Muzaffer Kırmacı

Muzaffer Kırmacı

EVELEYİP GEVELEMEYİN AÇIK KONUŞUN

EVELEYİP GEVELEMEYİN AÇIK KONUŞUN

Sosyal medyada “Suret-i haktan” görünüp ne dediği anlaşılmayan hödükler görüyorum. Bir bakıyorsunuz sanki iyi bir şeyler söylüyormuş gibi geliyor. Ama aslına baktığınız zaman ne dediğini kendisi de bilmiyor. Kaçak güreşiyor. Siyaset yapıyor da yapmıyormuş gibi davranıyor. Daha doğrusu mert değil arkadaşlar.

Bölücü terör örgütü ile mücadele yapmasanız ağzı dolu laf. Yaptığınız zaman da şehitler üzerinden siyaset yapıyor. Güya onların haklarını koruyor. Mücadele ettiğiniz zaman (olmasın istiyoruz ama) şehitler oluyor. Şehitler verilmeden varsa bir yolu, söyleseniz ya. Onu da söylemiyor, söyleyecek bir çözüm önerisi zaten yok. Maksat ortalığı karıştırmak.

Millet olarak içimiz kan ağlıyor, doğru. Televizyonu açmaya korkuyoruz. Şehitlerimizin anneleri, babaları, eşleri, çocukları, kardeşleri gibi bizlerin de içi yanıyor. Onlarla beraber bizler de ağlıyoruz. Unutmayalım ki bu vatanı biz kucağımızda bulmadık. Binlerce şehidimizin kanları ile sulanan bu topraklar,  bu nedenle vatandır zaten.

Nüfusunun dörtte birini, 250 bin vatan evladını Çanakkale’de şehit vermeseydi, bu topraklar vatan olur muydu? Emzikli çocuğunu bırakıp cepheye koşan Nene Hatun “Çocuğum anasız büyür ama, vatansız büyüyemez” demeseydi bu günleri görebilir miydik?  Maraşlı Rıdvan Hoca minbere çıktığında “Hutbe irat etmek için çıkmadım minbere. Cuma namazının ilk şartı  hür olmaktır. Kalede düşman bayrağı varken Cuma namazı kılmak caiz değildir” demeseydi,  namazını kıldırıp “Vazifemi yaptım” diyerek kulağının üstüne yatsaydı bugün neyi tartışıyor olacaktık acaba? Müslüman kadının peçesini yırtmaya çalışan Fransız askerlerini toplu tabancası ile öldürmek yerine görmezden gelseydi Sütçü İmam,  adımızın Mişon mu, yoksa Yorgi mi olacağını bilebilir miydik?

Kanı bozuk olmayan herkes gelen şehitlerden üzüntü duyuyor, kahroluyor.  Bu işin başka bir yolu var mı? Madem o zaman bırakalım mücadeleyi herkes başının çaresine baksın.  Şehit aileleri bile “Vatan sağ olsun” diyorken, en çok yüreği yanan şehit anası  “Düşmanları sevindirmeyeceğim, ağlamayacağım”  diyorken, şehit babası “Bir oğlum daha var. Onu da göndereceğim cepheye”  diyorken birileri çıkıyor kraldan kralcı oluyor. Vatan aşkının mayasını bozmaya çalışıyor. Aslında terörün biteceğinden korkuyorlar. Bu hükümetin terörü bitirme azminden korkuyorlar. Şehitlerin kutsal kanlarına siyaset bulaştırıyorlar utanıp sıkılmadan.

Bu millet için iyi şeyler yapmayacağınız kesin. Bari susun da kötü şeylere sebep olmayın.  Bu arada insanlar da sizleri adam sansınlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Muzaffer Kırmacı Arşivi
SON YAZILAR