Mehmet Emin Bozkulak

Mehmet Emin Bozkulak

Büyükşehir ve tarımsal destekler

Büyükşehir ve tarımsal destekler

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından çiftçilere önemli destekler sağlanıyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı son 10 yıl içinde çiftçilere verdiği desteklerini başta TKDK/IPARD, KKYDP olmak üzere her geçengün artırarak devam ettiriyor. Bu desteklerin sonucunda da Avrupa'nın birincisi, Dünyanın yedincisi olduk. Buğdayda, buğday ununda, makarnada, bulgurda şuanda dünyada söz sahibiyiz. Konya’mızda ülkemizin bu alanda en güçlü şehirlerinden biri. Yeni büyükşehir yasası ile geçtiğimiz yıllarda İl Özel İdaresi tarafından verilen destekler artık KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ tarafından yürütülecek. KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİTarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı 3 merkez ilçe ile birlikte 28 taşra ilçelerimize tarıma destek vermek üzere başvuruları kabul ediyor. Çiftçilerimizin gayretleri ve Büyükşehir belediyemizin destekleri ile hayat bulacak tarımsal projeler, toprağımızı en verimli şekilde kullanılarak çiftçilerimizin yüzünü güldürecektir.

 

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’nin2015 yılında çiftçilerimize sağlayacağı destekler ise  aşağıdaki gibidir.

 

  • Yarı bodur elma fidanı  : desteklenecek alan : 2 dekar, desteklenecek miktar : 150 adet

 

  • Kiraz fidanı – klasik : desteklenecek alan : 2 dekar, desteklenecek miktar : 70 adet

 

  • Yarı bodur kiraz fidanı : desteklenecek alan : 2 dekar, desteklenecek miktar : 130 adet

 

  • Asma çubuğu : desteklenecek alan : 2 dekar, desteklenecek miktar : 300 adet

 

  • Çilek fidesi ve malç naylonu : desteklenecek alan : 800 m2, desteklenecek miktar : 4000 adet fide + 60 kg malç naylonu 

 

  • Bağda yüksek telli terbiye sistemi : desteklenecek alan : 1000 m2, desteklenecek miktar : 1 takım

 

2015 yılında desteklenecek fidan, fide, malç naylonu ve telli terbiye sistemi desteklerinden çiftçilerimiz aşağıda belirttiğimiz evraklarla birlikte müracaat ederek bu desteklerden faydalanabilirler.

 

Müracaat edecek çiftçilerimiz müracaat edilen yerleşim biriminde ikamet etmesi şartı aranıyor ve 2009 - 2014 yıllarında Mülga İl Özel İdaresi desteklemelerinden faydalanmış çiftçilerimiz aynı üründen destekleme müracaatı yapamayacaktır. Mülga İl Özel İdaresine daha önce müracaat edip destekleme verilemeyen çiftçilerimiz talepleriniKONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığına yenilemeleri halinde müracaatlarının yeniden değerlendirilecek olduğunu buradan hatırlatalım.

 

Tarımsal desteklerden faydalanmak isteyen çiftçilerimiz aşağıda istenen belgeler ile birlikte KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığına en geç 31 Ocak 2015 tarihine kadar müracaat etmeleri halinde desteklerden faydalanabilirler.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Mehmet Emin Bozkulak Arşivi
SON YAZILAR