Emre Tanrıver

Emre Tanrıver

"Halis" Muhlis Hakem

"Halis" Muhlis Hakem

Pazar akşamı oynanan ligin ilk derbisi önceki seneleri aratmadı ne yazık ki. Daha maçın günler öncesinden başlayan hakem tartışmaları maç esnasında ve maç sonu da devam etti. Hakeme daha sonra değineceğim, biraz maçı değerlendireyim.

Beşiktaş maça kötü başladı. Ya da Fenerbahçe iyi başladı da diyebiliriz. Çok baskılı oynadılar, topa sahip oldular ve pozisyon vermediler. "Böyle giderse Beşiktaş anca duran toptan gol atar" dediğim anda serbest vuruştan gol geldi. Hemen ardından çok iyi bir köşe vuruşu organizasyonuyla bir gol daha geldi. İyi oynamadan bir anda 2 - 0 öne geçti Beşiktaş. Gollerden sonra toparlandı Siyah Beyazlılar, üçü de bulabilirlerdi. Daha sonra Tosic, Kjaer'e nazire yaparcasına çok güzel bir gol attı yine duran toptan. Kjaer ve Tosic'in bu sezon kendi kalelerine attıkları 2. gol oldu bunlar. Böyle giderse daha da atmaya devam ederler. Hatta hâlâ bir yerlerde atıyorlardır belki. İkisi de hiç güven vermiyor bu performanslarıyla. Bir de Kjaer'in sadece bonservisine 8 milyon € verildiğini düşünürsek...

İkinci yarı Fenerbahçe Van Persie ile beraberliği yakalasa da Gomez de "Uçan Hollandalı"ya nazire yaparcasına uçan kafayla skoru belirledi. Haftayı lider kapatan Beşiktaş böylelikle derbilerdeki galibiyet hasretine de son verdi.

TEKNİK DİREKTÖRLERİN KALİTE FARKI

Şenol Güneş çıkabileceği en iyi kadroyla çıktı. Varlık gösteremeyen Sosa yerine ikinci yarıya Necip ile başlaması yerinde bir hamleydi. Fakat aynı şeyleri Pereira için söyleyemem. Van Persie sakat değilse her maça ilk 11'de başlamalı. Aralarındaki sorun nedeniyle belli ki kendince ders vermeye kalktı yıldız oyuncuya. Bu da mağlubiyete sebep oldu. Van Persie 11'de başlasaydı sonuç değişebilirdi. Gomez sonuç değiştirdi. Bu tür oyuncular sakat değilse yedek bırakma lüksün yok. Şenol Güneş burada Pereira'dan daha iyi bir teknik direktör olduğunu gösterdi. Güneş'in yanlış bulduğum tek değişikliği Olcay - İsmail oldu. Fenerbahçe'nin gol için risk aldığı dakikalarda Quaresma daha etkili bir hamle olabilirdi.

Gelelim hakemeee... Ekranlarda herkes bir şeyler söyledi ama benim tartışmalı pozisyonlarla ilgili fikirlerim şöyle:

- Beşiktaş'ın ilk golünde Ersan ve Mehmet Topal aynı hizada, ofsayt olduğuna inanmıyorum.

- Nani bir pozisyondan sonra hakeme çok sert itiraz etti. Özkahya uyardı, Nani itirazlara devam etti, Özkahya Kurtlar Vadisi'nden çıkma bir bakış attı. Kart çıkmaması enteresan. Orada kart çıksa ilk yarının sonlarına doğru sarı kart gören Nani takımını 10 kişi bırakabilirdi. Tabii hakem ilk pozisyonda kart verse ikinciye "verebilir miydi" muamma.

- İlk yarının son dakikasında ofsayt diye kesilen Gökhan Töre'nin pozisyonu ofsayt değil.

- Ersan'ın Volkan'a yaptığı hareket net sarı kart. İkinci sarıdan atılması gerekirdi. Zaten orada faul vereceksen sarı kart elinde gelmen lazım.

- Fenerbahçe'nin 2. golünde Volkan topu dışarıdan çıkardı. Asistan hakemin gözü önünde. Görmemesi enteresan. Ya da         "görmezden gelmesi" diyelim.

- Beşiktaş'ın 3. golünde faul yok. Gomez ve Alves arasındaki mücadeleye faul verilse her maç onlarca penaltı olur. Alves bile sesini çıkarmazken o pozisyona faul diyenlere sadece gülerim.

- Maçın sonlarına doğru Van Persie'nin ofsayt diye kesilen pozisyonunun ofsaytla alakası yok. Yine yanlış karar.

Eklemek istediğim bir şey daha var. Lig Tv'nin şu meşhur pierosuna göre Ersan'ın pozisyonu ofsaytmış, Fenerbahçe'nin 2. golünde de top tamamen çizgiyi geçmemiş. Miş miş de muş muş. Ben kendi fikirlerimi söyledim. Erman Toroğlu'nun aylar önce piero ile ilgili açıklamalardan sonra benim için bir güvenilirliği kalmamıştı zaten. Pozisyon ofsayttır ya da değildir, top çizgiyi geçmiştir ya da geçmemiştir bilemem. Fakat, Volkan Şen'in o pozisyonunda Lig Tv görüntüyü geç donduruyor. Bunu ben maçtan hemen sonra pozisyonu tartıştığım arkadaşıma da söylemiştim. Saatler sonra piero görüntüsünden sonra herkes o görüntüyü konuşur oldu sosyal medyada. Bu bir aldatmacadır! İnternette gördüğüm fotoğraflara göre top çizgiyi tamamen geçti bence.

Maçtan sonra iki takım taraftarları da hakemi suçladı. Fenerbahçeliler "Hakem bizi katletti" derken, Beşiktaşlılar ise "Hakeme rağmen kazandık" dedi. Klasik bir Türk derbisiydi yani öncesi ve sonrasıyla. Hakem kötüydü bence de, iki takım aleyhine de büyük hatalar yaptı. Ama "Fenerbahçe'yi hakem doğradı" ya da "Beşiktaş hakem sayesinde kazandı" demem kesinlikle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Emre Tanrıver Arşivi
SON YAZILAR