Ünzile Girişgin

Ünzile Girişgin

İlk Gece ile İlgili Kızlarımızın Kafasındaki Sorular-2

İlk Gece ile İlgili Kızlarımızın Kafasındaki Sorular-2

Şayet ilk gece hiç kanamam olmaz ise ne yapmalıyım?

İlk bir hafta içerisinde mutlaka bir jinekoloğa muayene olunmalıdır. Kızlık zarının esnek mi yoksa eski bir yırtık mı var bunun ayrımını sadece bir jinekolog yapabilir. Pek çok jinekolog evli olup kızlık zarı muayenesi yaptırmaya gelen hastaları kabul etmiyor. Hekimler aile içi şiddet, cinayet ya da kendilerine yönelecek saldırı vs.den de korkuyorlar. Durum adliyeye yansırsa üç hekim raporu sorunu kesinlikle çözer. Ama sorun her ne ise aileler arasında kalsın adliyeye yansımasın diyorsanız karı koca kimseye bir şey söylemeden jinekoloğa başvurmalı ve gelin hanımı muayene ettirmelisiniz. Bunu şunun için ısrarla tavsiye ediyoruz. Aradan aylar geçiyor ve bir kavga anında kızlarımızın başına kalkılıyor ve kızlarımız “ sen zaten bakire değildin sen zaten pak değildin!”  gibi ithamlarla karşılaşıyor. Bir hafta geçtikten sonra belki en fazla 10-11 gün geçtikten sonra biz jinekologlar da kesin teşhisi koyamayız. Yani eski yırtık mı? Yeni yırtık mı? Ayrımı net yapamayız.

Bazı kızlarımız bu muayeneyi gurur meselesi yapıp kocalarının başına kalkıyorlar. Sen bana güvenmeyip bir hekime muayene etmeye zorluyorsun diyerek alınganlık gösteriyorlar. Oysa hekim olan kızlarımız, genç kardeşlerimiz bile bizlere başvuruyor  “Abla biz birlikte olduk diye düşünüyoruz ama kanama olmadı acaba bir şeyleri eksik mi yaptık” diye danışıyorlar, soruyorlar. Nihayetinde hekim de olsalar hayatlarında ilk kez cinsel birliktelik yaşıyorlar ve bilemeyebiliyorlar.

İlk gece ortalama ne kadar kanama olur?

İlk cinsel birliktelikte hiç kanama olmayacağı gibi birkaç damla kanama da olabilir. Bazen bir iki damla kan meni ve vajinal salgılarla karıştığı için kahverengi ya da pembemsi, sarımsı renkte görülebilir. Çok az kanama geldi bize bir iki bardak kanama olur dediler, neden az kanama oldu diyerek gelen damatlar oluyor. Bunlar yanlış ve hoş olmayan bilgiler.

Doktor hanım ilk cinsel ilişkimde kanamam fazla olursa ne yapmalıyım?

Fazla kanamadan kasıt ne kadar kanamadır? Israrla damla damla gelen kanama ya da daha ağır hızla pet dolduran yeni pet konduğunda onu da hızla kirleten kanama aşırı kanamadır mutlaka damat bey gece yarısı da olsa bir jinekoloğa o da yoksa acil servise başvurmalıdır. En basitinden acil hekimi ya da bir ebe kanayan bir yırtığı ya da açılan bir damarı görebilir; dikemeseler bile tampon koyabilirler. Hekime gidinceye dek vajen ağzına bir pamuk tıkaç ya da temiz bir havlu da yerleştirerek kanamanın akışı önlenebilir.

Cinsel ilişkiye alışmam ne kadar zaman alır?

6 aylık bebeğe ek gıdalar başlayıp kendi başına yemek yemeyi öğrenmesi gereken zaman gibi cinsel yaşam için de zaman ve denemelere ihtiyaç vardır. İlk 3-4 ay vajende yanmalar, ilk günlerde idrar gelirmiş, kaka gelirmiş gibi hissiyat hissedilebilir. Yeni bir ortama ve eşine alışma, yaşadığı aileden ayrılış kızlarımızın adetlerini bozabilir. 3-6 ay arasında cinsel yaşam düzene girer.

Düğün gecemiz regl günlerime rastlıyor yapılabilecek bir şey var mıdır?

Düğün tarihini kız evine sorarak ayarlamak faydalı olur. Lakin bazen aylar öncesinden nikah ya da yemek salonu tutulmuş olabilir. Bu arada kızlarımızın regl günlerinde kayma olmuş olabilir. Bu taktirde de bir jinekoloğa başvurarak düğünden bir hafta, on gün önce ilaçlarla regl tarihi kaydırılabilir. Bunun dezavantajı sonuçta ilaç almak ve bazı yan etkilerine katlanmak demektir. Heyecanla beklenen özel bir gece de adetli olmak da sabrı zorlamak ve belki de hata yapmak demektir. Hekim olarak ilaçla regli kaydırmanızı tavsiye ederim.

Evlendikten sonra bir süre gebe kalmak istemiyorum. Nasıl korunmam daha uygun olur?

İlk birlikteliklerde prezervatifle korunmayı pek tavsiye etmiyoruz. Normal birlikteliği öğrenmeden prezervatifle birliktelik daha zor olabilir. Dışarı boşalmayı da acemi damat başaramayabilir. Ya da erken boşalma olabilir. 3-6 ay arası doğum kontrol hapları ile korunma olabilir. Uzun süreli bu hapları kullanmak varsa bir kısırlık sebebi bunu gizler ve tedaviyi geciktirir. Kızlarımızın yaşı 25 ve üzeri ise bir iki ay cinselliğe alışma sürecinden sonra korunmamalarını öneriyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Ünzile Girişgin Arşivi
SON YAZILAR