Seda Erciş

Seda Erciş

Güzel günler yakın

Güzel günler yakın

Torku Konyaspor Basket’in kazandığı haftalarda daha ayrı mutlu oluyoruz. Dev Kartallar, her ne kadar sıkıntılı bir süreçten geçse de bir yolunu bulup mutlaka galibiyete gidiyor. Çünkü basketbol böyle bir şey…

Yoğun maç trafiğinde üç gün arayla zorlu maçlar oynayan temsilcimiz, evinde yine mutlu sona ulaştı. Geçtiğimiz hafta Pınar Karşıyaka karşısında muhteşem bir galibiyet alan Torku Konyaspor, bu hafta da Türk Telekom’u ağırladı ve farka giderek rakibini 79-61 mağlup etti. Bizim için sezonun en rahat maçıydı. İlk defa rahat, strese girmeden maç kazandık. Bunun da en büyük etkeni oyuncuların yüzdeli atışları ve mücadelesiydi. Koç Aziz Bekir’in öğrencileri elini taşın altına koydu ve hem hücumda hem de savunmada rakibini iyi kontrol etti.

Türk Telekom’un ne kadar kaliteli bir kadroya sahip olduğunu biliyoruz. Fakat burada önemli olan takım oyunu ve mücadele anlayışı. Konyaspor bunu dar rotasyonu ile başarabiliyorsa bunun da en büyük etkeni kuşkusuz Aziz Bekir ve ekibidir.

Sonuç olarak Türk Telekom karşısında altın değerinde bir galibiyet alındı. İlk devrenin bitimine iki hafta kaldı ve temsilcimiz için bu iki maç da çok kritik olacaktır. İlki İstanbul BB ile deplasmanda karşılaşacak ardından son maçında evinde Trabzonspor’u konuk edecek. Konyaspor, şu ana kadar 5 galibiyet elde etti. Kalan 2 maçı da kazanırsa, ikinci yarı için daha farklı şeyler konuşabileceğiz. En azından ben inanıyorum. Bu takım böyle oynadığı sürece güzel galibiyetler hep alacaktır. İkinci yarıda daha farklı bir Konyaspor olacaktır.

YİNE, YENİDEN TRANSFER

Torku Konyaspor yeni transferi JR Reynolds’u açıkladı. Bununla ilgili birkaç şey söylemek gerekir. Şanssızlık mı denmeli yoksa başka bir şey mi biz çözemedik ama takımda gerçekten bir uğursuzluk var. Geçen sezondan beri yaşananları az çok herkes biliyor. Bu sezon da ilkini yaşadık. Brezelton’u kadro dışı bıraktıktan sonra transfer arayışlarını hızlandıran temsilcimiz ilk olarak Doron Lamb ile anlaştı. NBA kariyeri olan başarılı oyuncu için tam sevinirken, sakatlığının olduğunu öğrendik ve kulüp hemen karşılıklı olarak sözleşmeyi feshetti. Aynı menajer Reynolds’ı önerdi ve Konya’ya getirdi. Euroleague tecrübesi olan deneyimli oyuncunun inşallah bir sıkıntısı çıkmaz ve çabuk adapte olup en kısa sürede takıma katkı sağlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Seda Erciş Arşivi
SON YAZILAR