Fatma Göksu

Fatma Göksu

Gerçekten hakkımız yok mu?

Gerçekten hakkımız yok mu?

Özel olarak yaratılmış olan biz insanlar neden gerektiği gibi davranmıyoruz? Allah sadece insanlara akıl vermiş düşünerek hareket edelim diye bir de vicdan vermiş bizlere nedense bazı insanlar ne aklını kullanıyor ne de vicdanlarıyla hareket ediyor.

Canlılar içinde türüne en çok zarar verenler maalesef yine inşalar. Bir birine değer veremeyen insanlar toplumda bir arada yaşamaya çalışıyor. Kadına değer vermeyen insanlarla bir arada yaşamak zorunda kalıyoruz. 2 gün önce Özgecan Aslan’ın katledilmesinin 1. Yıl dönümüydü ve iki gün önce ülkemizde ve dünyada yüzlerce kadın şiddete maruz kaldı ve birçoğu hayatını kaybetti.

Dün İstanbul’da 15 yaşındaki bir genç kız 18 yaşındaki bir çocukla zorla gerdeğe girdirilmeye çalışıldı. Genç kız tecavüze uğramamak için pencereden atlayarak intihar etmeye çalıştı. Bunu bu kıza yaşatanların vicdanları var mı acaba veya beyinlerini gerçekten kullanıyorlar mı?

Enterasan varlıklarız. Bedava olarak verilen nimetleri kullanmıyoruz. Televizyonlarda gazetelerde her gün şiddet, taciz ve tecavüz haberlerini görüyor, okuyoruz. Her ne hikmetse onlardan ders alacağımız yere başka bir gün biz başkasına o kötülükleri yapıyoruz.

Dün akşam iş çıkışı otobüsle eve geçerken yolcular tartışmaya başladı. Beyefendinin biri kadınların otobüse binmesinden rahatsız olduğu bebek arabasıyla otobüse binmemeleri gerektiği, akşam akşam gezmemeleri gerektiğini söyledi. Kadın çalışanların tepki göstermesinin ardından küfretmeye başlayan şahış sonra neden kadına şiddet var kadınlar ne diye öldürülüyor, hak ediyorsunuz dedi. Bir çalışan kadın olarak sesimi dahi çıkaramadım şaşkınlık içindeydim.

Soruyorum size otobüse binmek sadece erkeklerin mi hakkı? Kadınlar gerçekten şiddet görmeyi hak ediyor mu? Yazık çok yazık böyle zihniyetler olduğu sürece nice Özgecanlar katledilecek nice kadınlar şiddet görecek!!! 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Göksu Arşivi
SON YAZILAR