allah’ın bize emanetidir. Onlardan elbette istifade edeceğiz ama asla zulmetmeyeceğiz, kötü davranmayacağız. Kimse hayvanlara zulmetme hakkına sahiptir. Hayvanların korunması ile ilgili en ileri yasal düzenleme ve uygulamaları hayata geçirmiş bir yönetim olarak aksi yöndeki hiçbir davranışa rıza gösteremeyiz. Konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızdan kimse endişe etmesin” ifadeleri ile bu konudaki tavırlarının ne kadar net olduğunu ortaya koydu.

KONYA’YI SEVMEYENİN KALBİ DURUR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gittiği diğer şehirlerde de aynı tavır içerisinde mi, bu derece samimi bir yaklaşım sergileyebiliyor mu bilmiyorum ama Konya’daki samimiyeti şehre olan ilgisinin, Konyalılara olan sevgisinin bir nişanesiydi. ‘Konya’yı sevmeyenin kalbi durur’ sözleriyle de aslında Konya sevgisini perçinlemiş ve açıkça ifade etmiş oldu.

BAKAN KURUM’A VE BAŞKAN ALTAY’A ÖZEL CÜMLELER

Cumhurbaşkanı Erdoğan Konya’dan memnun. Bu her halinden belli. Konya’dan memnun olabilmesi için Konya’nın da kendisinden memnun olması gerekiyor. Daha yapılacak çok iş var. Bu gerçeği gözardı edemeyiz.

Hani Darülmülk ya Konya…

Sadece bu sıfat bile Konya’nın olandan daha fazlasını hak ettiğine işaret eder. Ancak Konya’nın AK Parti’ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şahsına vermiş olduğu büyük desteğin karşılığı yapılanlar değil, yapılacak olanlarla ölçülebilir.

Bugüne kadar gelinen zaman zarfında yapılanlar üzerinden bir bakış açısı ortaya koyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı, Konyalı hemşerimiz Murat Kurum ile Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve 31 ilçenin tamamının birliktelik ruhu ile hareket etmesinin meyvelerinin bundan sonra da toplanacağına vurgu yaptı. Kentsel dönüşüm projeleriyle geçmişin geleceği taşınmasının bile başlı başına bir farklılık olduğuna dikkat çekti.

ERDOĞAN 4. KEZ KONYA’YA BEKLENİYOR

Şehirde yeni bir heyecan uyandıran bu ziyaretin 2022 yılındaki son ziyaret olmamasını, 7-17 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek olan Hz. Mevlana’nın 749. Vuslat Yıldönümü Etkinlikleri’ne de Konya halkının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı beklediğini belirterek noktalayalım yazımızı. Haftanız hayırlı ve bereketli olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Rasim Atalay Arşivi
SON YAZILAR