Ünzile Girişgin

Ünzile Girişgin

Cinsel Yaşama Geçişte Karşılaşılabilecek Sorunlar

Cinsel Yaşama Geçişte Karşılaşılabilecek Sorunlar

İlk ilişki olmuş ancak gelin hanım korku yaşamışsa ne yapılmalıdır?

Yeni evli çiftlerde ilk ilişki gerçekleştikten sonra kızlarımızın aşırı kasılması ve zorlanmaları diğer ilişkilerini de olumsuz etkileyebiliyor. İlkini başardık diğerleri daha kolay olacak diye düşünmek ve rahatlamak gerekirken tersine “ Ben bir daha birliktelik denemek istemiyorum, daha çok korkmaya başladım.” diyen kızlarımız da olabiliyor. İlk ilişkiden sonraki birkaç gün içerisinde kızlık zarının açılan kısımları iyileşir ve vajene giriş daha rahat olur. Yaşanan korku gerçek bir korku değildir. Bakire olan kızlarımızın kafasındaki korku ilk ilişki için olan korkudur. Zaten ilişki gerçekleşti ise sürekli o korkuyu yürekte beslemek yanlıştır. Ben korkuyorum diyerek cinsel ilişkiye uzun süre ara verilirse kalıcı korku gelişebilir. Arabalarımızla kaza yapıyoruz ama hiçbirimiz araç kullanmayı terk etmiyoruz. Hastalarımız kucağımızda vefat ediyor ya da aylarca emek verdiğimiz gebeler, bebekleri kaybediyoruz ama hekimliği terk edip, kaçmıyoruz. Doğum yapabilme, bir bebeği vajenden çıkarabilme gücüne sahip olan kadınlarımız neden ilk cinsel ilişkiden korksunlar ki.. Neden evli kadınlar bakire kızlarımızın yüreğine ilk gece, ilk doğum korkusu salarlar ki…

Bedenini sevdiğin, nikahlandığın bir erkeğe teslim edebilmek bu kadar zor olmamalı.

Hanımınız çok korkuyorsa bir jinekolog muayene etmeli ve kendisini rahatlatmalıdır. Beyine verilen olumlu telkinler korkunun giderilmesinde çok faydalı olur. Nadiren uzun süreli psikoterapi, hipnoz gibi ek tedavilere ihtiyaç duyulur.

İlk ilişkide hiçbir şey hissetmedim diyen hanımlar

Evliliğinin ilk haftasında ben orgazm olamıyorum diyen kızlarımız polikliniğe başvuruyorlar. Kadınların orgazm olabilmesi bir otobüsü kullanmak kadar tecrübe ve uyum gerektirir. Yani şoför (koca) ustalaşacak; muavin ( karısı) de ona yol gösterecek; nerede durup, nerede hareket edeceğine yön verecek. Eğitimli çiftler 3-5 ayda öğrenir; eğitimsiz olanlar daha uzun yıllarda. Yeni kuşak kadınlar araştırıyorlar, okuyorlar ve haklarını eşlerinden talep ediyorlar. Bu da erkeklerin öğrenme ve uygulama mesuliyetini zorunlu hale getiriyor. Eski kadınlar ne okur ne internet bilir ne de bir hekime sorabilirlerdi. Kendi özelim, mahremiyetim deyip ağızları da çok sıkı idi. Hayatları anneliğe, bağ bahçe işlerine odaklıydı. Şimdiki kadınlar iki fazla üç çocuk doğuruyor ve cinsellik üzerine konuşuyor, dizilerle, kliplerle uyarılıyor ve kocasından daha fazlasını talep ediyor.

Erkekte boşalma olmaması, boşalmanın gecikmesi

Bu geçici bir sorundur. Hiç mastürbasyon yapmamış, sıkı bir boşalma denetimi olan gençlerde görülebiliyor. Hanımın canı yanmıyorsa eşini bekleyebilir. Boşalma çok gecikiyor ve hanımın canı yanıyorsa dışarı boşalma denenebilir.

Erken boşalma olması:

Bazen aşırı heyecandan vajene giremeden boşalma gelişebilir. Bir iki saat dinlenmenin ardından denenecek olan birliktelikte boşalma gecikir.

Vajinal kandida

Gençler bazen ne oldum delisi oluyor ve çok sık birliktelik gerçekleştiriyorlar. Bu arada hassas olan kadın dış genital bölgesi hasarlanabiliyor, meni ile ıslak kalabiliyor. Meni PH’sı alkali olup uzun süre yıkanmaması halinde mantar diye bilinen kızarıklık, kaşıntı ve beyaz birikimlere yol açıyor. Mutlaka tedavisi gerekir. Aksi taktirde ilerler ve cinsel ilişki ıstırap verici olmaya başlar.

Balayı sistiti

Bu da ilişkinin sık olması, ilişki öncesi ve sonrası idrar boşaltmama sebebi ile olur. Küçük idrar yapılırken yanma ve kasık ağrısı hissetme ile kendisin gösterir. İdrar yolu iltihapları da geciktirilmeden tedavisi gereken hastalıklardandır. Aksi takdirde hızla ilerler ve böbreklere kadar yayılabilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Ünzile Girişgin Arşivi
SON YAZILAR