İbrahim Çiçekçi

İbrahim Çiçekçi

Erken seçim ateşini Konya’dan yakma çabası ?

Erken seçim ateşini Konya’dan yakma çabası ?

 

Konya haziran ayının son günlerini hareketli geçirdi. Partilerin genel başkanları, genel başkan yardımcıları, bakanlar Konya’ya ziyaretler gerçekleştirerek, ilçeler dahil birçok bölgeyi karış karış gezdi.

***       ***       ***

2 hafta önce Deva Partisi Lideri Ali Babacan, Konya’da ziyaretler yaptı. Ereğli, Karapınar hattını gezdikten sonra Konya’da tarım planını açıkladı.

Geçtiğimiz hafta Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, yine Konya’da tarımla alakalı ziyaretler yaptı, tarım stratejilerini basına anlattı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Faik Öztrak da Konya’ya ziyaret yapan isimler arasındaydı. Öztrak, STK’larla bir araya geldi, parti yöneticileri ile birlikte esnaf ziyaretlerine katıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta hanım da bu süre zarfında Konya’da birçok toplantıya katıldı. Usta, devam eden Konya projelerini de yerinde inceleyerek son durumlar hakkında bilgiler aldı.

Şehrimizi ziyaret eden son isim ise (kendisini biz ev sahibi olarak görüyoruz) Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum oldu. Sayın Kurum da Akşehir, Yunak, Çeltik halkıyla buluştu ve merkezde devam eden projelerin son durumlarını inceledi.

***       **        ***

İyi Parti’nin de kalabalık bir ekiple önümüzdeki hafta Konya’ya çıkarma yapacağını öğrendik.

***       ***       ***

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) kanadında ise meclis üyeleri dahil herkese sahaya inmeleri yönünde bir talimat geldiği öğrendiğim bilgiler arasında.

***       ***       ***

Konya’daki bu yoğun trafik herkesin aklına aynı soruyu getirdi “Erken seçim mi var”…

2021 yılında erken seçim olacağı ihtimali çok zayıf. Seçimin 2022 yılında yapılacağı yönündeki iddialar ise sadece şimdilik kulis bilgisinden öteye geçmiyor.

***       ***       ***

Siyasilerin Konya programlarının birçoğuna katılan birisi olarak izlenimim ise; hepsinin ‘yarın seçim olabilir’ düşüncesiyle hareket ettiği yönünde.

Gel gelelim erken seçim de şu aşamada sadece muhalefetin gündeminde.

Siyasetin kurallarından bir tanesi de fırsattan istifade etmektir. Muhalif  liderlerinin hepsi de fırsattan istifade, Konya ziyaretlerinde en büyük seçim kozları olan, enflasyon ve zamlar üzerinden vatandaşa hitap etti…

***       ***       ***

Küresel pandeminin özellikle küçük esnafta oluşturduğu yaralar hepimizin malumu. Yaralı bir adama kim koşsa geri çevirmez. Muhalefet ‘Biz doktor olacağız’ söylemi ve ekonomik reçeteler ile seçim havasına çoktan girmiş.

Bu havayı hissettirmek için ise AK Parti’nin en büyük kalesi, siyaset çadırının orta direği Konya’nın seçilmesi de manidar….

***       ***       ***

İktidar kanadına gelecek olursak; erken seçim gündemlerinde olmamasına rağmen, meydanı boş bırakmıyorlar tabii ki.

Her ne kadar iktidar kurmayları sahada olsalar da; muhalefetin baskısını kıracak olan en önemli süreç normalleşmenin başlaması olacak.

***       ***       ***

Malumunuz 2 yıldır kapalı olan sektörler 1 Temmuz itibarıyla  açılıyor.

Benim görüşüm birçok sektörün tabiri caizse ‘patlama’ yaşayacağı yönünde. Kafeler, eğlence mekanları, düğün salonları, kahvehaneler gibi onlarca sektör bu yaz hiç yapmadıkları işi yaparsa şaşırmayın.

2 yıldır gelemeyen gurbetçilerin de akın etmesi ile birlikte oluşacak ticari dinamizmin pandeminin ekonomik yaralarını hızla tedavi edeceği yönünde görüşler çok fazla.

Eğer esnaf yoğun iş temposundan başını kaldıramaz ve umduğundan fazlasını kazanırsa, kapısını ‘erken seçim’ gündemiyle çaldırmaz…

Pandemi süresince her ne kadar iktidara kızgın bir esnaf kanadı oluşsa da toplum olarak çabuk gönüllenen bir yapıya sahip olduğumuz gerçeğini de görmezden gelmeyelim….

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim Çiçekçi Arşivi
SON YAZILAR