Muzaffer Kırmacı

Muzaffer Kırmacı

Bu İnsanlar Çıldırmış Olmalı

Bu İnsanlar Çıldırmış Olmalı

Ülkemizi çok derinden yaralayan Soma’daki maden Ocağı kazası, insanların niyetlerini de bir güzel ortaya çıkardı.

Bazılarının bu gibi afetleri fırsat bilerek içindekini kusması bizi şaşırtmadı şüphesiz. Ama yine de “bu kadar da olmaz ki” dedirtti.

Gerçekten de bu kadar da olmaz.

Böyle bir afetten siyasi rant çıkarabilmek için, insanların tüm duygularını, merhametlerini, acıma hislerini ve bilumum insani değerlerini yitirmesi gerek. Nitekim, yitirdiler de.

Bir tek meydanlara çıkıp göbek atmadıkları kaldı.

“AKP’ye oy verdikleri için helak oldular” diyecek kadar alçalmak “insanım” diyen hiç kimseye yakışmaz.

“Bunlar şehit değil, Niyazidir” diyebilen birisi Allah’ın insan şeklinde yarattığı öküzlerdir.

“Bunlar ölmeyi hak ettiler. Hatta bunlara müstahak” diyecek kadar seviyesiz kişiler Allah’ın lanetine müstahaktırlar.

Bu akıl tutulması yaşayan güruhun zırvalarını sosyal medya üzerinden paylaşan, onları destekleyen zavallılara ne demeli?

Bunların tamamı Tayyip düşmanlığı paydasında birleşiyorlar.

Ruhları hasta olan bu insanlar, acınacak yaratıklardır. Tedaviye ihtiyaçları vardır. Bu insanların akıl sağlıklarının yerinde olduğu konusunda şüphelerim var.

Gezi olaylarında da “5-10 kişi ölse de ortalık daha çok karışsa” diyecek kadar gözlerini kar bürümüş olan bu insancıkların sağlıklı olduklarını kimse iddia edemez.

Kısacası bu insanlar çıldırmış olmalılar.

Önceki yazımda Meslek Odaları yöneticilerinin siyaset yapmalarını eleştirmiştim. İsimsiz bir okuyucum da yorumuyla beni eleştirmiş, eyvallah. “Peki gazeteciler ne kadar siyasetin içinde olmalı Sayın Yazar” diye soruyor.

Gazeteci olabildiği kadar siyasetin içinde olmalı. İsterse de olmamalı. Meslek Odası yöneticisi ile gazeteci aynı değildir. Meslek Odaları temsil ettikleri mesleğin mensuplarının haklarını korumakla mükelleftirler. Asli görevleri dururken, hele de meslek odası şapkası ile siyaset yapmak kolaycılıktır. Siyaset yapmak isteyenler önce şapkalarını çıkarmalı, sonra da istediği kadar siyaset yapmalıdır. Bu şekilde siyaset yapanlara saygı duyarım, şapka çıkarırım.

Umarım sevgili okurum bu cevaptan tatmin olmuştur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Muzaffer Kırmacı Arşivi
SON YAZILAR