Mehmet Emin Bozkulak

Mehmet Emin Bozkulak

Hizmete Özel Teşvikler

Hizmete Özel Teşvikler

Küresel piyasalara ihracatla açılmak isteyen hizmet sektöründeki girişimcilere, ‘Genel Destek Programı’ ile ‘Marka ve Turquality Destek Program’ kapsamında çeşitli destekler veriliyor. Bu destekler, 1000 USD’den başlayıp 500 bin USD’ye kadar çıkabiliyor. Genel Destek Programı’na sağlık turizmi, bilişim, eğitim, film, yönetim danışmanlığı, lojistik ve yayıncılık alanlarında başvurulabiliyor.

Sağlık turizmini kapsayan ‘Tercümanlık’, ‘Yurt içi tanıtım’ kaleminde destek limiti 50 bin USD iken, ‘Yurt içi eğitim’ kaleminde 100 bin USD. Bu desteklerden sağlık kuruluşları yararlanıyor. Hem sağlık kuruluşlarını hem de havayolu şirketlerini kapsayan ‘Hasta yol’ kaleminde tarifeli uçak seferlerinde hasta başına 1.000 USD, tarifesiz uçak seferlerinde ise hasta başına 200 USD destek veriliyor.

Film dağıtımcısı şirket ve film yapımcıları için de önemli desteklerde var. Yurt dışına film pazarlamak isteyenler yüzde 50 destek oranıyla, 100 bin USD’lik destek üst limitinden yararlanabiliyor. Film platosu işleten girişimciler ise kira için 200 bin USD destek alabiliyor. Eğer reklam veren kuruluş iseniz 100 bin USD üst limitli destekten yararlanmanız mümkün.

Hizmet sektörüne dahil olan ve bilişim sektörüne verilen destekler ise bilgisayar oyunu ve mobil uygulama geliştiren şirketleri kapsıyor. Bu destekte pazara giriş kalemi 200 bin USD. ‘Bilgisayar oyunu ve mobil uygulama geliştirme’ kalemindeki lisans desteği üst limiti 50 bin USD, personel için destek üst limiti ise 25 bin USD olarak uygulanıyor.

Genel Destek Programı’nda eğitim de yer alıyor. Eğitim kurumlarını kapsayan bu programda yurt içi tanıtım kalemi 50 bin USD, yurt içi eğitim kalemi ise 100 bin USD olarak destekleniyor.

Gayrimenkul sektöründeki işbirliği kuruluşları ve organizatörler de Milli Fuar Tanıtım kaleminden yararlanabiliyor. Destek üst limiti ise 120 bin USD.

Ekonomi Bakanlığı’nın, Döviz Kazandırıcı Hizmet Ticaretinin Desteklenmesi kapsamında sunduğu desteklerden biri de, Hizmet Sektörü Rekabet Gücünün Artırılması (HİSER) Proje Desteği. HİSER, ihtiyaç analizi, eğitim ve danışmanlık faaliyetleri, istihdam, yurt dışı ve yurt içi pazarlama faaliyetlerini destekliyor. İhtiyaç analizi rapor bedeli, eğitim, danışmanlık, istihdam destek kalemleri yüzde 75 oranında ve proje bazında en fazla 400 bin USD destek veriliyor. Yurt Dışı / Yurt İçi Tanıtım kalemi ise yine yüzde 75 oranında ve faaliyet başına en fazla 150 bin USD olarak destekleniyor.

TURQUALITY programı ise döviz kazandırıcı hizmet sektörlerinde uygulanıyor. Program, markaların konumlandırılmasını, uluslararası pazarlara çıkışlarının hızlandırılmasını, uluslararası pazarlarda Türk malı ve hizmeti imajının oluşturulmasını hedefliyor. Program kalemlerinde destek üst limitleri ise 50 bin USD’den 400 bin USD’ye kadar değişiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Emin Bozkulak Arşivi
SON YAZILAR