Ünzile Girişgin

Ünzile Girişgin

Cinsel Yaşamda Fiziksel Bakım

Cinsel Yaşamda Fiziksel Bakım

 Peygamber Efendimiz’in yabancı cinsel uyaranlar karşısında bazı tavsiyeleri vardır. Evdeki nikahlı eşin cinsel yapısı ve potansiyeli sizin ihtiyacınızı karşılar demiştir Sevgili Peygamberimiz. Lakin ben 20 yıllık jinekolog olarak kadınlarımızın cinsel potansiyellerinin ve fiziksel donanımlarının birbirinden çok farklı olduğunu tespit ediyorum. Saçları canlı ve parlak, dişleri bakımlı, ağzı güzel kokan, genital bölgesi tertemiz ve doğal kokusu bozulmamış bir kadınla birlikte olmakla cansız saçlar, çürük dişler, sigara kokan ağızlar ya da genital bölgesi kötü kokulu akıntılı, bakımsız, estetikten uzak bir kadınla cinsel birliktelik kurmak aynı şey olmasa gerek.

Bunun tersi de doğrudur. Çok pasaklı kocalarından şikayet eden kadınlarımız da var. Toplumsal hayatta beden temizliği, markalı olması şart değil ama düzgün kıyafet, güzel kokmak istenen vasıflar arasındadır. İnsan hasta olmadığı sürece kendi fiziksel bakımını ihmal etmemelidir. Erkeklerin gözü şık giyimli, bakımlı kadınlarda kalırken kadınlar da kocalarından uzaklaşıyor, istemeye istemeye birlikte oluyorlar. Kebap, ayran, salata, şalgam, künefe ile karın doyurmak ya da sadece küflü ekmekle karın doyurmak. Nihayetinde karnınız her halükarda doyar.

Temizlik için sadece su yeterlidir. Savaş, kıtlık dışında insanlar suya ulaşabilirler. Tarlada, ahırda çalışmak, boyacı, çöp toplayıcısı olmak, madenci olmak pis gezmek için mazeret değildir. Erkekler evine girdikten sonra kadınlarda kocaları eve girmeden önce kendilerini en bakımlı hale getirebilirler. Camilere çorap kokusundan girilemiyorsa temizlik imandandır sözü ne anlam ifade eder. Bireylerin koltukaltı ve genital tıraşı, banyo yapması temizlik ve güzel kokmak için yeterlidir. Elbiselerin detarjanla yıkanması güzel görünmek için kafidir. Tabi ki kadınların biraz daha çeşitli giyinmesi, toka, bant gibi nesnelerle saçlarını süslemesi, küpe, halhal, bilezik, kolye gibi takılar takması erkeklerin hoşuna gider. Çok para harcamadan da kadınlar güzel görünmeyi başarabilirler.

Düzenli yürüyen, yüzen kadınların kol ve bacak kasları sıkıdır, diridir. Hamur, işlerini az tüketip bol sebze ve meyve tüketen ara ara oruç tutan insanların rengi daha canlıdır, gözleri de daha parlak.

Çürük dişlerin bakımı, düzenli diş fırçalamak, nane, maydanoz, karanfil, lavanta, fesleğen çiğnemek ağız kokusunu güzelleştirir. Sigara, alkol, soğan, sarımsak ağız kokusunu kötüleştirir.

Kadınlarımız için selülitle mücadele ve cildin nemli olması da cilt estetiğini artırır. Saf zeytinyağı yüz de dahil tüm bedene günde en az bir kez sürülmüş olabilse yumuşacık bir tene sahip olunabilir. Su kabağının lifi Hatay bölgesinde çok makbuldür. Bu lifle basen ve bacaklar bastırarak masaj yapılarak sıcak köpüklü su ile yıkanılmış olsa bacak ve basenlerin portakal kabuğu pürüzleri ortadan kalkar. Türk kahvesi kalktı nescafe geldi. Lahmacun gitti, hamburger, pizza geldi. Evdeki patates kızartmasının yerini de patates ve mısır cipsleri aldı. Mısırlarda GDO’lu. Sigara deseniz en az yarım paket. Göbek çevremiz 80cm. üzeri, kilomuz da en az 80. Selülit olması da gayet doğal.

Evlilik hayatında gençlikteki heyecanı sürdürme pek de kolay değil. Çiftlerin özel bir emek vermesi gerekiyor. Gelin ve damat olurken olabildiğince süslenmek sonrasında da hayat hengamesi içerisinde kendi sağlığımızı ve bakımımızı ihmal etmek çok sık rastladığımız tablolar.

Bazı kadınların dişiliği, güzelliği daha fazla çarpıcı değil midir? Velev ki tesettürlü bile olsa. Yaratılıştan gelen vasıflar etkili olsa da kendisine bakan, özenen kadın ve erkek hemen fark edilir.

Peygamberimiz normalde olması gerekeni tasvirlemiştir. Sokaktaki kadın seni etkilese de evdeki kadının daha güzel ve çekicidir. Daha bakımlı ve seksidir demek istemiş. Lakin devir kadınların sokakta daha şık, güzel ve seksi görünme devridir. Kadınların yüzünün bile görünmediği devirden kadınların bikini ve tanga ile endam ettiği devire gelmişiz. İç çamaşırı, mayo defileleri, güzellik yarışmaları ya da ekranlarda canlı kadınları görmek hemen hemen aynı etkiyi yapabilir. Dekolte olmasa bile devir imaj devridir. Bedenlerin olabildiğince süslenip, ruhların aç kaldığı, nefislerin de azmanlaştırıldığı bir dönem. Adı da var. Zamanın sonu….İşte zamanın sonunda sokaklar en güzel kadınlar, en yakışıklı erkeklerle dolu. Kadınlar erkekleri soyup soğana çevirir, erkeklerde evleneceğim diyerek kızların bekaretini alır.

Nikah akdine sadık, gayrimeşru işlerden korkan erkek ve kadının korunabilmek için daha güçlü kalkanlara ihtiyacı vardır. Bu konuda hiç açık kapı bırakmamak, en küçük ayrıntıyı bile ihmal etmemek gerekiyor. Sigara kokmayan erkek istemek kadınların da hakkı…Parfümü Fransızlar icat etmiş çünkü yıkanmayı bilmezlermiş. Abdest, gusül alan insanların daha temiz olması doğal. Hiçbir şey yapamasa insan koltukaltı ve genital bölgesini ıslak bir havlu ile silse ter kokularını önler. Peygamberimizin teri gül kokarmış. Neden bazı insanların teri leş gibi kokarken bazı insanların teri hafif kokuyor. Hiç düşünür müyüz? 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Ünzile Girişgin Arşivi
SON YAZILAR