Prof. Dr. Fikret Akınerdem

Prof. Dr. Fikret Akınerdem

İki Örnek Bayan: Mine Sezer - Fatma Toru

İki Örnek Bayan: Mine Sezer - Fatma Toru

Geçen hafta makalemin birinde AK Parti Meram Belediye Başkanı adayı Fatma Toru Hanım hakkında SADAM’ı ziyaretleri dolayısıyla kısa bir yazı ele almıştım.

Fatma Hanım için “Onca güçlü erkek aday arasından sıyrılarak aday olan TORU’ya açıkça çok iş düşüyor. İlk bayan aday olmanın avantajını iyi kullanırsa, sonraki dönemler için bayan adayların önünü açabilir. Böylece de erkek aday kaprislerini de alt etmiş olur” şeklinde bağlamıştım.

Fatma TORU Hanımı yazmamın esas nedeni; TORU Hanım’ın SADAM ziyareti ve bu ziyarete Ulvi Bezirci Başkan ve Sami Şahin dostumuzun eşlik etmeleriydi. Doğrusu bu ziyareti SADAM’a yapmasalar, yazmayabilirdim.

Öte yandan AK Parti’nin, Konya’da bir bayan aday göstermesi hayretle karşılanmış,  ancak ben de bunu olumlu bulmuş, geleceğe yönelik de hedef göstermiştim.

Makalemin yayınlandığı gün MHP Konya İl Başkanlığı’ndan gazetemiz aranıyor ve “kendilerinin de Selçuklu’dan bir bayan başkan adayları olduğu halde, ilk bayan aday olarak neden sadece TORU hanımın zikredildiğine” ince bir gönderme yapıyorlar. Bu durum bana iletildiğinde,  “Mine Hanım’ı tanımadığımı, buyursun gelsinler tanışalım, yazılacak bir şey varsa yazalım” karşılığını verdim.

Demek ki gazetecilik böyle bir şey. Bir olay, bir şahıs hakkında iyi-kötü, olumlu-olumsuz da olsa konuşurken veya yazarken, etraflıca düşünmek gerekir. Benim gibi birisi de bunu hassasiyetle karşılamalı ve kimseyi küstürmemeli, galiba.

İşin siyasi boyutu da var. Siyaset bir yarış ve ipi göğüsleme sanatıdır. Mine hanım Fatma hanımın karşısında aday olmasa da bu yarışta var olduğunu, bir bayan aday olarak öne çıkmasını bildi ve böyle bir girişimde bulundu. Bu da güzel.

Nihayet, İl Başkanvekili Hasan Özdemir ve asistanı ile beraber gazetemize geldiler. Maşallah Hasan Başkan sempatik ve akılcı haliyle daha önde. Mine SEZER hanım; sakin, ince ruhlu, şefkatli, güler yüzlü, düzgün konuşan genç bir bayan aday. Siyasetten ziyade sosyal ve duygusal ağırlıklı bir görüşme oldu. Mine SEZER hanıma başarılar dilerim. İşin sonrasına bakalım. 

Bu iki hanıma ve TV kanallarına çağrım (SEZER hanımın yüzüne karşı da ifade ettiğim gibi), canlı olarak siyaset dışı, “Konya’da kadın aday nasıl olunuru” analiz etmektir. Hayli ses getireceğini düşündüğüm bu buluşmayı ümitle bekliyorum.

Allah’a emanet hayra muhatab olunuz, efendim 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Prof. Dr. Fikret Akınerdem Arşivi
SON YAZILAR