İbrahim Çiçekçi

İbrahim Çiçekçi

Saadet Partisi muhalefetten çekiliyor mu?

Saadet Partisi muhalefetten çekiliyor mu?

Önceki gün Milli Görüş Hareketi’nin önemli isimlerinden Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak Beştepe’de idi. Dostlukları uzun yıllara dayanan iki isim birlikte iftar yaptı.

***      ***      ***

Kısa zaman önce de bir araya gelen Asiltürk ve Erdoğan’ın tekrar görüşmesi Saadet Partisi’nin adım adım Cumhur İttifakı’nın geçtiği yönünde gündem oluşturdu. Buluşmayı, camianın içiresinde eleştirenler de oldu, heyecanlananlar da…

***      ***      ***

Lakin Saadet’le yakınlaşma için Oğuzhan Asiltürk doğru isim mi bunu biraz tartışalım istedim.

***      ***      ***

Asiltürk, Milli Görüş içerisinde her ne kadar biat kültüründen dolayı saygı görse de, tabanda önemli bir kısım tarafından ciddi eleştiriliyor. Özellikle Milli Çözüm grubu açıkça Asiltürk’e ağır ithamlarda bulunuyor.

***      ***      ***

İl teşkilatları özelinde de ciddi eleştiriler görüyoruz. Konya’dan örnek verecek olursak, partili isimler Twitter üzerinden Oğuzhan Asiltürk’e eleştirilerde bulunmaya devam ediyor.

Tüm bu kamuoyuna bakıldığı zaman Asiltürk’ün teşkilat üzerinde eski ağırlığının olmadığı aşikar.

Tablo böyleyken Asiltürk üzerinden Saadet Partisi’nin topyekün Cumhur İttifakı’na katılması biraz zor gibi. Bana göre Oğuzhan Asiltürk’ün tek başına bu kararı alma yetkisi yok artık. Temel Karamollaoğlu ve partinin Genel İdare Kurulu’nu sürecin dışında bırakarak Cumhur İttifakı’na asla dahil edilmez.

Eğer ki, Saadet Partisi Cumhur İttifakı’nda isteniyorsa, şu aşamada Saadet Partisi ile kurumsal olarak yapılacak görüşme daha sonuca odaklı olabilir.

 Hem AK Parti tabanının hem de Saadet Partisi tabanının gönlünden geçen de iki partinin kol kola girmesi…

***      ***      ***

Bir diğer husus ise Saadet Partisi’nin durduğu yer… Fark ettiniz mi bilmem ama şu süreçte Saadet Partisi her iki ittifak ile de diyalogda….

Oğuzhan Asiltürk, Recai Kutan gibi isimler Cumhur İttifakı’na yakın olup Erdoğan’la görüşen isimler.

Saadet Partisi ise kurumsal olarak Millet İttifakı ile yakın hamleler sergiliyor, birlikte muhalefet yapıyor.

Partinin derin tarafı Cumhur İttifakı’na söz geçirebiliyor, modern tarafı Millet İttifakı’na…

Bu yönüyle de enteresan bir konumda duruyor Saadet Partisi. Halinden de memnun gibi…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim Çiçekçi Arşivi
SON YAZILAR