Muammer Bingöl

Muammer Bingöl

BÜYÜK TÜRK MİLLETİ YİNE DESTAN YAZDI

BÜYÜK TÜRK MİLLETİ YİNE DESTAN YAZDI

15 Temmuz Şehitler Günü olarak ilan edildi. Çok güzel şimdi bunun altını da iyi dileklerimizle biz doldurmaya çalışalım. Böyle bir darbeyi bu milletin Cumhurbaşkanına bu milletin kendisine yapanların Allah belasını versin. Tüm dünyanın güvenini kazanan mazlumların, esirlerin, ezilenlerin yardımcısı olan bütün İslam aleminin güvencesi olan Cumhurbaşkanımıza böyle bir hainlik nasıl yapılır. Ama onlara cevabı yine bu büyük Türk Milleti en sert bir şekilde verdi. Vermeye de devam ediyor.

Korkmadan yılmadan tankın önüne kendini atıp ölüme meydan okuyan bu büyük milleti ne devlet unutur ne de Türk Halkı unutur. Rabbim hepsini cennetiyle müjdelesin inşallah. Hepsi şehit oldu ve bu büyük devlet 15 Temmuz’u şehitler günü olarak kabul etti.

15 Temmuz sadece adıyla şehitler günü olarak kalmasın. 15 Temmuz öylesine bir kutlayalım ki öylesine içini dolduralım ki bütün dünya Türkiye’nin ne kadar vefalı büyük bir millet olduğunu görsün. 

---Köprüler o gün ücretsiz olsun köprünün üstünde şehit olanları hatırlayalım.

---Otoyollar ücretsiz olsun otoyolların üzerinde tankların karşısında dimdik ayakta duran, tankların altında şehit olanları hatırlayalım.

---15 Temmuz resmi tatil olsun şehitliklere akın edelim, dualar edelim ki onların sayesinde darbeden kurtulduğumuzu hatırlayalım.

---Geleceğimizin teminatı çocuklarımız için çocuk esirgeme kurumlarında piknikler yapalım. Bayram yerine çevirelim kimsesiz olmadıklarını hatırlatalım.

---15 Temmuz’da şehit olan ve tüm şehitlerimiz için camilerde gün boyu Kuran-ı Kerim okutalım. 

Sevgili okurlarım değerli pusula dostları bu vatana bu hainliği yapanlarda en ağır bir şekilde cezalandırılsın ve bir daha böyle bir olaya teşebbüs etmesinler.

Bu darbe girişiminin elbette ki ekonomiye zararları olacaktır. Bunu en aza indirgemek için hükümet yoğun bir çaba sarf ediyor ve hemen kolları sıvayarak varlık barışından tutun da vergi affı ve teşvikler bir bir açıklandı. Gerçekten yatırımcıya, esnafa büyük yararı dokunacak kolaylıklar sağlandı.

Hükümet bu adımları atarken Merkez Bankası da cesaretli adımlar atmaya devam etti. Faizleri 0,25 baz puan daha indirerek ekonomik anlamda bir adım öne geçti. Merkez Bankası darbe girişiminin olduğu bir ortamda faizleri indirerek çok büyük bir cesaret örneği gösterdi. Bu anlamda Merkez Bankasını kutlamak gerekir. Burada en büyük görev özel sektördeki ve kamudaki bankalara düşmektedir. Merkez Bankamızın attığı bu adımlara onlarda destek olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi faizleri indirmesi lazımdır. Faizler insin ki yatırımlar artsın.

Yine darbe girişimi sonrası bazı spekülatörler de çıkmadı değil. Hemen uluslar arası kredi derecelendirme kuruluşlarından S&P kredi notumuzu düşürdü. Tabii bu spekülasyona başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere ekonomi yönetimimiz çok sert tepki gösterdi. Bizi etkileyebilecek gelişme yine bu kredi derecelendirme kuruluşlarından olan Moddy’s ve Ficth’in vereceği karar olacaktır. Moddy’s kredi notumuzda bir değişikliğe giderse o zaman piyasalar biraz sert dalgalanabilir. İnşallah Moddy’s daha objektif bir karar verecektir.

Para piyasalarında darbe girişimi sonrası Dolar/TL ilk gün sakindi pazartesi akşam üstü yine bir ekonomi gazetesinin akşam baskısına yazdığı sermaye hareketlerine kontrol geliyor açıklaması Dolar/TL’yi uçurdu. 3,050 seviyelerine kadar tırmandırdı. Ekonomi yönetimimiz bunun da sertçe spekülasyon olduğunu kesinlikle böyle bir şey olmayacağını açıklaması sonrası piyasalar bir hafta hareket etti.

Euro/TL ise 3,320 ile 3,395 aralığında dalgalanmaya devam etti. Yine uluslar arası yatırım bankaları da TL’nin zayıflamaya devam edeceğini açıkladılar. Bu süreçte yine en büyük darbeyi Borsa İstanbul yedi. Fetö terör örgütünün darbe girişimi öncesi 82,000 puan seviyelerinde hareket eden Borsa İstanbul bu olaylar sonrası 71,000 seviyelerine kadar düştü. Önümüzdeki günlerde yatırımcı güveninin  kazanılması ile birlikte Borsa İstanbul’da tekrar yukarıya hareket edecektir.

Bu süreçte dolar/TL 2,950 ile 3,149 aralığında hareket etmesini bekliyorum. İyi haberler geldikçe 2,950 seviyelerine doğru hareketler olacaktır. Yine spekülatif haberlerle de 3,149 seviyelerine doğru gidecektir. Euro/TL ise 3,260 ile 3,430 aralığında hareketler olmasını bekliyorum. Yine iyi pozitif haberler Euro/TL’yi 3,260’a doğru olumsuz haberlerde de 3,430 seviyelerine doğru hareket ettirecektir.

Altın yine ayakta kalmaya devam ediyor. Altında geri çekilmelerde 120-123 TL aralığı yukarı hareketler ise 134-137 aralığında olacaktır.  

Yatırımcılara sakin davranmalarını önümüzdeki günlerde piyasanın rahatlaması ile alım için uygun fırsatlar geleceğini ve 2,93-2,95’li seviyelerin alım için uygun yerler olduğunu söylemek istiyorum.

Dolar/TL deki hareketin tamamen haber akışıyla alakalı olduğunu gelecek kötü haberlerde ise 3,096 ve 3,149’lu seviyelere dikkat etmelerini bu seviyelerinde satım için uygun olduğunu söyleyebilirim.

5 Ağustos ve 17 Ağustos kredi derecelendirme kuruluşlarının kararlarını açıklayacağı tarihler.

En azından 5 Ağustos’a kadar 3’lü seviyelerin altına sarkma olmayacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Muammer Bingöl Arşivi
SON YAZILAR