Hakan Markupçu

Hakan Markupçu

Düşündürücü akşam ama güzel olan 3 puan

Düşündürücü akşam ama güzel olan 3 puan

Uzun bir aradan sonra sahasında maça çıkan Konyaspor, beklenen futbolundan uzak bir görüntü sergilediği mücadelede Muhammet Demir'in golüyle Ümraniyespor'u 1-0 mağlup etmeyi başardı.

Maçtan önce doğrusu tribünde seyirci azlığının gerçeği ile stada girmek gerçekten çok enteresan ve şaşırtıcı duygular yaşattı..!

Beklenen yoğunluk olmaması, çok uzun zamandan sonra takımın daha çok seyirci ile buluşmasını engelleyen neydi..?!

İşte bu sorunun cevabı gerçekten çok önemlidir..!

Maç öncesi Konyaspor'a yakışan büyük bir vefa örneği sergilenen kareografi çok başarılıydı emeği geçenleri canı gönülden tebrik ediyorum ve elbette zemin de o kadar şahane olmuş ki böyle şahane bir zeminde top oynamak her takıma nasip olmaz..!

Maça gelecek olursak sakatlığını atlatan Konrad Michalak yeniden formasına kavuştuğu, cezalı Sehic'in yerine de Erhan Erentürk'ün ilk kez eldiven giydiği maç doğrusunu söylemek gerekirse beklenen Konyaspor yoktu ilk 45 dakikada.

Savunma anlamında alışılagelen futbolunu sergileyen İlhan Palut'un talebeleri hücumsal anlamda nedense istediklerini yapamadılar.

Bunda ne yazık ki oyunun orta sahada kilitlenmesinin kanatları neredeyse hiç kullanamamış olmanın bir başka deyişle ne Michalak'ın ne de solda Zymer'in etkili olamamalarının büyük etkisi de vardı..!

Koskoca 45 dakikada sadece bir kez etkili orta çıktı o da gol oldu ya gerisi teferruat kaldı. Guilherme sol kanattan muhteşem bir orta yaptı adrese teslim bu topa Muhammet Demir de harika bir kafa vuruşu yaparak takımını soyunma odasına 1-0 önde taşıyan golü attı.

2. yarıya da aynı kadro ile başlamayı tercih eden İlhan hoca, daha diri başlayan ve tehlikeli ataklar geliştiren Ümraniye karşısında oyuncularını sıkça uyarıyordu..

Haftalarca her duran topta gol kovalayan Calvo'nun güzel kafa golü VAR'a takılırken, 70'de Soner-Oğulcan ve Michalak-Nuric, 77. dakikada da Muhammet Demir-Mame Diouf değişiklikleri yapıldı..

84'te kaleci Erhan Erentürk'ün boşa çıktığı pozisyonda Ümraniye'nin bulduğu gol VAR'dan dönünce rahat bir nefes aldı stadyum pozisyon elle oynama tespit edilince..!

86'da Zymer de yerini İkpeazu'ya bıraktı tribünler de beklenen havasına daha etkili ve yoğun tezahüratlara kavuştu..!

7 dakika uzayan maç sonunda 3 puan kazanan taraf olan Konyaspor oldu ama beklenen futbolun sergilenememesi oldukça düşündürücüydü..!

Elbette Teknik Direktör İlhan Palut, haftaya deplasmanda oynanacak Antalyaspor maçı öncesi gereken müdahaleleri yapacaktır..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Markupçu Arşivi
SON YAZILAR