Rasim Atalay

Rasim Atalay

Başkan Altay’la Ramazan sohbeti

Başkan Altay’la Ramazan sohbeti

Önceki akşam Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın misafiriydik… Teravih namazından sonra eski Tekel Binası’nda biraraya geldik. Şimdilerde adı Depo No: 4 olan, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı restorasyon çalışmaları ile yitip gitmekten kurtarılan bu binanın içinde hem bir kafe, hem de sergi salonu bulunuyor.

Uğur Başkan ile birlikte A takımında yer alan Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Bilgiç ile Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Cemil Anıl Doğan ağabeylerin de bulunduğu toplantı, aslında tam bir sohbet havasında geçti.

Başkan Altay’ın geçmiş Ramazan aylarında da benzer organizasyonlarla bu şehirde eli kalem tutan, yazıp çizen kimselerle oturup teravih sonrasında gecenin geç vakitlerine kadar sohbet ettiği olmuştu. Bu manada aslında bir Ramazan geleneğini yerine getirilmiş oldu.

Malum önümüz seçim ve içinde yaşadığımız şehir Konya… Haliyle sohbetin ana gündem maddesi de Konya ve seçimler oldu.

Sadece birkaç gün sonra yapılacak olan mahalli idareler seçimleri öncesinde Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve yeni dönem Başkan Adayı Uğur İbrahim Altay bir hayli yorulmuş, belliydi…

Son dönemdeki siyasi sürece ilişkin anlattıklarını dinlerken ben yoruldum.

Siyasi anlamda çok da bir şeyler söylemeye gerek yok esasen. Bizim için önemli olan Konya’nın kazanımlarıydı. Ki bu görüşmenin Konya’nın kazanımları adına da faydalı geçtiğine inanıyorum.

Konya’nın geleceğine dair kısa, orta ve uzun vadeli planlarla ilgili önemli ipuçları elde ettik mesela… Ve yine Konya’ya ilişkin fikirlerimizi beyan ettik. Başkan Altay istişareyi önemsiyor, istişareyle yol alıyor…

ABDÜLHAMİT HAN CADDESİ’NE YENİ DÜZENLEME

Ancak şehre dokunulmuş, proje halinde olmayan, bitirilmiş, en güzel hizmetlerden biri olan Abdülhamit Han Caddesi’ndeki trafik ışıklarından kaynaklı yaşanan sorunun çözümü için düğmeye basıldığını söyleyebilirim. Sonuçta bu, geleceğe dönük bir yatırım fikri değil, yapılmış, bitmiş bir iş.

Konya trafiğinin adeta anahtarı olan Abdülhamit Han Caddesi belki Nalçacı Caddesi kadar çok kullanılır hale geldi. O yolu sürekli kullananlar bilir. Trafik ışıklarıyla ilgili bir sorunun varlığını da bu yoldan geçenler bilir. Buna ilişkin şimdilerde bir çalışma yürütülüyormuş, trafik ışıkları belki de tamamen kaldırılabilir.

OTOPARK SORUNUNA ÇÖZÜM

Yine şehrin orta yerinde bulunan ve etrafındaki iş merkezleri ve kamu kurumları nedeniyle trafik yükünün ve araç yoğunluğunun en fazla olduğu bölge, yıkılan belediye binasının olduğu bölgeydi. Buraya bildiğiniz üzere Şehir Kütüphanesi yapılıyor. Kütüphane şantiyesinin bulunduğu alan eskiden otoparktı ve bölgenin park yükünü çekiyordu. Kütüphane tamamlandıktan sonra burada eskisi kadar büyük olmasa da bir otopark alanı bulunacakmış.

ESKİ SANAYİ BELEDİYE BİNASI OLACAK

Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’nin taşınmasına ilişkin süreç devam ediyor. Taşınma tamamlandıktan sonra bu bölge için de bir sürpriz var. Sadece belediye hizmet binasının bu alana yapılacağını söyleyip susalım.

5 NOKTADA KENTSEL DÖNÜŞÜM

Geride kalan döneme baktığımızda yeni caddelerle şehir trafiğine önemli dokunuşların olduğunu görüyor, bunun yanında merkez ilçe belediyeleriyle birlikte yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarının şehri nereden nereye getirdiğine şahit oluyoruz. Çok uzun değil, 5-6 ay Konya’dan uzak kalan bir kimse Konya’ya geri döndüğünde memleketindeki değişimi çok çabuk fark edebiliyor. Bizim içinde olduğumuz için farkına varamadığımız değişim onlarda çok bariz bir şekilde kendini belli ediyor. Kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettirilmesi düşünülüyor. Şehrin önemli 5 merkezinin baştan aşağı yenileneceğini de ilan etmekte fayda var. Bu 5 merkez neresi derseniz, görmedim, duymadım, bilmiyorum derim…

KONYA MODELİ TÜRKİYE’YE YAYILIYOR

Son bir şey daha söyleyeyim… Hani Konya modeli belediyecilik mottosu vardı ya Konya Büyükşehir Belediyesi’nin…

Başına tatlı bir bela açmış. Daha önceden biliyorduk, emsal şehirlerden gelip belli başlı konularda Konya Büyükşehir Belediyesi’nden destek alarak kendi hizmet alanlarında uygulayan şehirlerin belediye yöneticileri oluyordu. Bu durum benden duymuş olmayın ama seçim propagandalarına, vaatlerine ve seçime yönelik tüm çalışmalara bile yansımış. Anlaşılan Konya modeli Türkiye’yi tamamen kucaklayacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Rasim Atalay Arşivi
SON YAZILAR